Να είναι ένα ελπιδοφόρο ξεκίνημα; Να είναι ένα άλμα υπέρβασης στον δρόμο συγκρότησης μιας δημοτικής παράταξης; Να είναι το δυνατό χειροκρότημα δείγμα επικράτησης αμεσοδημοκρατικών διαδικασιών για πρώτη φορά;
Δεν ξέρουμε αν πρέπει να χαρακτηρίσουμε έτσι την χθεσινή εκλογή (ή έγκριση αν θέλετε) του Σπύρου Κουζινόπουλου στην θέση του επικεφαλής της ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ.
Εκείνο όμως για το οποίο είμαστε βέβαιοι είναι πως αυτός ο ανοιχτός σε όλους τους πολίτες του Θερμαϊκού συνδυασμός, παρότι εκπορεύεται από τον ΣΥΡΙΖΑ, αποδεικνύει με τον επικεφαλής του ότι δεν έχει στεγανά. Είναι πρωτοποριακά δημοκρατικός, χωρίς περιορισμούς, πατερναλισμούς και κυρίως παλαιοκομματικές συμπεριφορές.
Αυτό το έδειξαν οι τοποθετήσεις αλλά και οι παρουσίες πολιτών που βρέθηκαν σήμερα στο Δημοτικό Θέατρο Επανομής για να τον στηρίξουν. Αυτό το έδειξε η αναφορά του κ. Κουζινόπουλου στην σημερινή του ομιλία που τόνισε ότι συμμετέχει χωρίς να είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό έδειξαν και ο κριτικός λόγος αλλά και οι ένθερμες δηλώσεις πολιτών προερχομένων από διάφορους πολιτικούς χώρους. Και κυρίως το εξωτερικεύουν πολύ εύγλωττα, όσοι συμπολίτες μας  αδυνατούν να μπουν στο δίλημμα επιλογής ανάμεσα σε δύο πανομοιότυπους, αρχηγικού τύπου, συνδυασμούς που μπήκαν ήδη στις λεωφόρους των ταξιμάτων, των αφειδών υποσχέσεων όπως και  των  μεγαλόστομων και δαπανηρών εξαγγελιών.

Χαρήκαμε που είδαμε ανάμεσά μας τους Γιάννη Τσακμάκα, Δημήτρη Ματζάρη, Παναγιώτη Ερμείδη, Θόδωρο Τζίνα, Μιχάλη Καραγιαννίδη, Βαγγέλη Κουκουρίγκο, Γιάννη Μενδρινό, Λάκη Οικονομίδη, Χριστίνα Δεληχρίστου, Κώστα Λυκεσά, Σάββα Πασχαλίδη, Μανώλη Μαργαρίτη, Γιώργο Μαυρομάτη, Γιώργο Κανούλα, Λίτσα Αμμανατίδου και τόσους άλλους συναγωνιστές...

Μας άρεσε η στήριξη του τραγουδοποιού Δημήτρη Ζερβουδάκη, που δεν μπόρεσε να παραβρεθεί όπως και πολλοί άλλοι αναγνωρίσιμοι και προβεβλημένοι συμπολίτες μας αλλά γνωρίζουμε ότι είναι μαζί μας και ξέρουμε θα είναι παρόντες στην επόμενη ανοιχτή εκδήλωση της Συμπολιτείας Θερμαϊκού που θα γίνει στην Περαία προς το τέλος του μήνα.
Χειροκροτήσαμε την πρώτη ομιλία του υποψήφιου δημάρχου του ψηφοδελτίου μας, που χωρίς βερμπαλισμούς καθόρισε ένα  πλαίσιο διεκδικήσεων και προτάσεων που καμία σχέση έχει με την αχαλίνωτη υποσχεσιολογία των εθισμένων σ' αυτήν διεκδικητών του δήμου.
Και το κυριότερο: Πατάμε γερά στα πόδια μας και βλέπουμε με πολύ αισιοδοξία την επόμενη μέρα. 
Και καλούμε τους συμπολίτες μας να έρθουν κοντά μας. 
Για να ανατρέψουμε την καθεστηκυία δημοτική ανυπαρξία όχι με μια δημαρχοκεντρική βερμπαλιστική προσομοίωσή της αλλά με την ανοιχτή διαφανή διαχείριση, την ανάπτυξη με ανθρώπινο πρόσωπο και τη διασφάλιση της   διαβίωσης   των κοινωνικά αδύνατων μέσω προγραμμάτων στήριξης κι αλληλεγγύης.

δημότης Θερμαϊκού
μέλος της Συμπολιτείας
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

1 comments:

  1. απο ποτε συναγωνιστης ο Οικονομιδης με τον Κανουλα και αλλους παρευρισκομενους απο Επανομη;
    συναγωνιστης ο Τσακμακας και ο Μενδρινος; ελεος βαφτισατε αντιμνημονιακους και προοδευτικους ολους οσοι συμβαλλαν στην καταστροφη του τοπου. αλλα ξεχασαμε ο Ερμειδης χρονια αντιδημαρχος με το ΠΑΣΟΚ και τις αποχρωσεις του συνεργαστηκε μαζι τους. ΖΗΤΩ ΤΟ ΝΕΟ ΠΡΑΣΙΝΟΡΟΖ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.