του ακτιβιστή

Δεν μπορούμε να αποδώσουμε ευθύνες στον διευθύνοντα της χθεσινής συνεδρίασης (αν και νομίζουμε πως δεν είναι άμοιρος ευθυνών), ούτε μπορούμε να αναγορεύσουμε ως φταίχτες τους "νομοταγείς" και ευθυνόφοβους, προσωρινούς και μη, δημοτικούς συμβούλους, πολύ δε περισσότερο την αντιπολίτευση που ήταν κατά περίπτωση ωσεί παρούσα, αλλά το γεγονός είναι ότι -μέχρι το σημείο που δεν υπήρχε δυνατότητα υπερψήφισης αποφάσεων λόγω απουσιών και λύθηκε η συνεδρίαση - το σώμα παρέπαιε μεταξύ της φαιδρότητας και της καλοκαιρινής ραστώνης.

Και δεν ξέρουμε αν έχουμε κι εμείς - όσοι παρακολουθήσαμε τη συνεδρίαση - τα κρίματά μας που δεν καταφέραμε να καταλάβουμε ποια (και αν) απόφαση έχει ουσιαστικά ψηφιστεί στα δύο σημαντικότατα ζητήματα που συζητήθηκαν.


ΕΚΔΟΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

Κατατέθηκε σχέδιο ψηφίσματος από το Σωματείο εργαζομένων Δήμου Θερμαϊκού που ζητούσε να εκφράσει το ΔΣ την αντίθεσή του με τον μνημονιακό νόμο της "αξιολόγησης", να απαιτήσει την κατάργηση του νόμου 4250/2014 και να δεσμευθεί ότι δεν θα εκδοθεί καμιά απόφαση επιμερισμού ποσοστών που συνιστά προϋπόθεση έναρξης διαδικασιών για την συγκριτική "αξιολόγηση" και την συνακόλουθη απόλυση εργαζομένων.

Η εισήγηση του Γενικού Γραμματέα του Δήμου ήταν στα ίδια πλαίσια με το σχέδιο ψηφίσματος του Σωματείου. Και ενώ θα θεωρούσε κανείς ότι θα προχωρούσε το σώμα στην έκδοση του ψηφίσματος άρχισαν οι προσθήκες, οι δισταγμοί, οι υπαναχωρήσεις και οι επικλήσεις της νομιμότητος που αλλοίωσαν την αρχικά διαφαινόμενη διάθεση αντίστασης στις μεθοδευμένες από την τρόικα επιταγές των απολύσεων. Σταθερή θέση στήριξης των εργαζομένων κράτησε σύσσωμη η αντιπολίτευση πλην του κ. Στεφανίδη που αν και θετικός στο ψήφισμα φάνηκε να συμμερίζεται την στάση των αντιδημάρχων κκ. Γκανιά και Ζηφκοπούλου που ήταν αντίθετοι στην άρνηση εφαρμογής του νόμου (όπως έλεγαν). Περίεργη, αλλά και αρνητική στην πράξη, η θέση του Προέδρου που με τις συνεχείς παρεμβάσεις (χωρίς λόγο) και μακρόσυρτες και ανούσιες τοποθετήσεις του επέπλεκε αντί να επιλύει προβλήματα. Μάλιστα οι επιμονή του να θέσει ιδικές του προσθήκες στο ψήφισμα (που δεν ήταν καθορισμένες) δημιούργησαν ένταση στους πολλούς εργαζόμενους αλλά και φίλους της Συμπολιτείας που είχαν κατακλείσει την αίθουσα. Ξεκάθαρη στάση στήριξης των εργαζομένων πήραν οι κκ. Βογιατζής Κώστας, Καραμιχαήλ Άννυ, Θανάσης Μπαλασάς, Δημήτρης Κοκκόρης και Γιάννης Μαυρομάτης.

Τελικά το ψήφισμα υιοθετήθηκε αλλά ειλικρινά δεν γνωρίζουμε πως ακριβώς "πέρασε" και αν έχει αστερίσκους και υποσημειώσεις.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΚΑΜΠΙΝΓΚ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΑΣ

Διχογνωμία επικράτησε στο Δημοτικό Συμβούλιο και για το θέμα της πρότασης της Συμπολιτείας Θερμαϊκού σχετικά με την άρνηση εκποίησης και την προσπάθεια παραχώρησής του στον Δήμο Θερμαϊκού προκειμένου με την κατάλληλη αξιοποίησή του και την παράλληλη ανάπτυξη τουριστικών επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, να μετατραπεί σε πηγή αναψυχής, ξεκούρασης, άθλησης.

Την εισήγηση του ψηφίσματος - πρότασης έκανε ο επικεφαλής της Συμπολιτείας κ. Κουζινόπουλος έχοντας την στήριξη των νεοεκλεγμένων δημοτικών συμβούλων κκ Ζδούκου και Τσακμάκα αλλά και πολλών πολιτών που παραβρέθηκαν στην αίθουσα.
Ο κ. Σπύρος Κουζινόπουλος, τόνισε με έμφαση ότι με την εφαρμογή των σχεδίων του ΤΑΙΠΕΔ, για την καταστροφή του κάμπινγκ και τη δημιουργία στη θέση του συγκροτήματος από πολυτελείς βίλες και εξοχικές κατοικίες, θα συντελεστεί ένα μιαρό οικολογικό έγκλημα, καθώς θα κοπούν τα χιλιάδες δέντρα που κατακλύζουν τους χώρους του κάμπινγκ. Με τις πανύψηλες λεύκες, τα αιωνόβια πεύκα, τους φοίνικες και την κάθε λογής βλάστηση, που σε συνδυασμό με την εκπληκτική του παραλία, το καθιστούν έναν επίγειο παράδεισο.
«Αυτοί που απεργάζονται την καταστροφή της μοναδικής αυτής έκτασης, αγνοούν περιφρονητικά τη θέση του δήμου Θερμαϊκού, ότι σε ενδεχόμενη αξιοποίηση του κάμπινγκ Αγίας Τριάδας, οι χρήσεις θα πρέπει να προκριθούν με γνώμονα την γενικότερη τουριστική ανάπτυξη της περιοχής. Ενώ η προτεινόμενη από το ΤΑΙΠΕΔ κυρίαρχη χρήση κατοικίας, αφενός δεν ευνοεί τον τουριστικό χαρακτήρα του Θερμαϊκού, αλλά ούτε την επιχειρηματικότητα και την αύξηση απασχόλησης της περιοχής θα βοηθήσει. Όταν, σύμφωνα με τις επίσημες προβλέψεις του ελληνικού κράτους, τα επόμενα χρόνια θα σημειωθεί ραγδαία αύξηση των ξένων επισκεπτών στη χώρα μας, ο αφανισμός ενός χώρου προσέλκυσης τουριστών, μόνο ως ανοησία μπορεί να θεωρηθεί», είπε ο Σπύρος Κουζινόπουλος.
Θετικός εμφανίστηκε στην πρόταση της Συμπολιτείας ο επόμενος Δήμαρχος κ. Γιάννης Μαυρομάτης ο οποίος τροποποιώντας την προεκλογική του θέση "ότι το κάμπινγκ δεν είναι δικό μας και δεν το διεκδικούμε" εμπλούτισε την πρόταση Κουζινόπουλου με τη εισήγηση για δημιουργία  διαπαραταξιακής επιτροπής, η οποία μετά και από διαβούλευση με τους κατοίκους της περιοχής, θα επεξεργαστεί ολοκληρωμένες θέσεις για την αξιοποίηση του χώρου του κάμπινγκ από το δήμο Θερμαϊκού.
Οι τοποθετήσεις που θα μπορούσαν να βραβευτούν με χρυσά βατόμουρα είναι αυτές της κ. Ζηφκοπούλου και του κ. Γιάνναρου. Η πρώτη ενώ φάνηκε να είναι αντίθετη (κατ' αρχήν) με την εισήγηση τελικά είχε την άποψη να επανέλθει το κάμπινγκ στους κατοίκους από τους απαλλοτριώθηκε και ο δεύτερος που ήταν ο μοναδικός (εξ όσων καταλάβαμε) που καταψήφισε την εισήγηση αν και συμφωνούσε γιατί κατά τη γνώμη του δεν έπρεπε να γίνει αυτό στην χθεσινή συνεδρίαση λόγω του ότι η σύνθεση του ΔΣ είναι προσωρινή (λόγω της μηνιαίας αργίας των 21 συμβούλων) και ότι κακώς δέχθηκε ο Πρόεδρος την κατάθεση του ψηφίσματος της Συμπολιτείας.

Τελικά η πρόταση (πρέπει να) πέρασε (μάλλον ομόφωνα, θα ανατρέξουμε στα πρακτικά για να το επιβεβαιώσουμε) σηματοδοτώντας μια νέα εποχή διεκδικήσεων, τόσο των κινημάτων όσο και του Δήμου, για την κατοχύρωση περιουσίας που είναι σημαντική για τους κατοίκους του Δήμου.

Τα υπόλοιπα θέματα δεν συζητήθηκαν, λόγω έλλειψης των 17 τουλάχιστον  ψήφων που θα ήταν αναγκαίοι για την υπερψήφισή τους, και θα μεταφερθούν σε μια νέα  συνεδρίαση που θα γίνει σήμερα.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

2 comments:

  1. Ο διαχειριστής του εν λόγω blogspot, καλό θα είναι όταν γράφει διάφορα, κρίνει - επικρίνει και κατακρίνει ανθρώπους, να φροντίζει ώστε ο ειρμός των σκέψεών του να μην ακολουθεί παράλληλη πορεία με τη δική του... Οι ασυναρτησίες κουράζουν και - ενίοτε- ενοχλούν την αισθητική

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λυπάμαι άγνωστε που δεν θα συμφωνήσω μαζί σας, όχι γιατί αναφέρεστε σε μένα και την αισθητική μου αλλά κυρίως γιατί ασχολείστε και με κατηγορείτε για τις σκέψεις και απόψεις μου.
    Δυστυχώς για σας ο "ακτιβιστής" είναι προσωπικό ιστολόγιο και ο διαχειριστής του blogger. Είναι λοιπόν εύκολα κατανοητό ότι για θέματα που τον απασχολούν εκφράζει την προσωπική του άποψη και ενίοτε δικές του κρίσεις και προτάσεις. Δεν είναι υποχρεωτικό να συμφωνείτε. Σας δίνει όμως τη δυνατότητα να κρίνετε τις απόψεις και την οπτική του καταθέτοντας τα σχόλιά σας, εφόσον είναι κόσμια και όχι προσβλητικά και συκοφαντικά. Μπορείτε επίσης να μην συνεχίζετε να διαβάζετε τις απόψεις του αν θεωρείτε ότι ενοχλούν ή προσβάλλουν την αισθητική σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.