Οι παραιτήσεις τον Αύγουστο στην Διοίκηση του Δήμου Θερμαϊκού είναι σε ημερήσια διάταξη με αποτέλεσμα να υπάρχουν αντικαταστάσεις ή και "κενές" θέσεις λίγες μέρες πριν την ορκομωσία του νέου Δημοτικού Συμβουλίου και την ανάληψη καθηκόντων από την παράταξη Μαυρομάτη.
Δεν ξέρουμε αν υπάρχει συμβολική σχέση με την πλειάδα των παροιμιών για τον Αύγουστο αλλά θεωρήσαμε καλό να αραδιάσουμε μερικές απ' αυτές, και οι ευφάνταστοι ας κάνουν τις αναδρομές και τις συσχετίσεις με  την κατάσταση στα δημοτικά πράγματα .....
  • Από Αύγουστο χειμώνα κι από Μάρτη καλοκαίρι
  • Αύγουστε καλέ μου μήνα, να 'σουν δυο φορές το χρόνο.
  • Κάθε πράμα στον καιρό του κι ο κολιός τον Αύγουστο.
  • Καλή λαβιά τον Αύγουστο και γέννα τον Γενάρη.
Στα γεγονότα τώρα έχουμε:
  • Παραίτηση του γεν. γραμματέα του Δήμου κ. Λευτέρη Κεραμιδάκη (ένα μήνα πριν τη λήξη της θητείας του) για λόγους συνταξιοδοτικούς - γραφειοκρατικούς όπως ο ίδιος εξηγεί. Παράξενη τροπή η παραίτηση για τους συνωμοσιολόγους.
  • Παραίτηση της Αντιδημάρχου Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών (που έμεινε στον θώκο για ένα μόλις δίμηνο) ένα μήνα πριν τη λήξη της θητείας της, για λόγους υπηρεσιακούς, όπως αναφέρονται.
  • Ορισμός στην θέση του Αντιδημάρχου Διοικητικού και Οικονομικού του κ. Βασίλη Αθανασιάδη για περίοδο λιγότερο από 25 μέρες, ώστε να καλυφθεί το κενό.
  • Το επιτελείο Μαυρομάτη έχει κάνει αισθητή την παρουσία του στο δημαρχιακό μέγαρο με τις διαδοχικές συσκέψεις και ενημερώσεις τόσο του νέου γραμματέα όσο και των προαλειφόμενων για τις θέσεις των νέων αντιδημάρχων. Δεν θα αναφέρουμε ονόματα (αν και έχουν εντέχνως διαρρεύσει) υποσχόμενοι να σχολιάσουμε τους τίτλους τα ονόματα, τα προσόντα αλλά και ενδιαφέροντα ιστορικά στοιχεία ...... όταν αυτά επισήμως ανακοινωθούν.

Για τις 24 Αυγούστου, στις 11.30 το πρωί προγραμματίστηκε η δημόσια συνεδρίαση κατά την οποία θα γίνει η ορκομωσία του νέου Δημοτικού Συμβουλίου. Όπως σας είχαμε από καιρό πληροφορήσει αυτή θα γίνει στο πολυτελές ξενοδοχείο της Αγίας Τριάδας Sun Beach.

Οι δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι που θα ορκιστούν και θα μας εκπροσωπήσουν για την επόμενη 5ετία είναι οι εξής:

Οι 33 νέοι δημοτικοί σύμβουλοι:

-Από τη συμπολίτευση (παράταξη «Θερμαϊκός Νέα Πορεία»): Νικόλαος Τσουρούς-Μπουγιούκας, Θράσος Παζαρόπουλος, Άγγελος Σαμακοβλής, Θεόδωρος Τζέκος, Γεώργιος Φεστερίδης, Αικατερίνη Χατζηχριστοφή, Ιωσήφ Μισαλέμης, Γραμματάς (Μάκης) Χάκης, Φώτης Τζάκης, Παρθένα (Πάττη) Πασχαλίδου, Νικόλαος Γιάκης, Παναγιώτης Μήλιος, Παναγιώτης Κολλάρας, Δημήτριος Ματζάρης, Σπύρος Αδαμίδης, Κυριακή (Κική) Καζουλίδου, Γιώργος Καριώτης, Νίκος Μπαλάφας, Θωμάς (Μάκης) Μπίρος και Γιάννης Καλλονάς.
-Από τη μείζονα αντιπολίτευση (Θερμαγικός για όλους): Γιώργος Τσαμασλής (υποψήφιος δήμαρχος), Κώστας Τροκάνας, Χρήστος Βογιατζής, Αντώνης Βουδούρης, Γιάννης Βογιατζής, Ευτυχία (Έφη) Ζαριφέ-Παλιούρα, Νίκος Παράσχου, Κώστας Βογιατζής και Αικατερίνη Μεσμερλή-Σακκά
-Από την ελάσσονα αντιπολίτευση (Συμπολιτεία Θερμαϊκού): Σπύρος Κουζινόπουλος (υποψήφιος δήμαρχος), Θοδωρής Ζδούκος, Γιάννης Τσακμάκας.
-Τέλος η υποψήφια δήμαρχος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Κωνσταντίνα (Ντίνα) Μώραλη.

ΟΙ ΤΟΠΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ:

-Δημοτικής κοινότητας Περαίας
Σουλτάνα (Νίτσα) Κάλφα-Γουργουνίδου, Φανή Βαρελά, Κώστας Καλαμίδας, Κυριακή Ελευθεριάδου, Δημήτρης Κοκκόρης, Γιάννης Χοχλάκας, Άννα Ηλιάδου, Σταύρος Αλεξιάδης, Κωνσταντία -Αναστασία (Νατάσα) Κασάπη, Θανάσης Τσόκας και Χρυσούλα Λιάπη   

-Δημοτικής κοινότητας Νέων Επιβατών
Αλέξανδρος Ρούφτης, Κωνσταντίνα Μπουζού-Τζιαμίχα, Έλλη Κωνσταντινίδου-Γεωργαρου, Κλεοπάτρα (Πάτρα) Κυριακίδου-Κεραμηδα, Αγησίλαος Μήλιος,

-Δημοτικής κοινότητας Αγίας Τριάδας
Γιάννης Τσαλίκης, Δημήτριος-Γεώργιος Παπανικολάου, Ουρανία Χαλβατζέλη, Τάσος Ζευκόπουλος, Βασίλης Σίσκος

-Δημοτικής κοινότητας Νέας Μηχανιώνας
Μελπομένη (Μένη) Βαρσάμογλου, Αθανάσιος (Σάκης) Δασκαλάκης, Μαρία (Μαριάννα) Μαρίτσα-Σιάπκαρη, Παναγιώτης Λιόλιος, Συρματένια (Τούλα) Πορίδου

-Τοπικής κοινότητας Νέας Κερασιάς
Στέφανος Κουτσουράδης, Ελευθέριος Καγκάκης, Σάββας Φωτιάδης

-Τοπικής κοινότητας Αγγελοχωρίου
Αβραάμ (Άκης) Κοσμίδης, Παναγιώτης (Τάκης) Τοπούζης, Παναγιώτης Καμαριωτίδης

-Δημοτικής κοινότητας Επανομής
Γεώργιος Σφυρής, Φανή Δελή, Αθανάσιος Γιαμουστάρης, Αντώνης Καζάκης, Αντώνης Παρταλιός

-Τοπικής κοινότητας Μεσημερίου
Γεώργιος Ευθυμιάδης, Χρήστος Παπαδόπουλος και Μαρία Τσαμασλίδου

ακτιβιστής
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.