Μόλις μια ημέρα μετά την ανακοίνωση του τέλους του εγχειρήματος των 58, o Σταύρος Θεοδωράκης ανακοίνωσε ότι παρατάει τη δημοσιογραφία και πέφτει στη μάχη του σταυρού, ιδρύοντας «Το Ποτάμι».

Το πρώτο πράγμα που θα ήθελα να σχολιάσω είναι ότι ήδη επιβεβαιώνονται οι υποψίες μου για την επίδραση της καθιέρωσης του σταυρού σε μία και μοναδική πανελλαδική περιφέρεια στις Ευρωεκλογές.

Αν και ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι δεν θα είναι υποψήφιος, η τεράστια αναγνωρισιμότητα του ανά την Ελλάδα λόγω της τηλεόρασης, θα συνδράμει καταλυτικά στην τύχη του εγχειρήματος.

Το δεύτερο είναι ότι ο Σταύρος Θεοδωράκης ανακοίνωσε σήμερα ένα τέτοιο εγχείρημα απολύτως μόνος του και το Protagon μας ενημερώνει ότι οι αναλυτικές ανακοινώσεις θα γίνουν την Τρίτη, δηλαδή 6 μέρες μετά. Ο συμβολισμός του one man show με ενοχλεί φοβερά, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για έναν τηλεαστέρα, παρόλο που ανήκει σε εκείνους στους οποίους η ελληνική τηλεόραση χρωστάαρκετές από τις λιγοστές καλές στιγμές της. Σήμερα λοιπόν, δεν έχουμε ουσιαστικά τίποτα να σχολιάσουμε καθώς το μόνο που ξέρουμε είναι ότι «κάτι κάνει ο Θεοδωράκης». 

Το τρίτο και τελευταίο που παρατηρώ είναι το slogan του εγχειρήματος, το «Πολιτική χωρίς κομματικό παρελθόν». Μένει να δούμε πως ακριβώς το εννοεί. Προσωπικά, δεν έχω ούτε μισό επιχείρημα υπέρ κάποιου που θα προσπαθήσει να δαιμονοποιήσει οποιονδήποτε διαθέτει κάποιο κομματικό παρελθόν.

Παρ' όλα αυτά, οφείλει κανείς να του αναγνωρίσει την τόλμη της ολοκληρωμένης πρωτοβουλίας καθώς ούτε σκότισε τα αυτιά κανενός ασχολούμενος με τις «διεργασίες της Κεντροαριστεράς», ούτε ανακοίνωσε ότι ίσως κάνει κάτι. Είπε ότι θα κάνει κάτι. Μένει να δούμε τι ακριβώς και να κρίνουμε.

πηγή
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.