Η τριχοτομημένη δεξιά στον Δήμο Θερμαϊκού έκανε σήμερα προσπάθεια να ενοποιηθεί.
Στη κομματική σύσκεψη της τοπικής της ΝΔ που έγινε το απόγευμα, διευρυμένη με τους υποψήφιους δημάρχους που είναι κομματικά στελέχη της (Γιώργος Τσαμασλής, Χρήστος Βογιατζής, Κυριάκος Στεφανίδης) επιχειρήθηκε να αρθούν διαφορές, να υποβαθμιστούν υπέρμετρες φιλοδοξίες και να ομογενοποιηθούν στρατηγικές και ψηφοδέλτια.
Ενωτικός και συμβιβαστικός προσπάθησε να εμφανιστεί ο Αντιπεριφερειάρχης που θέλησε να δελεάσει τους συνομιλητές του υπερτονίζοντας την ισχυρή υποψηφιότητά του και καλώντας τους έτερους να συμπεριληφθούν στον συνδυασμό του προς χάριν της δεξιάς (του κυρίου ;-)).
Δεν φαίνεται να πείστηκε κανείς εκ των δύο. Μάλιστα επίθεση του έκανε ο Κυριάκος Στεφανίδης που αποκάλυψε ότι σε δημοσκοπήσεις του ο Αντιπεριφερειάρχης έρχεται τρίτος μετά τον Μαυρομάτη και τον ίδιο και του γνωστοποίησε ότι δεν χαίρει ιδιαίτερης εκτιμήσεως στην κοινωνία του Θερμαϊκού.
Κάτι ανάλογα επικαλέστηκε και ο επικεφαλής (έως αυτή τη στιγμή) των "ορφανών" Αλεξανδρή. Μέχρι και στενοί συγγενείς του δεν θα τον ψήφιζαν αν ήταν σε ψηφοδέλτιο με επικεφαλής τον Γιώργο Τσαμασλή, όπως φέρεται να είπε.
Σημαντική μπορεί να χαρακτηριστεί η δήλωση του Αντώνη Ζαβέρκου (που ενδεχόμενα απηχεί και άποψη του Στεφανίδη) πως θα μπορούσε να συνδράμει ή και να συμμετάσχει σε ψηφοδέλτιο του Επανομίτη Χρήστου Βογιατζή.

Βλέπουμε λοιπόν πως παρά τις προσπάθειες που καταβάλλονται κομματικά, δεν φαίνεται να αντιμετωπίζεται ο πολυκερματισμός της δεξιάς παράταξης στον Θερμαϊκό.
Από την άλλη να σημειώσουμε πως ήδη μέχρι χθες επικριτικοί προς την υποψηφιότητα Τσαμασλή, ήδη φέρονται να έχουν δώσει τα χέρια. Δεν το έχουμε καρατσεκαρισμένο αλλά μας μεταφέρθηκε ως ΣΙΓΟΥΡΟ, πως ο υποψήφιος μέχρι πρόσφατα και συμμετέχων ακόμα και σε διαβουλεύσεις της ομάδας Αλεξανδρή, κ. Νίκος Παράσχου έχει ήδη συμφωνήσει με τον Αντιπεριφερειάρχη. 
Αυτή τη στιγμή σε παραλιακό καφέ ξενοδοχείου της Περαίας συσκέπτεται ομάδα Τσσμασλή με την παρουσία, Βουδούρη, Βασιλειάδη, Ζαριφέ, Κ.Τροκάνα, Αλεξιάδη που μάλλον σηματοδοτεί προς τα που γέρνει η ζυγαριά των δεξιών της Περαίας.

Πάντως εντελώς λακωνικά αλλά πολύ ορθά περιγράφει την κατάσταση ο Γιώργος Λαζαρίδης στο fb:
Να προσπαθεί το Σάββατο να σε πείσει κάποιος ότι πρέπει να στηριχθεί συγκεκριμένος υποψήφιος και να μαθαίνεις τη Δευτέρα ότι έδωσε το χέρι του σε άλλον, δεν το λες και αξιοπρέπεια...

Έχουμε να δούμε πλέον πολλά επεισόδια του έργου. Ας προσπαθήσουμε να μείνουμε νηφάλιοι παρατηρητές των ....μεταγγίσεων.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

1 comments:

  1. Αλήθεια, ο Λαζαρίδης με ποιον είναι; Μέχρι προχθές κατέκρινε τον Τσαμασλή και υποστήριζε τον Κούτουκα. Τώρα παινεύει τον Τσαμασλή στα καφενεία και τον παρακαλά να μπει υποψήφιος. Μήπως ο κούτουκας συμφώνησε να στηρίξει Τσαμασλή; Η κωλοτούμπα έγινε επιστήμη στο δήμο Θερμαϊκού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.