Σε κρίσιμη κατάσταση εξακολουθεί να νοσηλεύεται ο Ν. Ρωμανός, συνεχίζοντας για 22η μέρα την απεργία πείνας, ενώ η πολιτεία δείχνει να αναζητεί λύση στο αίτημα να του επιτραπεί να σπουδάσει στο ΤΕΙ Αθήνας όπου έχει πετύχει.
Επιβαρημένη, αλλά όχι ανησυχητική για τη ζωή του προς το παρόν είναι η κατάσταση του Νίκου Ρωμανού. Οι θεράποντες ιατροί του Νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς» προς το παρόν τον παρακολουθούν στενά, καθώς εμφανίζει από το περασμένο Σάββατο επιδείνωση σε μία σειρά από δείκτες της υγείας του.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο απεργός πείνας εμφάνισε χθες πτώση του αιματοκρίτη (ήταν 37), μείωση της αρτηριακής πίεσης, καθώς και ένα υπογλυκαιμικό επεισόδιο.
Ο Ρωμανός έχει χάσει 11 κιλά, καθώς βρίσκεται σε απεργία πείνας από τις 10 Νοεμβρίου.
Οι θεράποντες ιατροί φροντίζουν να μην επιδεινωθούν οι δείκτες και εκφράζουν την εκτίμηση ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για τη ζωή του.
Οι επιπτώσεις της απεργίας πείνας στην υγεία ποικίλλουν από οργανισμό σε οργανισμό, ανάλογα με το αρχικό βάρος, τη φυσική κατάσταση και περιβαλλοντικές συνθήκες.
Ο κίνδυνος είναι σημαντικός μετά την εικοστή μέρα της απεργίας πείνας και εφόσον ο απεργός έχει χάσει πάνω από το 10% του αρχικού σωματικού του βάρους.
Σε κίνδυνο μπαίνουν η αναπνευστική και η καρδιακή λειτουργία, καθώς συντελείται ατροφία των μυών που υποστηρίζουν την καρδιά και τους πνεύμονες.
Ο απεργός ενδέχεται να εκδηλώσει σοβαρή καρδιακή αρρυθμία και να κινδυνεύσει ακόμη και η ζωή του, στην περίπτωση που δεν του χορηγηθεί ειδική βοήθεια.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.