Τουλάχιστον 30 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε σφοδρές μάχες στην Βεγγάζη της ανατολικής Λιβύης, στις οποίες ενεπλάκησαν μαχητικά αεροσκάφη κι έπεσαν ρουκέτες.Στις μάχες αυτές αναμετρώνται ειδικές δυνάμεις των κυβερνητικών στρατευμάτων και ισλαμιστές μαχητές, ανέφεραν οι πηγές αυτές.
Οι μάχες στη Βεγγάζη, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Λιβύης, αλλά και ανάμεσα σε αντίπαλες παραστρατιωτικές ομάδες στην πρωτεύουσα της χώρας, την Τρίπολη, ωθούν το κράτος ακόμη πιο βαθιά στο χάος. Οι βιαιότητες των τελευταίων εβδομάδων θεωρούνται οι χειρότερες μετά τον εμφύλιο πόλεμο του 2011 που είχε οδηγήσει στην ανατροπή του Μουάμαρ Καντάφι.
«Έχουμε παραλάβει 30 σορούς μέχρι τώρα», είπε μια ιατρική πηγή στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της Βεγγάζης.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.