Η νέα διοίκηση στον δήμο μπορεί να έχει διανύσει μόλις τις πρώτες λίγες μέρες της θητείας της, στο δημαρχιακό μέγαρο της Περαίας, αλλά κατάφερε να δείξει μια πρωτόγνωρη άσκηση πίεσης στο υπαλληλικό προσωπικό του Δήμου.
Δεν μπορούμε να αντιληφθούμε αν αυτό είναι το αποτέλεσμα μιας ενθουσιώδους διάθεσης για την ταχεία πραγμάτωση της περίφημης "αντιστροφής παντού" όπως διατυμπάνιζε το προεκλογικό τους μότο, αλλά σίγουρα δεν εισπράττεται έτσι από τους εργαζόμενους στον Δήμο.

Οι γρήγορες αλλαγές στις υπευθυνότητες (για να τοποθετηθούν "φερεγγυότεροι υπάλληλοι σε κρίσιμα διοικητικά πόστα;), 

η αποδυνάμωση νευραλγικών τμημάτων του Δήμου με την απομάκρυνση (ή συναίνεση προς μετακίνηση) έμπειρων και χρήσιμων εργαζομένων προς άλλους δήμους (ενέργειες που χρεώνονται εξ ημισίας και στους πρώην και τους νυν διοικητές), 

οι συναθροίσεις και περιφορές στους χώρους εργασίας αρμοδίων (αντιδημάρχων, εντεταλμένων) αλλά και αναρμοδίων (κολλητών της παράταξης, υποψηφίων του ψηφοδελτίου κλπ), 

η μετ' επιτάσεως και αγχωτική (νευρωτική  ως ένα βαθμό) προσπάθεια ανακάλυψης οικονομικών σκανδάλων που μπορεί να αφορούν την προηγούμενη διοίκηση, 

αλλά κι ως ένα βαθμό μεθοδευμένη επιχείρηση μεταμόρφωσης περιπτώσεων δικαιολογημένων εξόδων σε σπατάλες και κακοδιαχείριση έχουν φέρει σε εκνευρισμό υπαλλήλους (ακόμα και πολλούς που ήταν ιδιαίτερα ευνοϊκά διακείμενοι προς τη καινούργια διοίκηση.


Από αυτό εδώ τον ιστότοπο, και με μια χρόνια υπαλληλική αλλά και συνδικαλιστική εμπειρία, θα συνιστούσαμε κατ' αρχήν ψυχραιμία και ηρεμία στους νέους δημοτικούς άρχοντες και στις "ουρές" τους. Χωρίς να αποκλείουμε ενδεχόμενες περιπτώσεις που θα πρέπει να ελεγχθούν, ίσως θα ήταν αποδοτικότερη και χρησιμότερη η αποφυγή της μετάλλαξης των αρχόντων και "παρα"διοικητών σε "Ιαβέρηδες" και "Ροβεσπιέρους".
Και ας έχουμε όλοι κατά νου πως το σημαντικότερο είναι οι υπάλληλοι του Δήμου, όπως και όλοι οι υπάλληλοι, να εργάζονται και να αποδίδουν και όχι να δίνουν αναφορές σε αναρμόδιους κυρίους "επιθεωρητές" που για ακατανόητο σε μας λόγο κατοικοεδρεύουν στο δημαρχείο.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.