Στον αέρα η αποχέτευση της Επανομής και η καθαριότητα του Δήμου;
Τραγελαφική χαρακτηρίζεται η κατάσταση που επικρατεί στον Δήμο Θερμαϊκού, όπως την περιέγραψε σήμερα στην εκπομπή του κ. Απόστολου Λυκεσά "στο ΚΟΚΚΙΝΟ" ο ίδιος ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Αλεξανδρής, αλλά και όπως διαπιστώνουμε από το πινγκ-πονγκ των κατηγοριών του Αλεξανδρή στο κράτος και του Μαυρομάτη στον Αλεξανδρή.

Τεράστιες ευθύνες αποδίδει ο Γιάννης Αλεξανδρής στους μηχανισμούς του "κράτους" που πατώντας στα ελλιπή δικαιολογητικά για παράταση της πρόσληψης δύο υπαλλήλων της Επανομής (που έκανε η προηγούμενη Διοίκηση του Δήμου) θέτει σε αργία τα 21 μέλη της Διοίκησης Θερμαϊκού που το ενέκριναν.

Απορρίπτεται η ένσταση επί της αργίας των συμβούλων με αποτέλεσμα να μένει ουσιαστικά ακέφαλος ο Δήμος για τον μήνα Ιούνιο.

Και το κυριότερο να υπάρχει κίνδυνος να "κολλήσει" για άλλη μια φορά το αποχετευτικό έργο της Επανομής αν δεν υπογραφούν οι συμβάσεις και να βρίσκεται στον αέρα η καθαριότητα του Θερμαϊκού αν δεν υπογραφεί η σύμβαση με τον ιδιώτη εργολάβο (με δεδομένη την έλλειψη οχημάτων και προσωπικού για την κάλυψη κατά την θερινή περίοδο).

Φυσικά και υπάρχει ένα έντονο πολιτικό παιχνίδι με αφορμή την αδυναμία λειτουργίας του ΔΣ. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Δημάρχου υπάρχει άρνηση αρκετών επιλαχόντων συμβούλων να καλύψουν τις θέσεις για τον ένα μήνα, γεγονός που παραπέμπει στον μαγικό αριθμό των 17 θετικών ψήφων που απαιτούνται ώστε να "περάσει" οποιαδήποτε απόφαση. Αυτό σημαίνει πέταγμα του μπαλακίου στον Γιάννη Μαυρομάτη - οι σύμβουλοι του οποίου δεν απομακρύνθηκαν - για   ενδεχόμενη συναίνεση και συναπόφαση.

Την αποκλειστική ευθύνη για την κατάσταση στην καθαριότητα του δήμου έχει η διοίκηση Αλεξανδρή, όπως λέει στο Κόκκινο 93.4 ο νέος δήμαρχος Θερμαϊκού Γιάννης Μαυρομάτης.

Ο κ. Μαυρομάτης υποστηρίζει ότι η διοίκηση ήθελε την ιδιωτικοποίηση γι αυτό δεν φρόντισε να λύσει το θέμα με προσλήψεις εργαζομένων (εννοεί με 8μηνες συμβάσεις) και να ανανεώσει τον στόλο των απορριματοφόρων. Μάλιστα κατηγορεί την διοίκηση πως έχει τρία απορριμματοφόρα επί ένα χρόνο στα συνεργεία. Υποστηρίζει μάλιστα ότι η διοίκηση Αλεξανδρή - βάσει σχεδίου - τον οδηγεί για τον πρώτο χρόνο της θητείας του «σε συνεργασία με ιδιώτες με το πιστόλι στον κρόταφο». Σε ότι αφορά το έργο αποχέτευσης της Επανομής λέει ότι δεσμεύεται πως τα χρήματα -12 εκατομμύρια ευρώ- δεν πρόκειται να χαθούν και το έργο θα γίνει.
Ακούστε τα ηχητικά ντοκουμέντα: Αλεξανδρής:
  Μαυρομάτης:

ακτιβιστής
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

1 comments:

  1. Το "πέταγμα του μπαλακίου στον Γιάννη Μαυρομάτη" δεν μας ενδιαφέρει.
    Και αφού κανένας τους δεν γουστάρει να παίξει μπάλα, τότε ας τους πάρει και όλους η μπάλα να τελειώνουμε με δαύτους !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.