Έκκληση προς το δήμαρχο και το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Θερμαϊκού να αναλάβουν  κατεπείγουσα εκστρατεία προκειμένου να συγκεντρωθεί φαρμακευτικό και υγειονομικό υλικό για τα θύματα της πρωτοφανούς ανθρωποσφαγής που εξελίσσεται στη Λωρίδα της Γάζας, απηύθυνε η δημοτική παράταξη «Συμπολιτεία Θερμαϊκού».

Όπως αναφέρει σε σχετική του επιστολή ο επικεφαλής της «Συμπολιτείας», Σπύρος Κουζινόπουλος «δεν πρέπει ο δήμος Θερμαϊκού να μείνει απαθής μπροστά σ΄αυτή την τραγωδία, αλλά αναλαμβάνοντας  αμέσως πρωτοβουλία, να καλέσει τους συνδημότες μας να συνεισφέρουν από το υστέρημά τους σε φαρμακευτικό και υγειονομικό υλικό. Και είμαστε σίγουροι ότι οι πολίτες του Θερμαϊκού, παρά τη δύσκολη οικονομική κατάσταση που όλοι βιώνουν, θα επιδείξουν την απαιτούμενη αλληλεγγύη προς τα αθώα θύματα της βάρβαρης επίθεσης στους Παλαιστίνιους της Γάζας».
Η «Συμπολιτεία» επισημαίνει, με βάση τα στοιχεία που μεταδίδουν από τη Λωρίδα της Γάζας τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία αλλά και διεθνείς οργανισμοί, τις τραγικές ελλείψεις σε ιατροφαρμακευτικό υλικό και ιατρικό προσωπικό που παρουσιάζονται στην περιοχή, λόγω των συνεχιζόμενων βομβαρδισμών, ιδίως σε αμάχους.
Προς το σκοπό αυτό, θεωρεί άκρως απαραίτητη την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας και καλεί τη δημοτική αρχή να ορίσει σημεία συγκέντρωσης του υλικού που θα προσφέρουν οι δημότες (π.χ. Κοινωνικό Φαρμακείο του δήμου στους Ν.Επιβάτες, δημοτικά καταστήματα κ.α.), αλλά και να συστήσει σχετική επιτροπή, που θα μεριμνήσει για την παραλαβή του φαρμακευτικού και υγειονομικού υλικού και την άμεση αποστολή του στα θύματα της απίστευτης αιματοχυσίας.
Το φαρμακευτικό και υγειονομικό υλικό που θα συγκεντρωθεί, μπορεί να είναι αντιβιοτικά διάφορα,παυσίπονα, γάζες, αναλώσιμο χειρουργικό υλικό (μάσκες, σύριγγες, γάντια, καπέλα, καθετήρες,κλπ), Betadine.

Παράλληλα η «Συμπολιτεία Θερμαϊκού» καλεί το δημοτικό συμβούλιο Θερμαϊκού να προχωρήσει στην έκδοση ψηφίσματος. Και διερμηνεύοντας την απαίτηση των κατοίκων του δήμου μας, να ζητήσει να σταματήσει κάθε εχθροπραξία, βομβαρδισμός και σύγκρουση, προκειμένου να εφαρμοστεί άμεση και άνευ όρων εκεχειρία στη Γάζα. Παράλληλα δε να καταδικάσει απερίφραστα την παραβίαση κάθε έννοιας διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου, δεδομένου ότι η εγκληματική ισραηλινή επίθεση, δεν κάνει διακρίσεις και βομβαρδίζει ακόμη και σπίτια, σχολεία, νοσοκομεία, με συνέπεια οι νεκροί να έχουν ξεπεράσει μέχρι σήμερα τους 1.600, μεταξύ των οποίων ένα πολύ σημαντικό ποσοστό είναι άμαχοι, κυρίως παιδιά.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.