Την Παρασκευή 4/4 πραγματοποιήθηκε η ιδρυτική συνέλευση νέου δημοτικού σχήματος στο δήμο Θέρμης. Συμμετείχαν αγωνιστές των τοπικών κινημάτων ενάντια στα χαράτσια, για φθηνό νερό, από τις πρωτοβουλίες κατοίκων, αγωνιστές από το γονεϊκό κίνημα και την εκπαίδευση. Στελεχώνεται κυρίως από ανένταχτους αριστερούς, ενώ πλαισιώνεται και από μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.. Καταλήχθηκαν η ιδρυτική διακήρυξη του σχήματος και το όνομά του "ΜΕΤΩΠΟ ΡΗΞΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ". Αν και δεν έχει συμπληρωθεί ακόμα ο απαραίτητος αριθμός υποψηφίων για το εκλογικό κατέβασμα, διαπιστώθηκε ότι υπάρχει ρεαλιστική δυνατότητα να συμπληρωθεί το ψηφοδέλτιο τις αμέσως επόμενες μέρες. Ξεκαθαρίστηκε ότι η λειτουργία του θα βασίζεται στις συνελεύσεις, όπου θα παίρνονται οι αποφάσεις και θα διαμορφώνονται οι απόψεις. Τα μέλη του σχήματος δεσμεύτηκαν οι εκπρόσωποί του να είναι άμεσα ανακλητοί και εναλλασσόμενοι. Θα πραγματοποιηθεί οικονομική εξόρμηση για την κάλυψη των εξόδων ενώ ήδη προγραμματίζονται οι εξορμήσεις στα χωριά και τις γειτονιές για την διάδοση των θέσεων του σχήματος.


ΜΕΤΩΠΟ ΡΗΞΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΗΜΑ ΒΑΣΙΛΙΚΩΝ- ΘΕΡΜΗΣ- ΜΙΚΡΑΣ​

ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ
ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΦΟΒΟ
ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΕΙ ΑΛΛΙΩΣ
Φίλες και φίλοι,
Είμαστε κάτοικοι της περιοχής, οι οποίοι μοιραζόμαστε τα ίδια αδιέξοδα και τις ίδιες ανησυχίες, οι οποίοι νιώθουμε την ίδια οργή με τους περισσότερους από εσάς. Δεν έχουμε αυταπάτες. Είμαστε ένα καινούργια δημοτικό σχήμα, που κατεβαίνει για πρώτη φορά. Ωστόσο έχουμε το θάρρος και το θράσος να παρουσιάζουμε τις δεσμεύσεις μας σαν να καλούμασταν να τις υλοποιήσουμε αύριο το πρωί. Και έχουμε πραγματικά την πεποίθηση ότι για να μπορέσει να επιβιώσει ο λαός πρέπει οι προτάσεις μας να εφαρμοστούν αύριο το πρωί.
ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ: ΟΥΤΕ ΚΑΨΙΜΟ ΟΥΤΕ ΘΑΨΙΜΟ! ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ!
ΝΕΡΟ: ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΧΑΡΑΤΣΙΟΥ!
Βασική αρχή μας είναι τα δημόσια αγαθά να παρέχονται δωρεάν ή με ελάχιστο κόστος σε όλα τα λαϊκά νοικοκυριά. Δεσμευόμαστε μία από τις πρώτες ενέργειες να είναι η κατάργηση του χαρατσιού του 80% στο νερό. Η καθαριότητα να παραμείνει δημοτική, με αποκλεισμό των εργολάβων και να ανατραπεί ο σχεδιασμός για δημιουργία εργοστασίου καύσης στον Αγ. Αντώνιο, επειδή τα εργοστάσια καύσης ρυπαίνουν ανεπανόρθωτα το περιβάλλον, οι ρύποι εισχωρούν στην τροφική αλυσίδα και θέτουν σε κίνδυνο την υγεία μας, υποβαθμίζουν την τοπική παραγωγή και αποβαίνουν σε βάρος της τοπικής οικονομίας. Αντιπροτείνουμε την εναλλακτική διαχείριση των σκουπιδιών στη βάση της ανακύκλωσης, κομποστοποίησης, επαναχρησιμοποίησης, ώστε να απομείνει ένα ελάχιστο τμήμα για ενταφιασμό. Όλα τα μικρά παιδιά να φιλοξενούνται δωρεάν σε βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς. Δωρεάν προγράμματα αθλητισμού και πολιτισμού. Οι φόροι και τα χαράτσια, με τα οποία μας ξεζουμίζουν, θα έπρεπε να είναι υπεραρκετά για να χρηματοδοτήσουν τα δημόσια αγαθά. Αντί για αυτό όμως τα βαφτίζουν ανταποδοτικά, που σημαίνει ότι εμείς οι κάτοικοι – χρήστες των υπηρεσιών – πρέπει να καλύπτουμε το κόστος για να μην χρειάζεται ο προϋπολογισμός του δήμου, του κράτους ή της ΕΕ να πληρώνουν για αυτές τις υπηρεσίες. Οι δεσμεύσεις μας έρχονται σε σύγκρουση με την αρχή της ανταποδοτικότητας. Ένα μικρό παράδειγμα του τι σημαίνει ανταποδοτικότητα θα το δούμε το επόμενο διάστημα, που θα ανέβουν τα τιμολόγια της ΔΕΗ. Ανταποδοτικότητα σημαίνει αυτόματα αύξηση των δημοτικών τελών επειδή και ο δημοτικός ηλεκτροφωτισμός είναι ανταποδοτικός και πρέπει να καλύπτεται εξ ολοκλήρου από τα δημοτικά τέλη. Ανταποδοτικότητα σημαίνει αυτόματα αύξηση της τιμής του νερού επειδή το ρεύμα που καταναλώνουν τα αντλιοστάσια είναι ο σημαντικότερος παράγοντας κόστους στην διαχείριση του νερού και επειδή η ΔΕΥΑ πρέπει να βγάζει τα έξοδά της.
ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΙΜΟΛΟΓΙΩΝ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ- ΕΕ- ΔΝΤ ΠΡΟΩΘΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ & ΤΗΝ ΕΛΑΣΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ
Σε πολλούς οικισμούς τα σχολεία ξεχειλίζουν, κομμάτια των διαδρόμων έχουν μετατραπεί σε αίθουσες, σε άλλους πάλι τα σχολεία είναι παμπάλαια. Υπάρχουν σχολεία τα οποία δεν έχουν εξοπλισμό και οι γονείς καλούνται να βάλουν το χέρι στη τσέπη. Τα περιφερειακά ιατρεία ρημάζουν άδεια επειδή δεν υπάρχουν γιατροί να τα στελεχώσουν. Το βοήθεια στο σπίτι κινδυνεύει να σταματήσει. Αυτά συμβαίνουν επειδή κυβέρνηση, ΕΕ και ΔΝΤ έχουν εξορίσει από τον προϋπολογισμό και από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων τις δαπάνες για υγεία και παιδεία,  επειδή στο ΕΣΠΑ δεν περισσεύουν λεφτά για σχολεία και προσλήψεις γιατρών. Στόχος κυβέρνησης, ΕΕ και ΔΝΤ είναι μέσα από την υποχρηματοδότηση να διαλύσουν και τελικά να ιδιωτικοποιήσουν (απευθείας πώληση ή μέσω ΣΔΙΤ, ή μέσω ΚΟΙΝΣΕΠ) δημόσιες υπηρεσίες και υποδομές. Να αντικαταστήσουν την μόνιμη εργασία με ελαστική και κακοπληρωμένη (συμβασιούχοι, προγράμματα μαθητείας, εργασιακής εμπειρίας, κοινωφελούς εργασίας, ΚΟΙΝΣΕΠ). Δέσμευσή μας είναι να μην επιτρέψουμε την ιδιωτικοποίηση κανενός δημόσιου αγαθού, να μην επιτρέψουμε να αντικατασταθεί καμία θέση μόνιμης εργασίας με ελαστικές μορφές.
ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
Εδώ και περισσότερα από 10 χρόνια, από την εισαγωγή του Ευρώ, η Ελλάδα, και πιο έντονα η βόρεια Ελλάδα, έχει υποστεί μια πρωτοφανή αποβιομηχάνιση με αποτέλεσμα μεταξύ άλλων και την αύξηση της ανεργίας. Η ανεργία και η αποβιομηχάνιση έχουν ενταθεί στον μέγιστο βαθμό τα τελευταία 4 χρόνια του μνημονίου. Οι άνεργοι έχουν ξεπεράσει το 1,5εκ και η ανεργία κοντεύει το 30%. Ειδικά στους νέους αγγίζει το 60%. Αυτά τα φαινόμενα χτυπούν φυσικά και την περιοχή μας. Δεν πρέπει να μένουμε άπραγοι και κυρίως δεν μπορούμε να περιμένουμε λύση από αυτούς που μας  έφεραν σε αυτήν την κατάσταση. Για αυτόν τον λόγο δεσμευόμαστε να μην υπογράψουμε καμία απόλυση εργαζομένου στον δήμο και στις επιχειρήσεις του δήμου.
ΚΑΜΙΑ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΓΙΑ ΧΡΕΗ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ: ΕΛΑΦΡΥΝΣΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ,
 ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ
Με τον Καλλικράτη μεταφέρθηκαν σωρεία αρμοδιοτήτων στους δήμους. Στην πράξη και εκ των υστέρων αποδείχτηκε ότι δεν μεταφέρθηκαν και οι αντίστοιχοι πόροι. Αν αναλογιστούμε ότι ο Καλλικράτης ψηφίστηκε όταν η Ελλάδα βρισκόταν ήδη σε μνημόνιο, όταν είχαν αρχίσει ήδη οι περικοπές, κάθε λογικός άνθρωπος θα έπρεπε να περιμένει περικοπές και στην χρηματοδότηση των δήμων. Πολλοί από εμάς ήδη από τότε υποστηρίζαμε ότι ο Καλλικράτης ψηφίστηκε για να διαλυθούν και τελικά να ιδιωτικοποιηθούν οι υπηρεσίες που παρέχουν οι δήμοι και κυρίως οι κοινωνικές δομές. Με μια σειρά άλλων νόμων, κυρίως μνημονιακών, προβλέπεται οι δήμοι και οι επιχειρήσεις τους να αυξάνουν τιμολόγια, να επιβάλλουν φόρους και τέλη, να ξεπουλάνε περιουσία ή να ιδιωτικοποιούν, προκειμένου να λειτουργούν κερδοφόρα. Προβλέπεται επίσης να παίρνουν μέτρα που φτάνουν μέχρι την κατάσχεση μισθών, συντάξεων, λογαριασμών ακόμα και σπιτιών, προκειμένου να εισπράξουν. Εμείς αντίθετα πιστεύουμε ότι οι φόροι και τα χαράτσια που καλούμαστε να πληρώσουμε είναι υπερβολικά και δυσβάσταχτα και θα έπρεπε να επαρκούν για την χρηματοδότηση της τοπικής αυτοδιοίκησης, χωρίς αυτή να πρέπει να επιβάλλει επιπλέον ανταποδοτικά τέλη. Για τους παραπάνω λόγους δεσμευόμαστε ο δήμος και οι επιχειρήσεις του να μην προβούν σε καμία κατάσχεση μισθού, σύνταξης, λογαριασμού ή σπιτιού λαϊκής οικογένειας για χρέη προς τον δήμο και τις δημοτικές επιχειρήσεις. Επίσης δεσμευόμαστε για την απαλλαγή των φτωχών οικογενειών από δημοτικούς φόρους, τέλη κλπ. Ως αντιστάθμισμα προτείνουμε την αύξηση δημοτικών φόρων και τελών σε υποκαταστήματα τραπεζών, στο καζίνο, στις πολυεθνικές, εταιρίες τηλεφωνίας κλπ.
ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ
ΚΑΘΙΕΡΩΣΗ ΛΑΪΚΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΩΝ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΩΝ
Ο Καλλικράτης καθιέρωσε έναν αντιδημοκρατικό τρόπο εκλογής του ΔΣ μη εφαρμόζοντας την απλή αναλογική, καταστρατηγώντας την αυτοτέλεια των δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων και αποκλείοντας ανεξάρτητες υποψηφιότητες εκτός συνδυασμών. Καθιέρωσε αντιδημοκρατικούς και αδιαφανής τρόπους λήψης αποφάσεων με επιτροπές και επιτροπάτα χωρίς τη συμμετοχή των κατοίκων και πολλές φορές παρά την θέλησή τους. Σε αντίθεση με αυτό, ιδανικό μας είναι η καθολική συμμετοχή των κατοίκων στη λήψη των αποφάσεων που τους αφορούν καθώς και στον έλεγχο της υλοποίησής τους. Για να καταστούν τα παραπάνω εφικτά, για να λειτουργήσει ο δήμος επιτέλους πάνω σε πραγματικά αμεσοδημοκρατικές βάσεις, δεσμευόμαστε να πραγματοποιούνται τακτικά λαϊκές συνελεύσεις σε γειτονιές και χωριά, να παίρνονται σημαντικές αποφάσεις με τοπικά δημοψηφίσματα. Δεσμευόμαστε να μην επιτρέψουμε να γίνονται διακρίσεις με βάση το φύλο, την καταγωγή, το χρώμα, την εθνικότητα, τον σεξουαλικό προσανατολισμό. Τέλος δεσμευόμαστε να σταθούμε αποφασιστικά απέναντι σε κάθε προσπάθεια των φασιστών να ρίξουν το δηλητήριό τους και να σπείρουν το μίσος στις γειτονιές και τα χωριά μας.
ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ
Στον δήμο Θέρμης πολλές κοινότητες είναι κατ' εξοχήν αγροτοκτηνοτρφικές. Για την στήριξη και ανάπτυξη της αγροτικής παραγωγής δεσμευόμαστε για την δημιουργία αρδευτικού δικτύου και την υδροδότηση- ηλεκτροδότηση των κτηνοτρόφων, για την βελτίωση της αγροτικής οδοποιίας. Υποστήριξη της τοπικής αγροτικής παραγωγής με γεωτεχνικούς και άλλους επιστήμονες, για επιμόρφωση, ενημέρωση και υποστήριξη της τοπικής παραγωγής.
Φίλες και φίλοι,
γίνεται φανερό, ότι για να μπορέσουμε να τηρήσουμε όλες τις δεσμεύσεις μας θα χρειαστεί να αρνηθούμε την εφαρμογή νόμων, να ανατρέψουμε σχεδιασμούς, να συγκρουστούμε με πολιτικές της κυβέρνησης, με επιταγές της τρόικα, με κανονισμούς και οδηγίες της ΕΕ, να κάνουμε χαλάστρα στα σχέδια των πολυεθνικών, των εργολάβων και όσων άλλων θέλουν να βάλουν πόδι στους δήμους. Και είμαστε πραγματικά διατεθειμένοι να προχωρήσουμε σε αυτές τις ρήξεις και τις ανατροπές σηκώνοντας το οποιοδήποτε προσωπικό βάρος μας αναλογεί. Γίνεται όμως εξίσου φανερό ότι μια μικρή ομάδα ανθρώπων δε μπορεί να ανταπεξέλθει σε αυτήν την αναμέτρηση χωρίς την ενεργητική στήριξη την τοπικής κοινωνίας, χωρίς τη σιγουριά ότι σε κάθε επιλογή ρήξης και ανατροπής με το κατεστημένο ένα ζωντανό και μαχητικό κοινωνικό κίνημα θα υποστηρίζει τις αποφάσεις και θα υπερασπίζεται όσους βγαίνουν μπροστά σε κάθε σύγκρουση.
Είναι ξεκάθαρο για εμάς ότι για να μην πεινάσει ο λαός, για να ανατρέψουμε την αντιλαϊκή- αντεργατική επίθεση, για να πραγματοποιηθούν όσα οραματιζόμαστε έστω και στα στενά όρια της τοπικής κοινωνίας, απαιτούνται ρήξεις και ανατροπές που ξεπερνούν κατά πολύ τα όρια του δήμου Θέρμης. Απαιτείται:
Η διαγραφή του δημόσιου χρέους, το οποίο δεν το δημιούργησε ο λαός, και του χρέους των δήμων, επειδή όσο πληρώνουμε το χρέος δε θα υπάρχουν χρήματα για παιδεία, υγεία, κοινωνικές παροχές. Το 2010 πριν από τα μνημόνια το χρέος ήταν 310δις €, ενώ στο τέλος του 2013 320δις €. Ως ποσοστό του εκτοξεύτηκε από το 110% στο 170% στο ίδιο διάστημα.
Απαλλοτρίωση των τραπεζών, των στρατηγικής σημασίας επιχειρήσεων και όσων επιχειρήσεων κλείνουν και να λειτουργήσουν τους κάτω από τον έλεγχο της κοινωνίας και των εργαζομένων, για να χάσουν οι μεγιστάνες κέρδη, περιουσία και πολιτική δύναμη, και για να μπορέσουν οι άνεργοι να βρουν δουλειά.
Κατάργηση των μνημονίων, των εφαρμοστικών νόμων και όλων των νόμων που διαλύουν τη ζωή μας. Κατάργηση του Καλλικράτη για να μπορέσει να υπάρξει τοπική αυτοδιοίκηση υπέρ του λαού με πραγματικά αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες.
Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Να μη γίνουν άλλες απολύσεις και να λειτουργήσουν κοινωνικοποιημένες οι επιχειρήσεις ώστε να βρουν δουλειά οι άνεργοι. Να μην καταργηθεί καμία δομή που παρέχει κοινωνικές υπηρεσίες.
Ρήξη και αποδέσμευση από την ΕΕ με ταυτόχρονη έξοδο από την ευρωζώνη. Για να μπορέσουμε να ανακτήσουμε τον έλεγχο της οικονομίας. Επειδή όσο ισχύει το σύμφωνο δημοσιονομικής σταθερότητας, το σύμφωνο για το Ευρώ και η τραπεζική ένωση θα ζούμε σε ένα διαρκές μνημόνιο, θα φτωχύνουμε συνεχώς, η ανεργία θα αυξάνει και τα χαράτσια θα πληθαίνουν.
Αποφασιστική αναμέτρηση ώσπου να ανατραπεί η κυβέρνηση και κάθε κυβέρνηση που θα υλοποιεί την ίδια πολιτική, ώσπου να ανατραπούν και οι δημοτικές αρχές που υλοποιούν τα μνημόνια και τις επιταγές της ΕΕ και του ΔΝΤ.
Φίλες και φίλοι,
Οι αντίπαλοί μας θα βγουν και θα πουν ότι αυτά που λέμε δεν γίνονται, ότι τα περισσότερα ξεφεύγουν από τα πλαίσια του δήμου. Εμείς αντίθετα υποστηρίζουμε ξεκάθαρα ότι όποιος σας υπόσχεται ότι θα παράξει έργο, ότι θα καλυτερέψει τη ζωή μας όσο πληρώνουμε το χρέος, όσο οι προϋπολογισμοί μας εγκρίνονται από τις Βρυξέλλες, όσο είμαστε στο Ευρώ και στην ΕΕ, όσο οι δήμοι υλοποιούν τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης, του Φούχτελ και της τρόικα, στην καλύτερη περίπτωση είναι αφελής και δεν καταλαβαίνει τι γίνεται γύρο του και στην χειρότερη περίπτωση ξεδιάντροπα λέει ψέμματα. Προκειμένου να διαχειριστούν τις δημοτικές υποθέσεις, αφού ο προϋπολογισμός και το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων δε διαθέτουν χρήματα για τους δήμους, θα χρειαστεί να επιβάλλουν φόρους, να ξεπουλήσουν δημοτική περιουσία, να ιδιωτικοποιήσουν κοινωνικές παροχές. Και  το μόνο που τους απομένει είναι να υποσχεθούν είναι ότι θα διαχειριστούν αποτελεσματικά το ΕΣΠΑ.
Για του λόγου το αληθές οι υποψήφιοι δήμαρχοι Παπαδόπουλος και Φάμελλος υπερψήφισαν επανειλημμένα στον σύνδεσμο ΟΤΑ το τεχνικό πρόγραμμα στο οποίο περιλαμβάνεται και το εργοστάσιο καύσης  του Αγ Αντωνίου. Τα εργοστάσια καύσης που σχεδιάζονται σε όλη την Ελλάδα είναι ο δούρειος ίππος για την είσοδο των εργολάβων στη διαχείριση των απορριμάτων. Σύμφωνα με καταγγελίες της ΠΟΕ-ΟΤΑ, επιστημόνων και φορέων η καύση των σκουπιδιών θα αυξήσει 2-3 φορές το κόστος διαχείρισης τους και κατά συνέπεια θα απογειώσει και τα δημοτικά τέλη, τα οποία θα ρέουν στις τσέπες ιδιωτών που θα εκμεταλλεύονται τα εργοστάσια καύσης. Τελείως προσχηματικά πρωτοστάτησαν στο να καταθέσει ο Δήμος προσφυγή στο ΣτΕ κατά της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων για τυπικούς λόγους, πουθενά όμως δεν έχουν εκφράσει ανοιχτά δημόσια και κατηγορηματικά την αντίθεσή τους στην κατασκευή του εργοστασίου καύσης.
Οι υποψήφιοι Παπαδόπουλος και Φάμελλος έχουν υπερψηφίσει το ξεπούλημα δημοτικής περιουσίας προκειμένου να χρηματοδοτηθούν έργα. Μαζί ψήφισαν την αύξηση των δημοτικών τελών. Υποστηρίζουν ότι το νερό, η καθαριότητα και ο φωτισμός πρέπει να είναι ανταποδοτικά, να τα πληρώνουμε δηλαδή παρόλο που έχουμε πνιγεί στους φόρους. Και οι δύο υπερψήφισαν τις 5μηνες συμβάσεις κοινωφελούς εργασίας, που στην ουσία είναι μηχανισμός ανακύκλωσης της ανεργίας.
Όσο για το ΕΣΠΑ το τελευταίο χρηματοδοτικό εργαλείο που τους έχει απομείνει οφείλουμε να πούμε: Με το ΕΣΠΑ στάθηκε αδύνατο να κατασκευαστούν νέα σχολεία και να εξοπλιστούν υπάρχοντα. Το ΕΣΠΑ χρηματοδοτεί μόνο θέσεις ελαστικής εργασίας, καμία μόνιμη και σταθερή δουλειά προς όφελος των επιχειρήσεων που επιδοτούνται και των ΜΚΟ που κάνουν τον μεσάζοντα στους συμβασιούχους. Τα προγράμματα του ΕΣΠΑ πριμοδοτούν την είσοδο ιδιωτών στις κοινωνικές παροχές και την παροχή δημόσιων αγαθών.
ΑΡΧΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
Δεν είμαστε ένα δημαρχοκεντρικό, προσωποκεντρικό δημοτικό σχήμα. Αντίθετα βασίζουμε τη λειτουργία μας στις συνελεύσεις και τις συλλογικές αποφάσεις. Οποιοσδήποτε συμφωνεί με τη διακήρυξή μας μπορεί  να συμμετέχει στις συλλογικές διαδικασίες του σχήματος. Το σχήμα εκπροσωπείται από όλους όσους συμμετέχουν ενεργά σε αυτό και όλοι, και πολύ περισσότερο όσοι έχουν εκλεγεί, δεσμευόμαστε να εκφράζουμε τις θέσεις που αποφασίστηκαν συλλογικά. Όσοι εκλεγούν με το σχήμα δεσμεύονται να υλοποιούν τις αποφάσεις και να μεταφέρουν τις θέσεις των συνελεύσεων. Με απόφασή του το σχήμα έχει το δικαίωμα να ανακαλέσει οποιονδήποτε έχει εκλεγεί και να τον αντικαταστήσει. Επειδή τον κεντρικό ρόλο τον παίζει η συνέλευση και επειδή θέλουμε να αναδειχθούν οι απόψεις μας και όχι κάποια πρόσωπα, δεσμευόμαστε ότι οι έδρες που θα καταλάβουμε θα επανδρωθούν διαδοχικά από διαφορετικά άτομα, σπάζοντας έτσι την γραφειοκρατική, αστικού τύπου εκπροσώπηση που θέλει την ταύτιση του προσώπου με τη θέση. Η εναλλαγή θα πρέπει να γίνεται στη διάρκεια της θητείας. Θεωρούμε τον περιορισμό των θητειών μία γελοία πρόφαση. Αν κάποιος “περιοριστεί” στις 2 θητείες, τότε θα πρέπει να “περιοριστεί” στα 10 ΧΡΟΝΙΑ!!! θητεία!  Αν κάποιος εκλεγμένος λαμβάνει αποζημιώσεις ενώ ταυτόχρονα εργάζεται θα τις αποδίδει για δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης. Αν κάποιος αναδειχθεί σε αμειβόμενη θέση πλήρους απασχόλησης και δε μπορεί ή δεν επιτρέπεται να εργάζεται ή είναι άνεργος, τότε θα κρατάει για τον εαυτό του τον μισθό ενός μέσου υπαλλήλου και το επιπλέον ποσό θα πηγαίνει σε δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης. Οικονομικοί πόροι του σχήματος θα είναι αποκλειστικά οι εισφορές όσων συμμετέχουν και τα έσοδα από οικονομικές εξορμήσεις του σχήματος.

Επικοινωνία: τηλ: 6932748587, 6977709369
e-mail: metopo.rixis.anatropis.thermis@gmail.com
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.