Ξεκίνησε σήμερα απ’ τις 9 το πρωί η δίκη του πρώην υπουργού  οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου. Τα όσα έχουν διαδραματιστεί μέχρι τώρα στην αίθουσα της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου όπου δικάζεται ο Γ. Παπακωνσταντίνου για τα κακουργήματα της νόθευσης δημοσίου εγγράφου και της απόπειρας απιστίας σε βάρος του Δημοσίου, τα παρακολουθούμε στο βίντεο ου παραθέτουμε.

Το πρώην Πασοκικό στέλεχος είναι το εξιλαστήριο θύμα και πιθανόν να μην πείσει τους δικαστές στην αθωότητα του, όπως ισχυρίζεται, για την κατηγορία την οποία αντιμετωπίζει ότι ο ίδιος έσβησε από την περιβόητη λίστα Λαγκάρντ τα ονόματα τριών συγγενικών του προσώπων για να μην γίνει φορολογικός έλεγχος σε βάρος τους αλλά και να μην θιγεί η  πολιτική εικόνα του.

Εδώ δεν πρέπει να παραλείψουμε να αναφέρουμε ότι ο πρώην τσάρος της οικονομίας βρίσκεται κατηγορούμενος μετά μια απόφαση προανακριτικής επιτροπής της βουλής που εξυπηρέτησε καραμπινάτες πολιτικές σκοπιμότητες. Μάλιστα  ο Πάνος Σκουρλέτης, εκπρόσωπος τύπου του κόμματος, της τότε αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε λόγο για «συγκάλυψη και κουκούλωμα» του πορίσματος της πλειοψηφίας, εκτιμώντας ότι υπάρχει «μια άνευ προηγουμένου στάση αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας προς τον Ε. Βενιζέλο».

Θεωρούμε σκόπιμο να αναφέρουμε ένα απόσπασμα από περασμένη ανάρτησή μας:

Η υπόθεση «Λίστα Λαγκάρντ» είναι σημαντική γιατί αποκαλύπτει πως η αφρόκρεμα της πολιτικής και της οικονομίας επί δεκαετίες έχει βρει τον τρόπο να φοροδιαφεύγει και να αυτοαμνηστεύεται. Αποκαλύπτει πως οι ελληνικές κυβερνήσεις έκαναν τα πάντα, ακόμη και παρανομίες, για να μην διαταράξουν την καταστροφική για τη χώρα λειτουργία αυτού του συστήματος, γιατί είναι το δικό τους σύστημα.
Ακόμη και την ώρα που αποδεικνύεται πως ο Βενιζέλος δεν παρέδωσε τη Λίστα στο υπουργείο και την εξαφάνισε επί η μήνες παίρνοντας την στο σπίτι του, η κυβερνητική πλειοψηφία αρνείται να τον παραπέμψει στην Προανακριτική της Βουλής. Δηλαδή στον ανακριτή, αφού αυτό το ρόλο έχει για τους υπουργούς η Προανακριτική. Αρνείται ακόμη και να διερευνήσει τις ευθύνες του, όπως κάνουν οι ανακριτικές αρχές για οποιονδήποτε Έλληνα υπάρξει ακόμη και μια ανώνυμη καταγγελία. Για τον Βενιζέλο δεν υπάρχουν ανώνυμες καταγγελίες, αλλά το πραγματικό γεγονός είναι ότι χειρίστηκε τη Λίστα όπως και ο προκάτοχος του.
Όχι, η κυβέρνηση δεν συμπαρίσταται με τον τρόπο αυτό στον εταίρο της. Παλεύει για την επιβίωση της. Αν ο Βενιζέλος παραπεμφθεί, απειλεί πως θα ρίξει την κυβέρνηση. Η απόδοση δικαιοσύνης, η οποία έτσι κι αλλιώς δεν είναι η πρώτη τους επιλογή, σκοντάφτει στο βασικό ζητούμενο της επιβίωσης.

Μοιραία λοιπόν πρέπει να θυσιαστεί κάποιος. Αυτός είναι ο -έχων σίγουρα ευθύνη- Παπακωνσταντίνου, για να σωθούν οι υπόλοιποι.


πηγή
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.