Σε λίγες ημέρες, περί τα τέλη Φεβρουαρίου, θα γίνει η δημοπρασία για την εκμίσθωση των πέντε κενών καταστημάτων, που υπάρχουν σήμερα στη Δημοτική Αγορά Επανομής. Οι διαδικασίες για την πολεοδομική νομιμοποίηση του συνόλου της Αγοράς ολοκληρώθηκαν μετά από πολλά χρόνια αδράνειας της προηγούμενης διοίκησης και ο δήμος προχωράει τώρα στην αξιοποίηση της συνολικά, επ’ ωφελεία όχι μόνο των εσόδων του, αλλά –κυρίως- της τοπικής οικονομικής κίνησης. Συνολικά η Δημοτική Αγορά της Επανομής έχει 18 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και αποτελεί ένα από τα πιο «ζωντανά» σημεία της περιοχής.

Παράλληλα ο δήμος Θερμαϊκού ολοκληρώνει την πολεοδομική νομιμοποίηση των «ψαράδικων», στην οδό Βότση της Μηχανιώνας, αλλά και του αναψυκτηρίου που υπάρχει στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής στην Περαία, το οποίο, επίσης, δημοπρατείται σύντομα.

Σημειώνεται ότι πολύ σύντομα ακολουθούν οι δημοπρατήσεις για τα αναψυκτήρια στο «Ποταμό» της Επανομής.

Για τις εξελίξεις αυτές, που αναμένεται να οριστικοποιηθούν στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο ο δήμαρχος Γιάννης Μαυρομάτης δήλωσε: «Η δημοτική αρχή συνεχίζει να αξιοποιεί την δημοτική περιουσία, που τα τελευταία χρόνια είχε αφεθεί στη μοίρα της. Αυτή η τακτική είχε ως αποτέλεσμα όχι μόνο να στερείται ο δήμος πόρων για να ανταπεξέλθει στις ανάγκες του και να στηρίξει την τοπική κοινωνία, αλλά και να μαραζώνει το τοπικό εμπόριο και η τοπική επιχειρηματικότητα γενικότερα. Ο δήμος Θερμαϊκού είναι μεγάλος δήμος και οι ανάγκες των καταναλωτών από τις τοπικές αγορές είναι ανάλογες. Με την κάλυψή τους σε τοπικό επίπεδο επιτυγχάνουμε αύξηση της οικονομική δραστηριότητας και της απασχόλησης, αλλά και καλύτερη εξυπηρέτηση για τους καταναλωτές».
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.