του ακτιβιστή

Είναι αλήθεια ότι τον καθένα προσδιορίζουν  πλευρές του χαρακτήρα του ή συμπεριφορές και ενέργειες που τον περιγράφουν στον περίγυρό του και τον συνοδεύουν σε όλη του τη ζωή. Όταν δε αναφερόμαστε ή επιχειρούμε να αξιολογήσουμε άτομα που διεκδικούν πολιτικούς θώκους ή διαδραματίζουν ενεργό ρόλο στα αυτοδιοικητικά δρώμενα τότε αναπόφευκτα συνυπολογίζουμε εκτός της θετικής ή αρνητικής ή  ερμαφρόδιτης ή και άφωνης συνδρομής τους στο τοπικό γίγνεσθαι και στοιχεία του χαρακτήρα τους που έχουν αντίκτυπο στη ζωή της τοπικής κοινωνίας.
Με δεδομένη την παραπάνω παραδοχή και λαμβάνοντας υπόψη την ιστορική διαδρομή των τοπικών παραγόντων που επιθυμούν να γίνουν χαλίφηδες στη θέση του χαλίφη (..... λέγε με δήμαρχο) μας δημιούργησε τεράστια εντύπωση αυτό που διαβάσαμε στο πρόσφατο παραταξιακό προπαγανδιστικό έντυπο φύλλο της Νέας Πορείας του Γιάννη Μαυρομάτη.

Γιατί μέσα σε όλα που προπαγανδίζει (την επικοινωνιακή  και φραμπαλατζίδικη συγκέντρωση του ΚΑΠΠΑ με τους "1000" παρισταμένους - οπαδούς, τα μεγαλόπνοα σχέδια για την επιχειρηματικότητα, τις εξαγγελίες για 5.000 % αύξηση των κονδυλίων για την κοινωνική πρόνοια και τις αμφιβόλου αξίας "μεταγραφικές" προσαρτήσεις υποψηφίων) προστίθεται  σε ειδικό πλαίσιο στη 3η σελίδα μια ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ προς διάφορες κατευθύνσεις   με τίτλο "Ουδεμία ευθύνη στον  Γ. Μαυρομάτη".

Εκεί διαβάζουμε (αφού εντέχνως συσχετίζεται και συγχέεται η πρόσφατη πορισματική έκθεση του Γενικού Επιθεωρητή δημόσιας διοίκησης κ. Λέανδρου Ρακιντζή με την υπεξαίρεση των 900.000 € από τα ταμεία του Δήμου Μηχανιώνας - πατήστε ΕΔΩ) και μας εκπλήσσει δυσάρεστα η απειλή που εκτοξεύεται (προκαταβολικά) προς όποιον επιχειρήσει να επαναφέρει το θέμα της υπεξαίρεσης (πιθανότατα αναζητώντας πολιτικές ευθύνες).

Διαβάζουμε όλη την προειδοποίηση:

"Τις τελευταίες μέρες κοινοποιήθηκε στον Δήμο Θερμαϊκού η πορισματική έκθεση που αφορά τα ΝΠΔΔ του πρώην Δήμου Μηχανιώνας και τα διαχειριστικά ελλείμματα αυτών.
Σχετικά με αυτά, σας γνωρίζουμε ότι πρόκειται για υπεξαίρεση χρημάτων που έγινε από τον ίδιο ταμία Ν. Καραχισαρίδη που υπεξαίρεσε χρήματα από το ταμείο του Δήμου Μηχανιώνας.
Η πορισματική έκθεση καταλήγει στο συμπέρασμα ότι ουδεμία ευθύνη έχει ο κ. Μαυρομάτης και οι Πρόεδροι των ΝΠΔΔ του Δήμου, αλλά αποκλειστικά υπεύθυνος ήταν ο θανών ταμίας. Αυτό εξάλλου κρίθηκε με σειρά δικαστικών αποφάσεων τελεσίδικα.
Επειδή ωστόσο κάποιοι μπορεί να χρησιμοποιήσουν αυτά τα στοιχεία για να συκοφαντήσουν τον Γιάννη Μαυρομάτη, δηλώνουμε ότι όποια προσπάθεια προσβολής της τιμής και της υπόληψης του γίνεται αντιληπτή αναφορικά με το θέμα αυτό, θα οδηγείται στα ποινικά δικαστήρια, η δε αστική αποζημίωση που θα ζητείται θα εκχωρείται σε διάφορα ευαγή ιδρύματα του Δήμου Θερμαϊκού".

Θεωρούμε ότι τέτοιου είδους "προειδοποιήσεις" σε συνδυασμό με το γαϊτανάκι των ταξιμάτων και ανεδαφικών υποσχεσιολογιών έξω από εμπεριστατωμένες πολιτικές διακηρύξεις και ξεκαθαρίσματα αρχών και ιδεών και με διαμορφωμένο ένα ψηφοθηρικό ψάρεμα σε θολά νερά δεν συμβάλλει σε μια πολιτισμένη και εποικοδομητική προεκλογική περίοδο στον Θερμαϊκό. 

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

2 comments:

  1. Αγαπητέ Ακτιβιστή,
    Οι προκαταβολικές απειλές του κ.Μαυρομάτη για την κατάχρηση από τα ταμεία του δήμου Μηχανιώνας, ύψους περίπου 1 εκατ. ευρώ, δείχνει την αγωνία του μήπως ανοίξει και πάλι το θέμα. Τι φοβάται και εκτοξεύει αυτές τις απειλές; Εξάλλου μέχρι τώρα, κανείς δεν είπε ότι η κατάχρηση έγινε από τον κ.Μαυρομάτη ή ότι συμμετείχε σ΄αυτή. Όμως όλοι, ακόμη και κορυφαία στελέχη της παράταξής του, επισήμαναν και εξακολουθούν να τονίζουν τις τεράστιες ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ του κ.Μαυρομάτη. ΚΙ αυτό διότι ο αποθανών ταμίας επί δύο σχεδόν χρόνια "ξάφριζε" το ταμείο του δήμου και ο δήμαρχος δεν πήρε μυρωδιά. Αν ήταν διευθυντής σε μία εταιρία και διαπιστώνονταν μια τέτοια μεγάλη κατάχρηση από έναν υφιστάμενό του, θα απολύονταν αμέσως. Γιατί να μένει εκτός κριτικής ένας δήμαρχος που δεν είχε την ικανότητα να διοικήσει και να ασκήσει έλεγχο και επί των ημερών του σημειώθηκε η αφαίμαξη του ταμείου; Πολύ περισσότερο που τη ζημία, θα κληθούμε να την πληρώσουμε όλοι εμείς οι δημότες.

    ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έχει απόλυτο δίκιο ο κος Δημητριάδης. Ο κος Μαυρομάτης φέρει και θα φέρει ακέραια την πολιτική και ηθική ευθύνη για το γεγονός ότι ένα σημαντικό ποσό (θα μπορούσε να κάνει επί 4 σχεδόν χρόνια κοινωνική πολιτική με αυτό 4Χ250.000 = 1.000.000€), το οποίο προήλθε από φορολογούμενους πολίτες, έκανε φτερά από τα Ταμεία του Δήμου Μηχανιώνας. Επί τέσσερα χρονια - σύμφωνα πάντα με τα μεγέθη του κου Μαυρομάτη - κοινωνικά ευπαθείς ομάδες του Δήμου μας θα στερηθούν υπηρεσίες απαραίτητες για την επιβιωσή τους, διότι ο κος Μαυρομάτης "δεν πήρε μυρωδιά" τι γινόταν κάτω από το μύτη του για δύο χρόνια!!!
    Πως μπορεί να διεκδικεί εκ νέου το αξίωμα του δημάρχου; Αυτό ξεπερνάει κάθε όριο απλής λογικής, και πραγματικά δείχνει πολιτικό "θράσος"!!! Απλά ας αναλογιστεί ο κάθε εν δυνάμει ψηφοφόρος του τι θα έκανε εάν είχε εμπιστευτεί την επιχείρησή του στον κο Μαυρομάτη, και επι ημερών του χανόταν από το ταμείο 1 εκατ. ευρώ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.