Την πρώτη επανδρωμένη αποστολή στον πλανήτη Άρη- χωρίς όμως επιστροφή - ετοιμάζει το ίδρυμα Mars One που εδρεύει στην Ολλανδία. Στόχος είναι η αποστολή τεσσάρων ανθρώπων στον κόκκινο πλανήτη το 2024 οι οποίοι αναμένεται να φθάσουν στον Άρη ένα χρόνο μετά για να θέσουν τις βάσεις για μια αποικία.

Η περιπέτεια αυτή δεν περιλαμβάνει εισιτήριο επιστροφής και όσοι τελικά επιλεχθούν να πετάξουν στον Άρη θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι να ζήσουν το υπόλοιπο της ζωής τους κάτω από άγνωστες και επικίνδυνες συνθήκες.

Παρά τις δυσκολίες της αποστολής αυτής πέραν των 200,000 ανθρώπων εκδήλωσαν ενδιαφέρον να συμμετάσχουν και όπως ανακοίνωσε το Mars One, έχει ήδη γίνει η προεπιλογή 100 από αυτούς, 50 άνδρες και 50 γυναίκες, ηλικίας 19-60 χρονών.

39 προέρχονται από την αμερικανική ήπειρο, 31 από την Ευρώπη, 16 από την Ασία, 7 από την Αφρική και 7από την Αυστραλία. Δεν υπάρχουν Κύπριοι ή Έλληνες στους επιλαχόντες.

Οι 100 που έχουν επιλεχθεί θα περάσουν από πολλές δοκιμασίες κατά τις οποίες θα πρέπει να αποδείξουν τις ικανότητές τους να ζήσουν υπό τις αντίξοες συνθήκες του αφιλόξενου πλανήτη.

Στο τέλος θα επιλεγούν 24 άτομα που θα χωριστούν σε έξι ομάδες των τεσσάρων οι οποίοι θα εκπαιδευτούν σε ειδικό χώρο στον οποίο οι συνθήκες επιβίωσης θα ομοιάζουν με εκείνες που θα συναντήσουν στον πλανήτη Άρη.

Στόχος είναι η πρώτη αποστολή να αναχωρήσει το 2024 προκειμένου να φθάσουν οι τέσσερις πρώτοι Γήινοι στον Άρη ένα χρόνο μετά το 2025. Στη συνέχεια, θα αποστέλλεται κάθε δύο χρόνια ακόμη μια ομάδα των τεσσάρων ατόμων.

Προς το παρόν δεν υπάρχει καμία σκέψη για επιστροφή τους στη Γη.

Τα διαστημόπλοια που θα μεταφέρουν τους αστροναύτες στον Άρη θα κατασκευαστούν από εταιρείες διαστήματος.

Ο Εκτελεστικός Διευθυντής και συνιδρυτής της Mars One, Bas Lansdorp, δήλωσε ότι το όραμα είναι η δημιουργία μιας αποικίας στον Άρη.

Η απαραίτητη τεχνολογία για την αποστολή ανθρώπων στον Άρη και για συντήρηση μιας αποικίας εκεί υπάρχει ήδη, δήλωσε, προσθέτοντας ότι υπάρχει συνεργασία με διαστημικές υπηρεσίες.

«Όποιος πάει στον Άρη δεν θα επιστρέψει. Δεν υπάρχει περίπτωση. Πρόκειται για μια απόφαση ζωής. Η τεχνολογία για επιστροφή στη Γη δεν υπάρχει. Ακόμη και εάν υπήρχε, όμως, αυτό θα ήταν πολύ ακριβό και επικίνδυνο. Στο κάτω κάτω, ο άνθρωπος πάντα στην ιστορία του όταν δημιουργούσε αποικίες δεν επέστρεφε πίσω ποτέ», είπε.

Υπολογίζεται ότι το κόστος για την πρώτη αποστολή και συντήρηση των αποίκων ανέρχεται στα 6 δισεκατομμύρια δολάρια.

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.