του ακτιβιστή

Βιάζεται να δείξει τη νομοταγή και συναινετική του διάθεση προς την συγκυβέρνηση ΝΔΣΟΚ και το ΤΑΙΠΕΔ ο νέος Δήμαρχος Θερμαϊκού κ. Γιάννης Μαυρομάτης, καταθέτοντας τα διαπιστευτήριά του, πριν ακόμα αναλάβει τα ηνία του Δήμου, προϊδεάζοντάς μας για το τι πρόκειται να ακολουθήσει.
Σε τηλεφωνική παρέμβασή του στην ΔΙΟΝ τηλεόραση χθες, που είχε  θέμα τα κάμπινγκ Αγίας Τριάδας και Επανομής και την εκποίησή τους από το ΤΑΙΠΕΔ,  με περίσσια ειλικρίνεια: 

  • παραδέχθηκε ότι το κάμπινγκ της Αγίας Τριάδας δεν υπήρξε ποτέ στην κυριότητα του Δήμου, αναγνώρισε ότι το μόνο που μπορεί να πράξει ως Δήμος είναι να "πάρει" τα 40 στρέμματα (που προβλέπεται έτσι κι αλλιώς από ΓΠΣ) για κοινόχρηστους και κοινωφελείς χώρους (ανέγερση  μόλις 4.758 τμ για σχολική στέγη).
  • ευχήθηκε να "αλλάξει η πολιτική της κυβέρνησης και να φύγει ο βραχνάς του ΤΑΙΠΕΔ" και
  • δήλωσε με σοβαρότητα πως ως νέα διοίκηση "είμαστε θετικοί σε μια τέτοια εξέλιξη" και "ΜΑΚΑΡΙ να έρθει".

Προφανώς δεν μπαίνει κανένα πλάνο αμφισβήτησης ή διεκδίκησης του μεγάλου πνεύμονα του Θερμαϊκού από τη νέα δημοτική αρχή που φανταζόμαστε ότι μπορεί και να επιχαίρει με την συγκεκριμένη εξέλιξη, ανεξάρτητα από την έκφραση ευχών και ευχολογίων.

Για το κάμπινγκ της Επανομής, αφού εισαγωγικά τόνισε ότι αφορά τελείως διαφορετική περίπτωση κατέληξε στην επωδό ότι και εδώ υπάρχει άσχημη  τροπή για την κυριότητά του από τον Δήμο επιρρίπτοντας ευθύνες στις διοικήσεις Οικονομίδη και Αλεξανδρή.
Θα θέλαμε να κάνουμε μια αφελή παρατήρηση προς όλους αυτούς τους πρόθυμους και καλόβολους ανθρώπους που κατέχουν τίτλους, θέσεις κι αξιώματα και που έμαθαν να συναινούν και να συνυπογράφουν τις όποιες αποφάσεις των εκάστοτε εξουσιών:
Η περιουσία που εκποιείται μέσω ΤΑΙΠΕΔ σήμερα ήταν ή δεν ήταν περιουσία του Ελληνικού λαού; Το ότι υπέγραψαν οι ολετήρες τα μνημόνια δίνει την νομιμοποίηση στον καθένα να προσυπογράφει, ωσάν ουρά κι αυτός, το ξεπούλημα της περιουσίας του Ελληνικού λαού;

Ακούστε την συνέντευξη που έχει μεγάλο ενδιαφέρον:



Στην ίδια εκπομπή υπήρξε προηγουμένως συνέντευξη της βουλευτίνας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Λίτσας Αμμανατίδου η οποία αναφέρθηκε στην μείωση ακόμα και του συντελεστή για την σχολική στέγη (σύμφωνα με την απόφαση του ΕΣΧΑΔΑ) με αποτέλεσμα να μειωθούν σε 4758 τμ (από τα προτεινόμενα 7135) ώστε να μεταφερθεί υψηλότερος συντελεστής στα 20.000 τμ που προβλέπονται για την τσιμεντοποίηση κτισίματος των παραθαλάσσιων παραθεριστικών κατοικιών.



* Το κολάζ είναι του φίλου Θανάση Παπατόλιου.




Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.