Άκρως ενδιαφέρουσα και ιδιαίτερα ενημερωτική, για την ιστορία των οκτώ τοπικών κοινοτήτων του ενιαίου πλέον Δήμου Θερμαϊκού, υπήρξε η χθεσινοβραδινή διάλεξη στο 2ο Γυμνάσιο Περαίας.

Η εκδήλωση εντάσσονταν στα πλαίσια του Ανοιχτού Πανεπιστήμιου του Δήμου Θερμαϊκού και εισηγητής ήταν ο κ. Θεοδόσης Τσιρώνης, ιστορικός - υπάλληλος του ΔΗΠΠΑΚΥΘ.

Το θέμα της εισήγησης ήταν : "Η τοπική ιστορία και οι πηγές της. Παραδείγματα από την ιστορία των κοινοτήτων του Δήμου Θερμαϊκού".

Με βάση αυτό ο κ. Τσιρώνης έδωσε στοιχεία για την ίδρυση των οικισμών παραθέτοντας σπάνια στοιχεία και ξεδίπλωσε την ιστορία των κοινοτήτων όπως τις γνωρίζουμε και τις ζούμε σήμερα.

Εντύπωση έκανε η προβολή βίντεο, που έδειχνε την πλατεία της Περαίας (εν έτει 1962) με το συντριβάνι της που ο ιστορικός ανακάλυψε σε παλιά ελληνική ταινία με πρωταγωνιστή τον νεαρό τότε Θανάση Βέγγο.

Ακολούθησαν ερωτήσεις και έγινε συζήτηση με την συμμετοχή των παρισταμένων. Μεταξύ των οποίων διακρίναμε τον υποψήφιο Δήμαρχο κ. Σπύρο Κουζινόπουλο, τον Αντιδήμαρχο κ. Βασιλειάδη και τον Πρόεδρο του ΔΗΠΠΑΚΥΘ και υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο κ. Παναγιώτη Τροκάνα.


Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.