"Τραγουδάμε για να φύγουν οι κεραίες" ήταν το κεντρικό σύνθημα που προβαλλόταν στη σκηνή που εμφανίστηκαν 30 καλλιτέχνες αλληλέγγυοι στην προσπάθεια των κατοίκων της Επανομής για την απομάκρυνση των κεραιών.

Η συναυλία διαμαρτυρίας που ξεκίνησε από νωρίς το βράδυ και κράτησε μέχρι αργά και διοργανώθηκε από περισσότερους από 40 φορείς και συλλόγους του δήμου Θερμαϊκού στέφθηκε από επιτυχία, παρά την επιδεικτική αδιαφορία μιας χαρακτηριστικής και γνωστής μειοψηφίας Επανομιτών και κυρίως των δημοτικών τοπικών παραγόντων που επιδεικτικά απουσίαζαν.

Έσπευσαν όμως να δείξουν την παρουσία τους όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι Θερμαϊκού κάποιοι από άποψη αρχής και κινηματικής δράσης ( το έχει αποδείξει η συμμετοχή τους στους αγώνες και κατά το παρελθόν) και κάποιοι επιβεβαιώνοντας την ψηφοθηρική επίδοση και υποκρισία τους ( αφού είναι υπεύθυνοι για την εγκατάσταση γιγαντιαίων κεραιοσυστημάτων ή "έκαναν το κορόιδο" σε αγώνες κατοίκων για την απομάκρυνση παράνομων κεραιών σε Μηχανιώνα και Αγία Τριάδα ).

Το κυριότερο φυσικά από την εκδήλωση δεν ήταν η παρουσία ή η απουσία των "επισήμων" αλλά η εκφρασθείσα διάθεση των κατοίκων από ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΘΕΡΜΑΪΚΟ να αντισταθούν στην αλόγιστη εγκατάσταση συστημάτων μεγάλης ισχύος πλησίον κατοικημένων περιοχών και ειδικά δίπλα σε σχολεία.

Μοναδική λύση, για τα παιδιά και τους κατοίκους που βομβαρδίζονται από την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία, αποτελεί η τοποθέτηση δικτύου από πολλές μικρές κεραίες, συνδεδεμένες μεταξύ τους, με συνέπεια η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία να είναι σε πολύ μικρά όρια, με πολύ μικρή ισχύ, ώστε να μην προκαλούνται βλάβες στον ανθρώπινο οργανισμό και κυρίως στους ευαίσθητους εγκεφάλους των μικρών παιδιών, σύμφωνα και με τις διαπιστώσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Που φυσικά μπορεί να πραγματοποιηθεί, αλλά σκοντάφτει στην άρνηση των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας λόγω του υψηλού του κόστους. Μια λύση που θα είναι δυνατόν να υλοποιηθεί μόνο αν αυτές (αλλά και η κυβέρνηση που τις διευκολύνει με ανάλογες νομοθεσίες) πιεστούν από κινήματα πολιτών που θα έχουν σαν προτεραιότητα την υγεία των κατοίκων και όχι τα λεφτά.

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

1 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.