Περισσότερο φως σύμφωνα με κάποιους ή μεγαλύτερη σύγχυση σύμφωνα με άλλες γνώμες, έρχεται να δώσει στην πολύκροτη υπόθεση με τον τάφο του τύμβου Καστά της Αμφίπολης και τα ευρήματά του, ο γνωστός αιγυπτιολόγος, Andrew Chang, ο οποίος χρησιμοποιώντας για "οδηγούς" τις μέχρι τώρα χαρακτηριζόμενες ως Καρυάτιδες, καταλήγει στο συμπέρασμα πως στον τάφο είναι θαμμένη η Ολυμπιάδα, μητέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου!

Ο διακεκριμένος αιγυπτιολόγος, πιστεύει πως τα αγάλματα κάθε άλλο παρά Καρυάτιδες είναι. Θεωρεί μάλιστα, πως πρόκειται για ιέρειες του Διονύσου, οι οποίες ονομάζονται "Κλώδωνες" και συμμετείχαν στα διονυσιακά και ορφικά όργια, ενώ στα κεφάλια τους είχαν καλάθια γεμάτα με φίδια.

«Αυτά τα γυναικεία γλυπτά μπορεί να απεικονίζουν συγκεκριμένα τις Κλώδωνες, τις ιέρειες του Διονύσου, οι οποίες συναναστρέφονταν με την Ολυμπιάδα, τη μητέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρο. Και αυτό γιατί τα καλάθια που φέρουν στα κεφάλια τους είναι ιερά για τον Διόνυσο. Στο έργο "Η Ζωή του Αλέξανδρου", ο Πλούταρχος γράφει πως η Ολυμπιάδα συνήθιζε να συμμετέχει σε διονυσιακές τελετές, στις οποίες έπαιρναν μέρος και οι Κλώδωνες», δήλωσε ο Chang στο Discovery Channel.

Με βάση τα γραπτά του Πλούταρχου, ο Chang εξηγεί πως τα καλάθια ήταν γεμάτια φίδια, τα κεφάλια των οποίων εξείχαν για να τρομάζουν τους άντρες συμμετέχοντες στα όργια! «Έχω εντοπίσει σε διάφορα μουσεία, αγάλματα του 4ου αιώνα π.Χ. που απεικονίζουν τον Διόνυσο, συνοδεία ιέρειας, ντυμένης όπως οι Καρυάτιδες της Αμφίπολης, συμπεριλαμβανομένων των πλατφόρμων στα παπούτσια», συμπληρώνει ο καθηγητής. 

"Στην υπόθεση ότι ο τάφος της Αμφίπολης ανήκει στην Ολυμπιάδα, οι Καρυάτιδες είναι στην ουσία Κλώδωνες, οι οποίες μοιράζονταν τα διονυσιακά όργια με τη βασίλισσα της οποίας τον τάφο προστατεύουν», επισημαίνει ο Chang στο Discovery Channel, το ρεπορτάζ του οποίου καταλήγει με το ερώτημα που απασχολεί την παγκόσμια κοινότητα: «Ποιον προστατεύουν αυτά τα κολοσσιαία αγάλματα; Ποιος είναι θαμμένος στον τύμβο της Αμφίπολης»;

Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε πάντως μέχρι να γίνουν τα αποκαλυπτήρια είναι μόνο υπομονή και εικασίες!

Η κεντρική φωτογραφία στο ρεπορτάζ του Discovery Channel


πηγή


Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.