του ακτιβιστή

Σημαντική η συζήτηση και ενημέρωση που έγινε χθες, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Θερμαϊκού, από τους δύο γιατρούς δημοτικούς συμβούλους και ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένους σε θέματα λοιμώξεων κκ Παναγιώτη Κολλάρα και Θοδωρή Ζδούκο για τον ιό EBOLA.

Την ενημέρωσε προκάλεσε η κα Έφη Ζαριφέ που ρώτησε τι μέτρα προφύλαξης του πληθυσμού έχουν ληφθεί με δεδομένο ότι στο αεροδρόμιο το 1/3 των εργαζομένων είναι κάτοικοι του δήμου μας.

Με πρόθεση να καθησυχάσουν τις ανησυχίες που εύλογα αναπτύσσονται στους πολίτες, έδωσαν την πληροφορία πως ο χρόνος επώασης της νόσου είναι 21 μέρες και πως στον αντίστοιχο χρόνο (πριν νοσήσει) ο ασθενής δεν μεταδίδει. Αυτό σε συνδυασμό με την μακρινή απόσταση πιθανών μεταναστών από τις χώρες της Αφρικής που εμφανίζονται τα πολλά κρούσματα (Σιέρα Λεόνε, Γουινέα και Λιβερία) καθιστά δύσκολο να εκδηλωθεί κρούσμα της νόσου στην Ελλάδα.

Αυτό όμως που θα πρέπει να συγκρατήσουμε όμως είναι η μικρή πιθανότητα (αν υπάρξει) να εμφανιστεί σε μετανάστες αλιείς στη Ν. Μηχανιώνα και γιαυτό απαιτείται εκστρατεία ενημέρωσης που δεν έχει γίνει προς το παρόν, αλλά σχεδιάζεται για τις επόμενες μέρες από την αντίστοιχη Επιτροπή Υγείας του Δήμου.

Επίσης ανησυχητική προβάλλει η έλλειψη θαλάμων καραντίνας σε ενδεχόμενη εμφάνιση υπόπτου περιστατικού σε όλη την Βόρεια Ελλάδα. Μοναδικό τμήμα υποδοχής υφίσταται στο Νοσοκομείο Αμαλία Φλέμινγκ στην Αθήνα.

Παρακολουθείστε τη σχετική συζήτηση:

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.