Ένας χρόνος έχει περάσει από το τραγικό γεγονός της Τρίτης 17/09/2013 όταν ο αντιφασίστας αγωνιστής Παύλος Φύσσας έπεσε νεκρός από το μαχαίρι του χρυσαυγίτη Γιώργου Ρουπακιά. Ένας χρόνος έχει περάσει και από τις μαζικές διαδηλώσεις που ξεπήδησαν ως πλατιά λαϊκή αντίδραση ενάντια στη πιο χυδαία έκφραση φασιστικής βίας.

Μπορεί να έχει περάσει ένας χρόνος αλλά δε ξεχνάμε την πληθώρα κόσμου όλων των πολιτικών αποχρώσεων που συσπειρώθηκε αγανακτισμένος σε συνελεύσεις γειτονιών, σε αντιφασιστικές εκδηλώσεις και συλλαλητήρια για να υψώσει το ανάστημα του και να βροντοφωνάξει ένα ηχηρό ΟΧΙ στο φασισμό!
Σε ολόκληρη την Ελλάδα ακόμα και στο εξωτερικό η οργή του κόσμου ξεχείλισε. Αλλά και στην περιοχή μας, στο Θερμαϊκό πραγματοποιήθηκαν συνελεύσεις και συζητήσεις των 100 και άνω πολιτών, τοπική διαδήλωση με τη συμμετοχή εκατοντάδων κατοίκων.
Παρόλα αυτά, το παράδειγμα της Ουκρανίας, τα αυξημένα ποσοστά των ακροδεξιών κομμάτων σε μία σειρά από ευρωπαϊκά κράτη πρέπει να μας προβληματίσουν. Στην Ελλάδα, η κυβέρνηση με την αγαστή συνεργασία των ΜΜΕ θρέφουν καθημερινά το φασιστικό τέρας, σαν κατασταλτικό μηχανισμό σε κάθε αγώνα των εργαζομένων, της νεολαίας, των φοιτητών, των εκπαιδευτικών, των αντιφασιστών  και κάθε κομμάτι της κοινωνίας που αγωνίζεται. Κάτω από τη δική τους πολιτική κάλυψη, η Χρυσή Αυγή προχώρησε σε όλες τις εγκληματικές ενέργειες που ακόμα και σήμερα "αποκαλύπτονται" και παρέμεναν για χρόνια ερμητικά θαμμένες στα συρτάρια της αστυνομίας και της δικαιοσύνης. Τις δολοφονίες ξένων εργατών, τις σχέσεις με επιχειρηματικά και εφοπλιστικά κεφάλαια, τους εκβιασμούς και τον έλεγχο του «παραεμπορίου», και βέβαια τη διείσδυση σε όλο το κρατικό μηχανισμό.
Ένα χρόνο μετά τη δολοφονία του Φύσσα και η κατάσταση στη κοινωνία όχι μόνο δεν έχει βελτιωθεί αλλά η κρίση έχει βαθύνει, η ιδεολογική και πολιτική φασιστική προπαγάνδα έχει γιγαντωθεί και η σωματική βία σε μειοψηφικές κοινωνικές ομάδες τείνει να καθιερωθεί.
Γι΄ αυτό και η συμμετοχή στη πορεία της Πέμπτης 18/09 είναι ένα σημαντικό αντιφασιστικό ραντεβού.
Ο αγώνας, όμως, ενάντια στη φασιστική απειλή δεν αρχίζει ούτε τελειώνει σε επετειακού τύπου διαδηλώσεις όπως η επερχόμενη. Είναι αναγκαία η ενδυνάμωση του αντιφασιστικού αγώνα και η δημιουργία πλατιών και ανοιχτών συνελεύσεων στις γειτονιές και στους κοινωνικούς χώρους.
Τον φασισμό μπορεί να νικήσει και να ξεριζώσει μόνο η προοπτική της αντίστασης, του αγώνα, της αλληλεγγύης και της ανατροπής για να δημιουργήσει πολιτική ασφυξία στους φασίστες και να τους πετάξει έξω από τα σχολεία, τις γειτονιές, τους χώρους δουλειάς και τις σχολές, για να χτυπήσουμε τις αιτίες που συντηρούν το φασισμό, τα μνημόνια, την φτώχεια, τη ανεργία, την ανασφάλεια, τον φόβο.

ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ, ΤΙΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΤΟΥΣ, ΤΙΣ ΙΔΕΕΣ ΤΟΥΣ!
Για να το πετύχουμε αυτό, πρέπει να είμαστε πολλοί και να είμαστε ενωμένοι!

Καλούμε όλους τους φορείς, τους συλλόγους και τον κάθε πολίτη ξεχωριστά να χτίσουμε ένα ισχυρό Αντιφασιστικό Μέτωπο βασισμένο στην αλληλεγγύη και σε συλλογικές διαδικασίες. Να αντισταθούμε στην βία, να σπάσουμε το φόβο και να απαντήσουμε με αγώνα διαρκείας για τα δικαιώματα και τις ελευθερίες που μας στερούν απέναντι στον σκοταδισμό των φασιστών!
·         Ενάντια σε φασιστικές ομάδες και πρακτικές στα σχολεία μας, στους χώρους δουλειάς μας, στις γειτονιές μας
·         Ενάντια σε μνημόνια, κυβερνήσεις και τρόικα που συνθλίβουν τις ζωές μας, καταστρέφουν υγεία και παιδεία και στρώνουν το χαλί στον φασισμό!

Καλούμε όλο τον κόσμο της περιοχής μας, του Δήμου Θερμαϊκού, να συμμετάσχει μαζικά και μαχητικά στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο τη Πέμπτη 18/09/2014, στο Άγαλμα Βενιζέλου, στις 18.30!
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.