του Παναγιώτη Ερμείδη *
    
Μερικές φορές βλέποντας το τι γίνεται γύρω μας έχουμε την αίσθηση ότι ξαναζούμε τα ίδια γεγονότα. Αυτό που οι Γάλλοι ονομάζουν déjà vu .Άλλοι πάλι λένε ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται πολλές φορές σαν φάρσα .

Το γεγονός που μου δημιουργεί την αίσθηση αυτή είναι η είδηση ,καθώς και οι αντιδράσεις για αυτήν, πως μια δημοτική παράταξη μαζεύει τρόφιμα για να ενισχύσει τους συνδημότες που έχουν πρόβλημα ,μέσα από τις δράσεις των ενοριών .

Θυμάμαι λοιπόν πριν λίγα χρόνια ,πάλι λίγες ημέρες πριν από εκλογές(σύμπτωση?) , υποψηφίους να μοιράζουν σακούλες με ρύζι και μπουκάλι με λάδι .Το ρύζι σαν βασικό στοιχείο διατροφής και το λάδι για να δηλώσουν με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο το «λάδωμα» .Τότε η διανομή γινόταν στην πλέον αδύναμη κατηγορία των συμπολιτών μας , στου παλιννοστούντες .Η διαφορά με το σήμερα είναι ότι οι ανήμποροι έγιναν περισσότεροι. Η φτώχεια και η εξαθλίωση καλύπτουν μεγάλα κομμάτια της χώρας και της κοινωνίας μας .

Παρακολουθώ, ζω μια διαδικασία που επιβεβαιώνει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την ορθότητα της ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ και του υποψήφιου Δήμαρχου Σπύρου Κουζινόπουλου ,να θέσουν από την αρχή της εκλογικής διαδικασίας ως προτεραιότητα την κοινωνική πολιτική .Είναι σημαντικό κατά τη γνώμη μου να τονίσουμε ότι η προτεραιότητα αυτή προέκυψε κατ αρχάς από τη διαφορετική αντίληψη που υπάρχει στη ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ για την άσκηση της δημοτικής πολιτικής για τα κοινωνικά ζητήματα για αυτό και περιλαμβάνεται στα συστατικά της ονομασίας της. Για την κυρίαρχη αντίληψη πως η πολιτική πρέπει να έχει στο επίκεντρο τον άνθρωπο, τα προβλήματα και τις ανάγκες του.Πρέπει να νοιώθει τον παλμό και τα θέλω του, να αφουγκράζεται τον πόνο και τις δυσκολίες του με κύριο στόχο και σκοπό να εξαλείψει τις αιτίες που δημιουργούν την εξαθλίωση ,μέσα από μια συνολική αντίσταση και αντίδραση στις πολιτικές της φτώχειας και της εξαθλίωσης .Για αυτό το λόγο αναδεικνύουμε και τον κινηματικό λόγο της Αυτοδιοίκησης. Παράλληλα προέκυψε από την μεγάλη εμπειρία λόγο της πολύπλευρης ενασχόλησης πολλών μελών και φίλων της ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ με τα τοπικά κινήματα αλληλεγγύης για κοινωνικό φαρμακείο , παντοπωλείο, φροντιστήριο, προϊόντα χωρίς μεσάζοντες ,διανομή ρουχισμού. Ενασχόληση που είχε σαν βάση το εμείς και όχι το εγώ , που δημιουργούσε με το παράδειγμα της μια άλλη αντίληψη για την κοινωνία και τη συνοχή της ,που έδινε και δίνει πολλά παραδείγματα το τι και πως μπορεί να πετύχουμε όταν είμαστε δεμένοι και ενωμένοι εμείς ,τα μέλη της τοπικής κοινωνίας. Δραστηριότητα που συκοφαντήθηκε και χτυπήθηκε στο όνομα ταχα της νομιμότητας .Χαιρόμαστε ιδιαίτερα γιατί οι μέχρι χθες εχθροί, η οι κατ επίφαση «φίλοι» αναγνωρίζουν τη μεγάλη σημασία αυτών των ενεργειών και δράσεων .Εύχομαι να στηρίξουν την προγραμματική δέσμευση της ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ,όταν αυτή μετά τις εκλογές είναι η νέα διοίκηση στο Δήμο Θερμαϊκού. Είναι η μόνη λύση .Είναι η καλύτερη επιλογή .

ΥΓ Οφείλω να ανακαλέσω στη μνήμη μου σαν φόρο τιμής στην ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ,τα λόγια ενός φίλου μου πόντιου , που έλεγε: «Μετρούν την αξία μας όσο τρία κιλά ρύζι ,δεν είναι αυτή η αξία μας έχουμε άλλη τιμή και τη λένε αξιοπρέπεια» .


   ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΕΡΜΕΙΔΗΣ  
  
* μέλος της Συμπολιτείας Αλληλεγγύης και Ανατροπής, υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Θερμαϊκού 
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.