Είναι τελείως διαφορετικό να στηρίξω τον συνάνθρωπό μου όταν έχει ανάγκη και τελείως διαφορετικό να τον αφήσω να κρεμαστεί πάνω μου.
Στηρίζω κάποιον σημαίνει τον βοηθώ να σταθεί στα πόδια ΤΟΥ, που επίσης σημαίνει ότι τον θεωρώ ίσο μου. Το να αφήσω κάποιον να κρεμαστεί πάνω μου σημαίνει ότι τον θεωρώ λιγότερό μου.
Όταν στέκεται στα πόδια του ο άνθρωπος ανακτά γρήγορα την χαμένη δύναμή του, όταν κρέμεται από κάποιον άλλο όλο και πιο αδύναμος γίνεται -κι ας μόνιμα ο άλλος τον σώζει.

1. Οι ομάδες/κινήματα/αποκόμματα δεν σε θεωρούν ίσο, γι’ αυτό σκοπό δεν έχουν να σε στηρίξουν, αλλά να σε σέρνουν.
2. Μην προτιμάς να κρεμαστείς, δεν σε συμφέρει, κι ας δείχνει πιο ακίνδυνο και πιο ανώδυνο. Αν νιώθεις τώρα αδύναμος (και γι’ αυτό χρειάζεσαι κάποιον να σε σώσει) δεν μπορείς να φανταστείς πόσο χειρότερα μπορείς να γίνεις (η αδυναμία δεν έχει πάτο). 
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.