Η εγκληματική πολιτική ξεπουλήματος του δημοσίου πλούτου προς όφελος ιδιωτικών συμφερόντων, αντίθετα προς τη βούληση των τοπικών κοινωνιών. συνεχίζεται και εντείνεται απ' άκρου εις άκρον της χώρας, κατ' εντολήν των δανειστών και του ντόπιου κατεστημένου.
Τελευταία περίπτωση τα τεκταινόμενα στο Δήμο Θερμαϊκού με εκτάσεις- φιλέτα που εκποιούνται από το ΤΑΙΠΕΔ για χρήσεις που υποβαθμίζουν την περιοχή, την ποιότητα ζωής των πολιτών, το φυσικό περιβάλλον και τις δυνατότητες του δημοσίου.
Συγκεκριμένα, στην επόμενη συνεδρίαση του ΤΑΙΠΕΔ θα ανοιχτεί μία και μοναδική προσφορά για την εκποίηση της έκτασης του camping της Αγ. Τριάδας, επιφάνειας 132.483 τ.μ. Μια έκταση που σύμφωνα με το πολεοδομικό σχέδιο του Δήμου Θερμαϊκού προοριζόταν για να χτιστούν ολοήμερο δημοτικό, γυμνάσιο, λύκειο αλλά και που μπορούν να δημιουργηθούν χώροι άθλησης και πολιτισμού, προορίζεται από το ΤΑΙΠΕΔ για βίλες και αντίστοιχες χρήσεις.
Δηλαδή η έκταση αποκόπτεται από τους κατοίκους της περιοχής, περικλείεται και κατ' ουσίαν ιδιωτικοποιείται χωρίς φυσικά να προσφέρει την παραμικρή ευρύτερη κοινωνική ωφέλεια, χωρίς τουριστική, πολιτιστική και εργασιακή προστιθέμενη αξία για την περιοχή.
Αντίστοιχες πολιτικές προωθούνται σε εκτάσεις στην Επανωμή και αλλού.
Πρόκειται για το νέο μοντέλο (υπ-) ανάπτυξης της χώρας και αποικιοποίησής της σε όλα τα επίπεδα τόσο από το εγχώριο κατεστημένο όσο και στο πλαίσιο της Ευρωζώνης. Υποτίμηση και ξεπούλημα του δημοσίου πλούτου, φτωχοποίηση και απαξίωση του ανθρώπινου δυναμικού και των εργαζομένων.
Είμαστε μαζί με τους πολίτες και κατοίκους της περιοχής στους αγώνες για διαφύλαξη και κοινωνικά επωφελή αξιοποίηση του δημοσίου πλούτου, στο πλαίσιο ενός ευρύτερου δημοκρατικού, εθνικού σχεδίου οικονομικής και κοινωνικής ανασυγκρότησης.

Θα είμαστε και εμείς στη συγκέντρωση την Πρωτομαγιά στο χώρο του camping της Αγ. Τριάδας στις 11 το πρωί για να υπερασπιστούμε το δημόσιο πλούτο και τις ανάγκες του λαού.

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.