Η φίλη μου η Άννα πήγε στην ΔΕΗ Κατερίνης να καταθέσει ένα εξώδικο (με αφορμή ένα χαρτί που της έστειλαν για ν’ αλλάξει το ρεύμα σ’ ένα αγρόκτημα του πεθαμένου πατέρα της από αγροτικό σε κανονικό, επειδή όμως εκείνη δεν θέλει να συμμετέχει στην προδοσία συμμορφούμενη στις εντολές της κυβέρνησης τούς κατήγγειλε για τους παράνομους νόμους, που σκοπό έχουν την υποδούλωση των Ελλήνων και την δήμευση της περιουσίας τους).
Στην ΔΕΗ την έκαναν μπαλάκι από υπάλληλο σε υπάλληλο, δεν υπήρχε κανένας υπεύθυνος, την παρέπεμψαν στα κεντρικά της Θεσσαλονίκης, της έδωσαν έναν αριθμό να καλέσει που δεν απαντάει ποτέ κανείς, της μιλούσαν δε ειρωνικά και από θέση ισχύος. Η Άννα επέμενε λέγοντας ότι είναι παράνομο να μην παραλαμβάνουν έγγραφο πολίτη κι ότι αν δεν το κάνουν θα πάει στην αστυνομία. Αφού την κατηγόρησαν ευθαρσώς μπροστά στον κόσμο ότι καθυστερεί την ουρά, της είπαν να πάει όπου θέλει.
Πάει η Άννα στο τμήμα, όπου κι εκεί κανένας δεν ήταν αρμόδιος να επιληφθεί, της έλεγαν ότι δεν μπορούν να κάνουν κάτι. Ζήτησε τον διοικητή, του είπε ότι είναι παράνομη πράξη να μην παραλαμβάνουν οι υπάλληλοι της ΔΕΗ το έγγραφο κι ότι έχουν υποχρέωση να επέμβουν. Ακόμα κι αν είναι παράνομο (δεν ήταν σίγουρος), είπε ο διοικητής, δεν μπορεί η αστυνομία να κάνει κάτι. Τότε η Άννα λέει, ωραία λοιπόν, θα πάω ξανά στην ΔΕΗ και θα σας καλέσω από εκεί, ο νόμος ρητά αναφέρει «ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΤΕΛΕΙΤΑΙ Η ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΠΡΑΞΗ αν κληθεί η αστυνομία είναι υποχρεωμένη να παρέμβει»! Τότε ο διοικητής πήρε τηλέφωνο τον εισαγγελέα, όπου του το επιβεβαίωσε, και της είπε να πάει ξανά στη ΔΕΗ και να τους καλέσει από εκεί.
Πάει πάλι στους ίδιους, τους ρωτάει αν θα το παραλάβουν, της λένε ξανά όχι, και καλεί την αστυνομία. Όταν ήρθε ο αξιωματικός, οι υπάλληλοι με την ουρά στα σκέλια, του υπέδειξαν αμέσως τον υπεύθυνο, κάλεσαν άμεσα τον διευθυντή, και παρέλαβαν αυτοστιγμεί το εξώδικο. Η Άννα επίσης ζήτησε από τον αστυνομικό να καταγράψει το συμβάν στο βιβλίο συμβάντων της αστυνομίας.
Τέλος, ο υπάλληλος που κλήθηκε από τον διευθυντή να παραλάβει το εξώδικο τής είπε «τώρα εγώ θα την πληρώσω».

Φυσικά και ξέρουν ΟΛΟΙ οι συνένοχοι τους νόμους, για να ΜΗΝ αναλάβουν ευθύνη, για να μην μπλέξουν, δεν κάνουν την δουλειά τους, και προκειμένου να σε σταματήσουν σε φοβερίζουν!!

Υ.Γ. Η καλύτερη απόδειξη φυσικά (πάντα θα είναι) να το πράξεις εσύ, για να το διαπιστώσεις ιδίοις όμμασι.  
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.