Επειδή οι κωλοφυλλάδες και τα κωλοκάναλα μαζί με τις ντεμέκ ανεξάρτητες ιστοσελίδες του συστήματος μας έχουν ζαλίσει τον έρωτα με τις μ@λ@@@ες που καθημερινά σερβίρουν (πάντα καθ' υπόδειξη) προκειμένου να σπείρουν τον φόβο στους Έλληνες και να μειώσουν το ποσοστό με το οποίο θα επικρατήσει ο "δράκουλας" ΣΥΡΙΖΑς, θα δώσουμε αποσπάσματα από δηλώσεις διαφόρων θεσμικών ευρωπαίων παραγόντων αλλά και δημοσιεύματα του ξένου τύπου, που δεν δείχνουν να συμμερίζονται τις κατευθυνόμενες "ανησυχίες" (και αυτών που τα λένε και αυτών που τα αυγατίζουν):

Κάτω από το κεντρικό σύνθημα, «αλλαγή στην Ελλάδα, αλλαγή στην Ευρώπη, αλλαγή για όλους», «βαριές» υπογραφές της διεθνούς διανόησης παίρνουν θέση υπέρ του δικαιώματος των Ελλήνων ψηφοφόρων να καθορίζουν τις τύχες της χώρας τους, αλλά και υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ, επειδή μπορεί να αποτελέσει την αφετηρία αλλαγής πορείας σε όλη την Ευρώπη. Ανάμεσα στους 300 πανεπιστημιακούς, διανοούμενους, ανθρώπους του πολιτισμού κ.α. βρίσκει κανείς στην κοινή έκκληση (with-the-greeks.eu) τα ονόματα των Τσόμσκι, Αγκάμπεν, Μπάτλερ, Μπαλιμπάρ, Νέγκρι, Ζίζεκ, Χάρνεκερ, Χάρβεϋ, Λόουτς, Βαλερστάιν και Δουζίνα.

Μάρτιν Σουλτς: «Οι συζητήσεις και οι ανεύθυνες εικασίες πάνω σε σενάρια του Grexit δεν βοηθούν αληθινά». «Πρέπει να είναι σαφές για όλους: δεν υπάρχει ζήτημα εξόδου από το ευρώ».

Εμανουέλ Μακρόν (υπ. Οικονομίας της Γαλλίας): «Η θέση της Ελλάδας είναι στην ευρωζώνη, όποια και αν είναι η επόμενη κυβέρνησή της».

Γ. Κατάϊνεν (αντιπρόεδρος Ευρ. Επιτροπής): Η Kομισιόν είναι απολύτως δεσμευμένη στην ακεραιότητα της ευρωζώνης. Οι εικασίες για ενδεχόμενη αποχώρηση της Ελλάδας από την ευρωζώνη είναι χάσιμο χρόνου και κινούνται σε λάθος κατεύθυνση. Η συμμετοχή στο ευρώ είναι αμετάκλητη.

Αλεξέι Πουσκόφ (επικεφαλής της Επιτροπής Διεθνών Υποθέσεων της Δούμας της Ρωσίας): "Ό,τι και να λένε στο Βερολίνο η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα αποτελέσει το ισχυρότερο πλήγμα που έχει δεχθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση σε όλη την ιστορία της», «Σήμερα η Ελλάδα είναι το κλειδί για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης".

Μοσκοβισί (Επίτροπος Οικον.Υποθέσεων): «Πρέπει να δούμε τις εκλογές όπως πραγματικά είναι : ένα πολύ σημαντικό δημοκρατικό ραντεβού και όχι η πυροδότηση μιας μεγάλης οικονομικής κρίσης». Σχετικά με θέμα εξόδου από το Ευρώ: « Αυτό το ερώτημα δεν τίθεται. Θέλουμε την Ελλάδα στο ευρώ, είναι σημαντικό για την ακεραιότητα και την ελκυστικότητα της Ευρωζώνης, αλλά και για την ίδια την χώρα που επωφελήθηκε από τα προγράμματα χρηματοδότησης της Επιτροπής για να αναδιαρθρώσει την οικονομία της».


Steffen Seibert (εκπρόσωπος γερμανικής καγκελαρίας σχολιάζοντας το δημοσίευμα της Bild): «…δεν γνωρίζω την ύπαρξη οποιωνδήποτε τέτοιων σχεδίων και σίγουρα η πολιτική ηγεσία στην καγκελαρία δεν ασχολείται με τέτοια σενάρια». Στο ίδιο μήκος κύματος υπήρξαν και δηλώσεις εκπροσώπου του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών.

Βέρνερ Φάιμαν (καγκελάριος της Αυστρίας): «…δεν έχει καθόλου κατανόηση για τη μεγαλοποίηση που γίνεται ως προς τους προεκλογικούς τόνους στην Ελλάδα και την ως εκ τούτου πρόκληση μίας συζήτησης για έξοδο από το ευρώ». «Όλα όσα συζητούνται σε έναν προεκλογικό αγώνα είναι υπόθεση των Ελλήνων. Τώρα θα διεξαχθούν εκλογές στην Ελλάδα και είναι άσκοπο να δημιουργείται η εντύπωση μίας απειλής απέναντι στους Έλληνες, ενώ η παρέμβαση στη συζήτηση και η πρόκληση ανασφάλειας στους ανθρώπους δεν αποφέρει τίποτε»

Süddeutsche Zeitung (πρωτοσέλιδο): «Το Βερολίνο ανοιχτό στο διάλογο με την Αριστερά στην Αθήνα», «Η γερμανική κυβέρνηση θα ήταν πρόθυμη να προχωρήσει σε διάλογο σε περίπτωση εκλογικής νίκης του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα. Σε κυβερνητικούς κύκλους αναφέρεται πως όλες οι φήμες που θέλουν την καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ (CDU) να αφήνει την Ελλάδα να φθάσει σε μια έξοδο από το ευρώ σε περίπτωση επιτυχίας του Τσίπρα στις βουλευτικές εκλογές στις 25 Ιανουαρίου, είναι ‘καθαρές ανοησίες’».

THE FINANCIAL TIMES: «Η πρόκληση δεν είναι πλέον η επιβίωση της ευρωζώνης, αλλά το άλφα και το ωμέγα της καθημερινής πολιτικής: να βρεθεί ένας αμοιβαία αποδεκτός συμβιβασμός».

Καρλ Μάρκους Γκάους: «Το να εκλεγεί ο Τσίπρας δεν συνιστά κίνδυνο για την Ευρώπη αλλά ευκαιρία, και όχι μόνο για την ίδια την Ελλάδα. Είναι η ευκαιρία η Ευρώπη να αφήσει πίσω της αυτή την πολιτική της λιτότητας που είναι […] όχι μόνο αντικοινωνική και άδικη αλλά και αντιπαραγωγική και καταστροφική. Αυτό δεν σημαίνει επιστροφή στην ξεγνοιασιά της υπερχρέωσης αλλά βήμα προς τα μπρος, σε μια οικονομία στα μέτρα των ανθρώπων […] Στην Ελλάδα, απ’ όπου υποτίθεται ότι ξεκίνησε η κρίση, θα μπορούσε να γίνει και η αρχή του δρόμου για την έξοδο από την κρίση, του άλλου δρόμου μέσα από την κρίση».

Ντερ Στάνταρντ: «…είναι δικαίωμα της Αριστεράς να απαιτεί τη ρήξη με αυτήν τη λογική της λιτότητας», «οι Έλληνες συντηρητικοί και οι εναπομείναντες σοσιαλιστές του ΠΑΣΟΚ που συγκυβερνούν μαζί τους δεν έχουν τίποτα άλλο να προτείνουν από τη συνέχιση της πολιτικής των περικοπών σε αντάλλαγμα για τα δανεικά».
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.