Η προεκλογική δέσμευση του Αλέξη Τσίπρα ήταν τα υπουργεία να μειωθούν σε 10 για να είναι καλύτερος ο συντονισμός της κυβέρνησης.

Αυτό και έγινε. Δέκα τα υπουργεία αλλά οι υπουργοί, αναπληρωτές υπουργοί και υφυπουργοί ανέρχονται στον αριθμό των 39. Αν συγκριθεί με τις τελευταίες κυβερνήσεις βρίσκεται κάπου ανάμεσα (35 στην κυβέρνηση ΓΑΠ, 44 & 56 στις δύο του Κωστάκη Καραμανλή και 46 στου Κομανέντση).

Διαπιστώνεται ότι δεν μπορούμε να μιλάμε για κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ καθώς από τα 39 πρόσωπα που υπουργοποιήθηκαν τα 11 αθροίζονται από 5 των ΑΝΕΛ, ένα της ΔΗΜΑΡ, ένα των Οικολόγων Πράσινων και τεσσάρων με προέλευση από το ΠΑΣΟΚ και ένα με πέρασμα από ΠΟΤΑΜΙ.

Νομίζουμε πως για πρώτη φορά συμμετέχουν σε κυβέρνηση ταυτόχρονα σύζυγοι.

Για πρώτη φορά έχουμε διπλή ορκωμοσία (θρησκευτική και πολιτική). Οκτώ υπουργοί ορκίστηκαν με θρησκευτικό όρκο (ΑΝΕΛ, Κουρουπλής, Μάρδας, Πανούσης ενώ οι υπόλοιποι στην συνείδησή τους.

Δεν ξέρουμε αν με το ντύσιμο επεδίωξε να καταδείξει την χαρά ή την λύπη της, η Ζωή Κωνσταντοπούλου (που από το Δικαιοσύνης, όπως αρχικά αναμενόταν κατέληξε στην Προεδρία της Βουλής) αλλά ίσως θα πρέπει να της επιβληθεί ποινή κακογουστιάς με τον συνδυασμού κίτρινου παλτό με ροζ παντελόνι.


Θα δώσουμε και λίγα βιογραφικά στοιχεία, για κάποια από τα μέλη της νέας κυβέρνησης που είναι λιγότερο γνωστά στους αναγνώστες μας:


Αλέκος Φλαμπουράρης, Υπουργός Επικρατείας για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου

Στενός φίλος του Αλέξη Τσίπρα που φέρεται να ασκεί βαθιά επιρροή στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Πρώην στέλεχος του ΚΚΕ Εσωτερικού είναι μακράν αποστασιοποιημένος από τις τηλεοπτικές κάμερες, και έχει διατελέσει συντονιστής των επιτροπών κοινοβουλευτικού ελέγχου.




Τασία Χριστοδουλοπούλου, Αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής

Σύζυγος του αναπληρωτή υπουργού Ναυτιλίας Θοδωρή Δρίτσα αλλά και η σύζυγός του Τασία Χριστοδουλοπούλου τέλειωσε τη Νομική Σχολή της Αθήνας. Είναι μαχόμενη δικηγόρος και συνδικαλίστρια. Εκλεγμένο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας, με τη Ριζοσπαστική Αριστερή Κίνηση. Ιδρυτικό μέλος του Χώρου Διαλόγου και Κοινής Δράσης της Αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ. Μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ και Συντονίστρια του Τμήματος Δικαιωμάτων. Συμμέτοχος στη δράση του Ευρωπαϊκού και Ελληνικού Κοινωνικού Φόρουμ σε όλες τις πόλεις της Ευρώπης, ενάντια στο νεοφιλελευθερισμό, στην καταστολή, στον πόλεμο και στο ρατσισμό. Δραστηριοποιείται στον τομέα της υπεράσπισης των δικαιωμάτων, ενάντια σε κάθε είδους διακρίσεις, με βάση την εθνική καταγωγή, το θρήσκευμα, το φύλο, το σεξουαλικό προσανατολισμό, τις πολιτικές πεποιθήσεις και την κοινωνική προέλευση. Η δράση αυτή είναι οικουμενική, αλλά κυρίως ευρωπαϊκή, σε μια Ευρώπη, που συνεχώς συρρικνώνει τα δικαιώματα και εγκαταλείπει τις παραδόσεις της, στο όνομα των αγορών, των κερδών και της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας.


Δημήτρης Μάρδας, αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών

Ο Δημήτρης Μάρδας είναι καθηγητής Οικονομικών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο. Γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη το 1955 και από το 1956 ζει στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, στο οποίο υπηρετεί ως καθηγητής, και ολοκλή­ρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στα Πανεπιστήμια Paris Ι – Sorbonne (1979-1980) και Paris II – Panthéon (1980-1982), από όπου έλαβε και το διδακτορικό του (1990). Εργάστηκε για τρία σχεδόν χρόνια στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή (1992-1994) και στη συνέχεια υπηρέτησε στο Y­πουργείο Ανάπτυξης, αρχικά ως Γε­νικός Γραμματέας Εμπορίου (Απρίλιος 2000 – Φεβρουάριος 2002) και ακολούθως ως Διευθύνων Σύμβουλος του Ελληνικού Οργανισμού Εξωτερικού Εμπορίου (Οκτώβριος 2002 – Απρίλιος 2004). Στο Yπουργείο Ανάπτυξης άρχισε να εργάζεται επί υπουργίας Νίκου Χριστοδουλάκη με υφυπουργό τη Μιλένα Αποστολά­κη, συνεχίζοντας με υπουργό τον Άκη Τσοχατζόπουλο και υφυπουργό τον Χρήστο Θεοδώρου.
Υπήρξε μέλος της Επιτροπής Διαλόγου με ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ μέχρι τις πρόσφατες εκλογές.


Γιάννης Πανούσης , αναπληρωτής υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη

Είναι καθηγητής Εγκληματολογίας στο Τμήμα Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε. του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρώην Πρύτανης του Πανεπιστημίου Θράκης. Πρώην στέλεχος και βουλευτής της ΔΗΜΑΡ που διαφώνησε και αποχώρησε. Η άποψή του όπως εκφράστηκε στο τελευταίο συνέδριο της ΔΗΜΑΡ:

«Η θέση μου είναι, η Δημοκρατική Αριστερά να μην κατέβει στις εκλογές, να στηρίξει τον ΣΥΡΙΖΑ στη λογική της κυβερνώσας αριστεράς, να ανασυγκροτηθεί κι, όταν με το καλό βγουν τα αποτελέσματα και οδηγηθούμε σε μια κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, να δει πώς θα κινηθεί στο νέο σκηνικό που θα διαμορφωθεί. Εκτιμώ ότι δεν πρέπει ούτε να κατέβει αυτόνομα, ούτε όμως και να απορροφηθεί....» δήλωσε ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Γιάννης Πανούσης, μετά τις πληροφορίες για ναυάγιο στο σχέδιο συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ - ΔΗΜΑΡ.


Χρήστος Σπίρτζης, αναπληρωτής υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων

Πρόσωπο-έκπληξη που ανέλαβε χαρτοφυλάκιο στη νέα κυβέρνηση είναι ο Χρήστος Σπίρτζης που γεννήθηκε το 1969 στην Αθήνα, όπου μεγάλωσε και εξακολουθεί να ζει. Σπούδασε στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών της Πολυτεχνικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και από το 1995 εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας. Είναι παντρεμένος με τη Δήμητρα Φουφρή και έχουν δύο παιδιά, τον Παναγιώτη και την Κάλλια.

Κατά τη διάρκεια των φοιτητικών του χρόνων ανέπτυξε έντονη συνδικαλιστική δράση. Διετέλεσε Μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Φοιτητών της Πολυτεχνικής Σχολής Ξάνθης και των οργάνων Διοίκησης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης από το 1986 έως το1993.

Το 1996 ορίστηκε Επιμελητής της ΜΕ Νέων Μηχανικών του ΤΕΕ. Σε ηλικία 28 χρονών εκλέχθηκε για πρώτη φορά στην Αντιπροσωπεία του ΤΕΕ.

Από το 2000 έως το 2003 διετέλεσε Μέλος στη ΔΕ του ΤΕΕ, ενώ από το 1999 έως το 2008 ήταν Μέλος της ολομέλειας της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής Ελλάδος, στην Εκτελεστική Επιτροπή της οποίας εκλεγόταν συνεχώς από το 2002 έως το 2007.

Από το 2007 έως το 2010 διετέλεσε Β' Αντιπρόεδρος της ΔΕ του ΤΕΕ, αρμόδιος για την Ενέργεια, την Ανάπτυξη, την Απασχόληση, το Ασφαλιστικό, την ’δεια ’σκησης Επαγγέλματος, τις Εκδόσεις, τη δεοντολογία Εκπροσωπήσεων και την Τράπεζα Πληροφοριών.

Εκπροσώπησε το ΤΕΕ σε κοινωνικές δράσεις για το πρώην Αεροδρόμιο του Ελληνικού και τους ελεύθερους χώρους, για την ελεύθερη πρόσβαση στις παραλίες και ήταν υπεύθυνος για κοινές δράσεις με άλλους Φορείς, όπως το Παρατηρητήριο Φυσικών Καταστροφών, το Παρατηρητήριο Οδικής Ασφάλειας και την προετοιμασία για διακριτό Υπουργείο Περιβάλλοντος και Χωροταξίας.

Ως Υπεύθυνος για την Ενέργεια συνέβαλε στην ολοκλήρωση του νομοθετικού και επιστημονικού έργου για την εξοικονόμηση ενέργειας και για την απόκτηση ενός μακροχρόνιου στρατηγικού ενεργειακού σχεδίου.

Συμμετέχει στην προσπάθεια για ένα σύγχρονο χωροταξικό σχεδιασμό της Χώρας για ένα άλλο ρυθμιστικό σχέδιο και μια διαφορετική αντίληψη για την ανάπτυξη, τον πόλεμο με τη γραφειοκρατία, τη βελτίωση της ζωής του Πολίτη. Από τον Σεπτέμβριο του 2010 είναι Πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας.

Συμμετέχει στην κίνηση για τη "Συγκρότηση του σοσιαλιστικού χώρου" και ήταν πρώην μέλος της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ.

Από εκφρασμένη και δημοσιοποιημένη άποψή του στο προσωπικό του ιστολόγιο:
Τα στελέχη που ήταν στο ΠΑΣΟΚ και έχουν αναφορά στην κοινωνία δεν ήταν σε κυβερνητικές θέσεις και έχουν διαφοροποιηθεί εδώ και πολύ καιρό. Τα στελέχη αυτά σήμερα δεν έχουν έναν πολιτικό χώρο να τους εκφράζει.

Ο Βαγγέλης Βενιζέλος μπορεί να κατηγορηθεί τουλάχιστον για ενδοτισμό. Με πολλούς από αυτούς που είναι σήμερα στο πρώην ΠΑΣΟΚ ή ΔΗ.ΠΑΡ δεν θέλουμε να βρισκόμαστε όχι στο ίδιο κόμμα, αλλά ούτε στο ίδιο οικοδομικό τετράγωνο.


Κώστας Φωτάκης, αναπληρωτής υπουργός Έρευνας και Καινοτομίας

Ο Κώστας Φωτάκης είναι Διευθυντής του Ινστιτούτου Ηλεκτρονικής Δομής και Λέιζερ (ΙΗΔΛ) του ΙΤΕ (Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας) και Καθηγητής Φυσικής του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Είναι επίσης, Διευθυντής της Ευρωπαϊκής Εγκατάστασης Λέιζερ Υπεριώδους ("European Ultraviolet Laser Facility" ULF) που λειτουργεί στο ΙΤΕ ως μέρος του LASERLAB-EUROPE περιλαμβάνει 17 επιλεγμένα Εργαστήρια Λέιζερ από χώρες-μέλη της ΕΕ. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εμπίπτουν στους τομείς της Φωτοφυσικής και Φασματοσκοπίας Λέιζερ, Μηχανισμών αλληλεπίδρασης ακτινοβολίας Λέιζερ με υλικά και Εφαρμογών Λέιζερ για την κατεργασία και διάγνωση υλικών.

Έχει διοργανώσει ή συνδιοργανώσει πολλά διεθνή επιστημονικά συνέδρια και είναι μέλος πολλών ευρωπαϊκών επιτροπών όπως του European Strategy Forum for Research Infrastructures (ESFRI).

Έχει περισσότερες από 200 δημοσιεύσεις κυρίως στον τομέα της Φωτονικής (Photonics) και σχετικών εφαρμογών. Είναι εκδότης ή μετέχει στην εκδοτική ομάδα διάφορων διεθνών επιστημονικών περιοδικών.

Το 2004 έλαβε το «Βραβείο Ηγεσίας» ("Leadership Award") της Αμερικανικής Εταιρείας Οπτικής (Optical Society of America - OSA) «για δεκαετή ηγετικό ρόλο, και προσωπική ερευνητική συμβολή στον τομέα των εφαρμογών λέιζερ στη συντήρηση έργων τέχνης και για τον ηγετικό του ρόλο στην καθιέρωση και καθοδήγηση της επιστημονικής αριστείας στα προγράμματα επιστήμης των λέιζερ στο ΙΗΔΛ-ΙΤΕ».

Επελέγη ως Springer Professor στο Πανεπιστήμιο Καλιφόρνιας, Μπέρκλεϋ για το 2005-6.

Έχει επίσης εκλεγεί ως ισόβιο μέλος και Fellow της OSA και είναι μέλος της Επιτροπής Επιλογής των Fellows της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Οπτικής (Εuropean Optical Society - EOS).


Παναγιώτης Νικολούδης, Υπουργός Επικρατείας για την καταπολέμηση της διαφθοράς

Είναι ένα από τα πρόσωπα της νέας κυβέρνησης που θα συζητηθούν. Ο κ. Παναγιώτης Νικολούδης, αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου και επικεφαλής της Αρχής κατά του Ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, είναι σήμερα 65 χρόνων και ετοιμάζεται από ό,τι φαίνεται να κάνει το μεγάλο βήμα: Να φύγει από το δικαστικό σώμα και να μπει για τα καλά στον χώρο της πολιτικής.

Είναι ο νέος υπουργός Επικρατείας κατά της Διαφθοράς με απεριόριστες αρμοδιότητες για έλεγχο στις δημόσιες προμήθειες, στο «μαύρο χρήμα» του Δημοσίου και κυρίως στον έλεγχο των προμηθειών. Σε αυτόν θα υπάγεται το ΣΔΟΕ, το Λιμενικό, η επιτροπή Ελέγχου Προμηθειών κ.ά. Είναι προσωπική επιλογή του πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα. Η πρόσφατη συνάντησή τους στα γραφεία του ΣΔΟΕ στην Πειραιώς εντυπωσίασε τον κ. Τσίπρα, ο οποίος και προεκλογικά έχει πολλές φορές επικαλεστεί τη «λίστα Νικολούδη».

Όχι ότι και η προηγούμενη θέση του δεν ήταν πολιτική, αφού πολλές φορές εκλήθη να ελέγξει και τα «πόθεν έσχες» ισχυρών πολιτικών προσώπων, μεταξύ των οποίων μεγάλα στελέχη, όπως τότε με την υπόθεση του 1 εκατ. ευρώ.

Γεννήθηκε το 1949 στη Μάνη και ανέλαβε επικεφαλής της Αρχής κατά του Ξεπλύματος τον Οκτώβριο του 2010 διεδεχόμενος τον άλλον αντεισαγγελέα, τον κ. Στυλιανό Γκρόζο. Ποτέ δεν δίστασε να πει την αλήθεια και ενώπιον της Βουλής. Όπως τον Μάρτιο του 2014 όταν στους βουλευτές της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας ανέφερε πώς κατάφερε να δεσμεύσει τα 200 εκατ. ευρώ των εξοπλιστικών.

Για τις προμήθειες των εξοπλιστικών που δεν κατάφερναν να εισπράξουν οι εφορίες ο κ. Νικολούδης τις είχε χαρακτηρίσει «Σόδομα και Γόμορρα». Όταν βγήκε μετά την περίφημη κατάθεση στη Βουλή μιλώντας στους συνεργάτες του είπε: «Έγινε χαμός, αλλά τι χαμός, επανάσταση έπρεπε να έχει γίνει και να κατέβει ο κόσμος στο Σύνταγμα...»

Κάθε φορά που ο κ. Νικολούδης κατέθετε στη Βουλή για να παρουσιάσει τα ετήσια αποτελέσματα των ελέγχων της Αρχής γινόταν πράγματι χαμός. Όπως τότε που μιλώντας για το σκάνδαλο της Proton είπε ότι «τόσα χρόνια εισαγγελέας δεν είχε ξαναδεί τέτοιο σκάνδαλο...» Δεν δίστασε να πει για τους εγκληματίες των τραπεζών ότι «αυτοί δεν χρησιμοποιούν καλάσνικοφ και μάσκες, αλλά ΜΜΕ... Παντού υπάρχει διαφθορά και παντού διαπλοκή. Όσον αφορά τη διαπλοκή, στις άλλες χώρες το τρίγωνο είναι οικονομική ελίτ, πολιτική ελίτ και ΜΜΕ. Εδώ είναι ανάποδα: οικονομική ελίτ, ΜΜΕ και τρίτη η πολιτική ελίτ. Τα πρόσωπα της κεντρικής πολιτικής σκηνής παίζουν μειωμένο ρόλο...»

Είναι πρόσωπο ιδιαίτερα σκληρό, αλλά δίκαιο με τους συνεργάτες του. Συγκεντρωτικός, αφού μοίραζε τη δουλειά σε λίγους και τους επισήμαινε ότι αν διαρρεύσει κάτι, θα ξέρει το άτομο... Όσοι έχουν μιλήσει μαζί του τον έχουν ακούσει να λέει ότι «αν ήξερα τι θα αντιμετωπίσω, δεν ξέρω αν θα αναλάμβανα». Είναι αυτός που κάλεσε και ανώτατο κληρικό να τον ελέγξει για τα οικονομικά του. Είναι αυτός που «τσίμπησε» και μητροπολίτες να διακινούν «μαύρα» μέσω λογαριασμών τους.

Όταν ο Χορστ Ράινχεμπαχ, επικεφαλής της ομάδας δράσης της ΕΕ για την εφαρμογή του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, τον κάλεσε να αναλάβει και μέρος της φοροδιαφυγής αρνήθηκε. Όταν εκείνος επέμενε, απάντησε «θα βοηθήσω» και εντόπισε 10.000 φορολογουμένους που δεν δήλωναν τίποτε αλλά είχαν σκάφη, ακριβά ΙΧ και άλλα...

Το καλοκαίρι του 2011 ήταν σταθμός αφού μια πληροφορία που ήρθε στα γραφεία του για τα δάνεια της Proton τον οδήγησε να ξεδιπλώσει ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα. Λίγο αργότερα ξεδίπλωσε και το σκάνδαλο τη τράπεζας FBB για το οποίο επίσης μίλησε στη Βουλή.

Σήμερα καλείται να τα βάλει με τους πραγματικούς δράστες των σκανδάλων με αντικείμενο «μαύρα» εκατομμυρίων ευρώ που έχουν κατακλέψει τα Δημόσια Ταμεία. Τα αποτελέσματα θα κριθούν σύντομα. Ένα είναι σίγουρο, ότι γνωρίζει τους μηχανισμούς και πού να ψάξει...


Νίκος Παρασκευόπουλος, Υπουργός Δικαιοσύνης

Ο Νίκος Παρασκευόπουλος είναι καθηγητής ποινικού δικαίου στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης από το 1980, ενώ, έχει διατελέσει και πρόεδρος του Τμήματος Νομικής του ΑΠΘ.

Είναι κοσμήτορας της Σχολής Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ. Ο Νίκος Παρασκευόοπυλος έχει έντονη παρουσία στη νομική πράξη, καθώς, έχει συμμετάσχει σε νομοπαρασκευαστικές επιτροπές, έχει αναπτύξει δραστηριότητα μεσολαβητή σε εξεγέρσεις κρατουμένων (1990,1996) και είχε την ευθύνη προγραμμάτων επανένταξης αποφυλακισμένων (1988-1997).

Πολλές από τις θέσεις που υποστήριξε υιοθετήθηκαν από την ποινική νομοθεσία (μεταρρύθμιση εγκλημάτων κατά της κρατικής ελευθερίας και αποποινικοποίηση μοιχείας, εισαγωγή περιπτώσεων δικαστικής άφεσης της ποινής, νέα νομοθεσία για τον εγκλεισμό ψυχασθενών σε ψυχιατρεία, κατάργηση θανατικής ποινής και ειδικού νόμου κατά της τρομοκρατίας, αποποινικοποίηση περιύβρισης αρχής, μείωση ποινών και εξαρτημένους μικροδιακινητές).

Κατά την περίοδο 1993-1995 υπήρξε σύμβουλος για θέματα ποινικού και σωφρονιστικού δικαίου του τότε Υπουργού Δικαιοσύνης Γ. Κουβελάκη. Έχει λάβει μέρος ως εκπρόσωπος της χώρας σε συνέδρια ή επιτροπές διεθνών οργανισμών καθώς και στο Δ.Σ. (ως πρόεδρος) του Κ.Ε.Θ.Ε.Α.


Ράνια Αντωνοπούλου, αναπληρωτής υπουργός για την καταπολέμηση της ανεργίας

Βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ και καθηγήτρια στο Bard College, άλλο ένα πρόσωπο-έκπληξη στη νέα κυβέρνηση.

Είναι επίσης διευθύντρια του τμήματος έρευνας για την ισότητα των φύλων του Levy Economics Institute στη Νέα Υόρκη και ερευνήτρια στο Ινστιτούτο Εργασίας. Έχει δημοσιεύσει τις μελέτες της σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά όπως το Journal of Income Distribution, Feminist Economics Journal, Eastern Economic Review και σε βιβλία, και έχει παρουσιάσει τις εργασίες της σε διεθνή επιστημονικά συνέδρια και επιτροπές των Ηνωμένων Εθνών.

Έχει διατελέσει καθηγήτρια Οικονομικής Επιστήμης στο New York University, επισκέπτρια καθηγήτρια στο Barnard College, Columbia University και εμπειρογνώμων στα Ηνωμένα Έθνη και στο Διεθνή Οργανισμό Εργασίας. Είναι απόφοιτη του τμήματος Οικονομικών Επιστημών και κάτοχος ΜΑ και PhD απο το Πανεπιστήμιο New School for Social Research, ΗΠΑ. Η κυρία Αντωνοπούλου αναλαμβάνει το εξαιρετικά δύσκολο έργο της καταπολέμησης της ανεργίας.

ακτιβιστής
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.