(κυκλοφορεί σήμερα στο διαδίκτυο)

η Τσέχικη εταιρία "MND Oil & Gas" έχει υποβάλλει επισήμως αίτημα στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με το οποίο ζητάει να της παραχωρηθεί η περιοχή της Επανομής στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να ερευνήσει διεξοδικότερα και να αξιοποιήσει το κοίτασμα φυσικού αερίου που έχουν εντοπιστεί εκεί από παλαιότερες έρευνες.

Το κοίτασμα της Επανομής

Το κοίτασμα φυσικού αερίου της Επανομής, που οι επιστήμονες το χαρακτηρίζουν ως «οριακό»,  ανακαλύφθηκε το 1988 στην περιοχή μεταξύ Ποταμού και Νέας Ηράκλειας  από την τότε «Δημόσια Επιχείρηση Πετρελαίου» (ΔΕΠ-ΕΚΥ). Υπολογίζεται ότι περιέχει 500 εκατοµµύρια m3  αερίου, εκ των οποίων τα ωφέλιµα απολήψιµα αποθέµατα είναι της τάξης των 280 – 320 εκατοµµύρια m3. Αυτά όμως τα δεδομένα, τα οποία έχουν οδηγήσει παλαιότερα στην εκτίμηση ότι το κοίτασμα είναι μικρό και χαμηλής ποιότητας, αφορούν στοιχεία και επεξεργασίες παλαιότερων τεχνολογικά εποχών. Πιθανόν, όπως και σε άλλες περιοχές, τα νέα μέσα που παρέχει η τεχνολογία να δίνουν τη δυνατότητα, αφενός μεν καλύτερης διερεύνησης, αφετέρου καλύτερης αξιοποίησης των διαπιστωμένων ποσοτήτων.

αιθερόπλωος

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.