Την διαγραφή των προστίμων για παραβάσεις του κανονισμού για τη χρήση αιγιαλού που επέβαλε ο δήμος Θερμαϊκού σε τέσσερις επιχειρήσεις της περιοχής –μία στην Περαία και τρεις στους Νέους Επιβάτες-, καθώς και την επιστροφή των ποσών που καταβλήθηκαν από τους επιχειρηματίες εισηγείται στο Δημοτικό Συμβούλιο η διοίκηση του Δήμου. Η σχετική απόφαση αναμένεται να ληφθεί στη συνεδρίαση της 21ης Ιανουαρίου 2015 και ικανοποιεί δίκαια αιτήματα των επιχειρηματιών, οι οποίοι εξαιτίας αυτών των εκκρεμοτήτων δεν μπορούσαν να μισθώσουν χώρους για τις επιχειρήσεις τους, αφού εμφανίζονταν ως οφειλέτες προς τον δήμο.

Σύμφωνα με έκθεση του νομικού συμβούλου προς την αρμόδια υπηρεσία κακώς ο δήμος καταλόγισε και εισέπραξε τα συγκεκριμένα χρηματικά ποσά, αφού σε ανάλογες πράξεις καταλογισμού προστίμων είχε προβεί και η αρμόδια σε αυτές τις περιπτώσεις Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου, κάτι που σημαίνει ότι υπήρξαν αδίκως διπλές χρεώσεις στις συγκεκριμένες επιχειρήσεις για το ίδιο θέμα. Ειδικότερα, στις δύο από τις τέσσερις περιπτώσεις πρόκειται για πρόστιμα της περιόδου 2011 – 2012 και τα άλλα δύο για την περίοδο 2008 – 2011.

Σημειώνεται ότι ,το επόμενο διάστημα ο Δήμος Θερμαϊκού αναμένεται να προχωρήσει στην τακτοποίηση και άλλων ανάλογων υποθέσεων που ταλαιπωρούν αδίκως επιχειρηματίες της περιοχής.

Σε δήλωσή του για το θέμα ο δήμαρχος Θερμαϊκού Γιάννης Μαυρομάτης επισημαίνει: «Οι δημόσιες αρχές οφείλουν να είναι δίκαιες και αυτό έχουμε σαν αρχή στη διοίκηση του δήμου Θερμαϊκού. Στις τέσσερις συγκεκριμένες υποθέσεις η γραφειοκρατία και η έλλειψη συνεννόησης ανάμεσα σε δημόσιους φορείς είχαν ως αποτέλεσμα την άδικη ταλαιπωρία των επιχειρηματιών. Στόχος της διοίκησης του δήμου είναι η διευκόλυνση της επιχειρηματικότητας και αυτό κάνουμε πράξη καθημερινά».
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.