Ο γραπτός δημοσιευμένος λόγος απαιτεί εντιμότητα και ήθος. Ευτυχώς , οι άνθρωποι έχουν κριτήρια και δυνατότητες να διακρίνουν την αλήθεια από το ψέμα, τον αντικειμενικό λόγο από τον παραπλανητικό, την ευθυκρισία από την μικρόνοια και το ήθος από την αναίδεια.Μια συγκεκριμένη εφημερίδα ανέδειξε το θέμα της στάσης μου, έναντι του ιατρού από την Μηχανιώνα, ο οποίος φέρεται να ανάρτησε μήνυμα με φασιστικό περιεχόμενο στο ιατρείο του. 

Η προσωπική, επαγγελματική και πολιτική μου πορεία δεν επιτρέπει καμία κακόβουλη και εμπαθή ερμηνεία στο υπόψη θέμα πέραν της ανιδιοτελούς προσωπικής μου στάσης. Οφείλω να πληροφορήσω τους συνδημότες μου σωστά, ώστε να μη συμβιβάζονται με ανιαρή και αποπροσανατολιστική δημοσιογραφία.

Ναι υπερασπίστηκα έναν συνάδελφο που επί χρόνια εξυπηρετεί όλους ανεξαιρέτως τους ασθενείς τους - ακόμα και χωρίς ραντεβού - κάνοντας και υπερωρίες χωρίς να τις πληρώνεται. Πήρα ανθρώπινη θέση στην προσπάθεια διασυρμού ενός συνδημότη για ένα «έγκλημα», το οποίο ο ίδιος αρνείται και το οποίο σε άλλες εποχές πολύ πιθανόν να είχε περάσει απαρατήρητο.

Είναι εξαιρετικά ανησυχητικό και θλιβερό να αναδεικνύεται και να προωθείται στην πράξη η φιλοσοφία μιας τοπικής αυτοδιοίκησης με χαρακτηριστικά «τιμωρού», γιατί πιστεύω ακράδαντα ότι η τοπική αυτοδιοίκηση θα έπρεπε να υπηρετεί τις αξίες της ισότητας, της αξιοκρατίας και του σεβασμού και να προσπαθεί μέσα από την κοινωνική συνοχή να φέρει την πρόοδο σ’ όλους τους δημότες. Η δημοτική αρχή με τον θεσμικό ρόλο της κοινωνικής πολιτικής της, οφείλει να προλαμβάνει τα κοινωνικά προβλήματα, να αμβλύνει και να αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τις κοινωνικές εντάσεις και ανάγκες. Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει επιλεκτικά και συστηματικά να αναπτύσσει δράσεις και πρωτοβουλίες που προκαλούν ένταση και αίσθημα αδικίας, εμπάθειας και υστεροβουλίας.

Προσωπικά, δεν μπορώ να δεχτώ κάποιον να μονοπωλεί την ευαισθησία και την ανθρωπιά, να κουνά το δάκτυλό του με αυστηρότητα, προσπαθώντας να κάνει μάθημα ευαισθησίας σ’ όσους έχουν διαφορετική προσέγγιση και αντίδραση. Πραγματικά προβληματίζομαι και αγανακτώ με αυτούς τους «συνειδητοποιημένους και ευαίσθητους» που υποκριτικά πουλάνε την «ευαισθησία» για να έχουν πολιτικό όφελος

Τέλος θα πρέπει να συμπληρώσω ότι δημόσια – και μάλιστα μέσα στο δημοτικό συμβούλιο - και επανειλημμένως έχω τοποθετηθεί όσον αφορά το ρατσισμό. Αν πράγματι ο συγκεκριμένος ιατρός έκανε όσα του προσάπτουν, τότε θα πρέπει όλοι μας, με πρωταγωνιστή την δημοτική αρχή, να αντιμετωπίσουμε αυτό το νοσηρό και όλα τα παρόμοια φαινόμενα με νηφαλιότητα και πραγματική ευαισθησία και βέβαια σύμφωνα με ότι προβλέπουν οι αξίες και οι θεσμοί του τόπου μας.

Κυριάκος Στεφανίδης
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.