Ένας ακόμη άνθρωπος προστέθηκε χθες το απόγευμα στην τεράστια λίστα με τους Έλληνες που αυτοκτόνησαν από την ημέρα που η οικονομική κρίση «χτύπησε» την χώρα μας. Ήταν ένας από τους 15.000 οικογενειάρχες που εμπιστεύτηκαν τους κόπους μιας ζωής αγοράζοντας ομόλογα του ελληνικού δημοσίου. Το «κούρεμα» των ομολόγων τον οδήγησε στην απόφαση να ψαλιδίσει τα χρόνια της ζωής του.

Ο Χρήστος Μπελέσκας, κάτοικος Δήμου Θερμαϊκού, τον τελευταίο καιρό βρισκόταν σε άθλια οικονομική κατάσταση. Χθες το απόγευμα η γυναίκα του τον εντόπισε απαγχονισμένο σε ένα δασύλλιο, στην περιοχή της Σωζόπολης. Ο αυτόχειρας ταξίδεψε από τη Θεσσαλονίκη στη Χαλκιδική με λεωφορείο των ΚΤΕΛ προκειμένου να απομονωθεί στο εξοχικό σπίτι της οικογένειας. Τελικά αυτοκτόνησε την ημέρα των γενεθλίων του που συμπίπτει με την ημέρα θανάτου του πατέρα του.

Με πόνο ψυχής η σύζυγος του 57χρονου μίλησε στην κάμερα του thestival.gr για τα αίτια που οδήγησαν τον άντρα της στο απονενοημένο διάβημα. Από το «κούρεμα» των ομολόγων και μετά, ο άτυχος άντρας είχε βυθιστεί σε κατάθλιψη. Είχε δώσει αρκετές φορές δείγματα πως θέλει να βάλει τέρμα στη ζωή του.

«Δεν πίστευα ότι ο άντρας μου θα μπορούσε να κάνει αυτό το πράγμα... Το έλεγε, το διακωμωδούσε αλλά δεν πίστευα ότι θα το κάνει», δήλωσε η γυναίκα του αυτόχειρα στην κάμερα του Thestival.

«Άμα είχα κάνει κάτι νωρίτερα ίσως το προλάβαινα, αλλά και πάλι θα τό 'κανε. Είχε φτάσει στο σημείο να λέει ότι είμαστε έτοιμοι να βάλουμε μια πέτρα στο λαιμό μας και να φουντάρουμε», αποκάλυψε η σύζυγος του αυτόχειρα. «Πίστευα ότι αυτά δεν με αγγίζουν, δεν ήθελα να κατηγορήσω αυτούς τους ανθρώπους σαν δειλούς γιατί μπορούσα να καταλάβω ότι κάποιος μπορεί να φτάσει σε αυτό σημείο να θολώνει».

Όσον αφορά το ποιος είναι ο ηθικός αυτουργός του τραγικού συμβάντος, η ίδια ανέφερε ότι κατά τη γνώμη της ευθύνεται η κυβέρνηση. Οι δηλώσεις της κ. Καρασάββα κατέληξαν με μια σκέψη της: «Σε αυτό το δέντρο θα είναι η σειρά η δική μου. Αλλά αυτή τη στιγμή θα γίνω μανά και πατέρας και θα γίνω σκληρή για να στηρίξω το παιδί μου».


πηγή
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.