Εγκαίνια σε ένα έργο που τελείωσε πριν ένα χρόνο, αποκλεισμός αθλητών από βραβεύσεις και ασφαλτοστρώσεις τελευταία βδομάδα.
Εδώ και χρόνια ο Δήμος Θέρμης δεν έκανε τελετές εγκαινίων. Η λογική της κορδέλας δεν υπήρχε.
Επτά ημέρες πριν τις δημοτικές εκλογές, ο δήμαρχος εγκαινίασε το έργο της «ανάπλασης Τούμπας», που είχε ολοκληρωθεί εδώ κι ένα χρόνο (!), με παράλληλη βράβευση αθλητικών συλλόγων! Προσωπικό του Δήμου Θέρμης καλούσε τηλεφωνικά στην εκδήλωση πολίτες, μια πρακτική άλλων εποχών!


Το έργο ανατέθηκε το Δεκέμβριο του 2010 και περαιώθηκε τον Ιούνιο του 2013. Ο ανακεφαλαιωτικός πίνακας του έργου, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών, θεωρήθηκε το Σεπτέμβριο του 2013.
Για ποιο λόγο να εγκαινιαστεί ένα χρόνο μετά; Γιατί χρησιμοποιείται για προεκλογικές εντυπώσεις ένα μνημείο, σύμβολο μιας συνεκτικής κοινωνίας, των εθελοντών – προσφύγων που παράγουν στο νέο τόπο τους αλλά και των προσκόπων;
Από την τελετή βράβευσης «απουσίασαν» αθλητές και σύλλογοι της Θέρμης που διακρίθηκαν, αθλητές με πανευρωπαϊκές διακρίσεις (και μάλιστα χρυσές) αλλά και ένας ολόκληρος σύλλογος, που είναι σε Α1 εθνική κατηγορία, με 3η πανελλήνια θέση σε ομαδικό άθλημα και χρυσά πανελλήνια ατομικά!
Οι ασφαλτοστρώσεις της τελευταίας στιγμής, οι «υπενθυμίσεις» σε όλους τους ανέργους ότι υπάρχει γραφείο εργασίας στο δήμο, κ.ά. θυμίζουν ένα παλαιοκομματικό παρελθόν, όπως και οι παραβιάσεις της δεοντολογίας στη διακίνηση εκλογικού υλικού της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ.
Καταλαβαίνουμε ότι η ίδρυση της ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ και η καθαρή της τοποθέτηση στους πολίτες αποκαλύπτει ελλείμματα της παράταξης της Δημοτικής αρχής και αμφισβητεί θέσεις επαγγελματιών αιρετών της αυτοδιοίκησης. Και αυτό δημιουργεί πίεση και άγχος.
Η νοοτροπία αυτή αδικεί τη Θέρμη και τους κατοίκους της. Οι προεκλογικές φιέστες έρχονται σε αντίθεση με την κοινωνία που υποφέρει και υποβαθμίζουν την Αυτοδιοίκηση.
Όμως η συμμετοχή των πολιτών στις αποφάσεις, η ανανέωση των αιρετών και η αντίσταση στις κυβερνητικές αποφάσεις της λιτότητας, της μονταζιέρας και της ύφεσης, δεν είναι μόνο επιλογή της Παρέμβασης Πολιτών Δήμου Θέρμης και του υποψήφιου Δήμαρχου Θέρμης, Σωκράτη Φάμελλου. Είναι η ζωτική ανάγκη των πολιτών, που θα την κάνουν πραγματικότητα στις 18 Μαΐου !


Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.