Από την συνδρομή της αστυνομίας ενάντια στους εργαζομένους, για να ανοιχτούν οι προσφορές στον περσινό διαγωνισμό ανάθεσης της καθαριότητας στους εργολάβους.

Αποκαλύπτεται ο "συναινετικός ρόλος" του Σωματείου εργαζομένων Δήμου Θερμαϊκού προς την διοίκηση, από το Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ και δημοτικών Επιχειρήσεων Νομού Θεσσαλονίκης με αφορμή την προφορική συγκατάθεσή του για την ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης απορριμάτων για άλλα δυο χρόνια από την διοίκηση Μαυρομάτη.

Σε επιστολή προς τον ακτιβιστή, κατηγορείται το Σωματείο εργαζομένων του δήμου Θερμαϊκού ότι επιδίδεται σε " εργοδοτικό συνεταιρισμό" και χαρακτηριστικά επισημαίνεται πως "για το ταγκό χρειάζονται πάντα δύο" αφήνοντας να εννοηθεί πως βρίσκεται σε θερμό χορευτικό εναγκαλισμό το σωματείο με τη διοίκηση του δήμου Θερμαϊκού.

Να σημειώσουμε ότι η ανάθεση εκ νέου σε ιδιώτες της καθαριότητας είναι το δεύτερο θέμα της ΗΔ της συνεδρίασης της προσεχούς Τετάρτης 1/4 (δεν είναι πρωταπριλιάτικο αστείο) και πρόκειται να υπερψηφιστεί με κόστος 1.663.810,88 ευρώ.

Παραθέτουμε αυτούσια την επιστολή, με την οποία επισημαίνεται και ο αδικαιολόγητος αποκλεισμός του Συλλόγου ΟΤΑ Ν. Θεσσαλονίκης από την σύσκεψη της διοίκησης Θερμαϊκού με θέμα την καθαριότητα:


ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ  ΟΤΑ
&  ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ  ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ 
ΝΟΜΟΥ  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Θεσσαλονίκη  27-3-2015


    Κάνουμε  γνωστό στους συναδέλφους μας του Δήμου Θερμαϊκού  ότι  πραγματοποιήθηκε  σύσκεψη  της  Διοίκησης του Δήμου  με  θέμα  την  Καθαριότητα.
    Στη  σύσκεψη  αυτή  δεν  καλέστηκε  ο  Σύλλογός  μας,  παρά  μόνο  ο  τοπικός  σύλλογος. 
    Η  Διοίκηση  του Δήμου  μας γνωρίζει   από  παλιά  για τις θέσεις  μας  και  τις  απόψεις μας  για  τη μη  ιδιωτικοποίηση  της  διαχείρισης  των  απορριμμάτων  και  αυτός  είναι  ο  λόγος  της  μη  πρόσκλησής μας.
   
    Σε  πρόσφατη  συνεδρίαση  του  Δημοτικού  Συμβουλίου  η  Διοίκηση  έβαλε  το  ζήτημα  της  ανάθεσης  αποκομιδής  των  απορριμμάτων   σε  ιδιώτη  για  δύο  χρόνια .  Σε  ερώτηση  που  έγινε  από  Δημοτικό   Σύμβουλο  η  Διοίκηση  απάντησε  ότι  έχει  και  την  προφορική  συναίνεση  του  τοπικού  συλλόγου  εργαζομένων.  
   
Αυτό  σημαίνει   εργοδοτικός  συνδικαλισμός!!!
    Ο  ρόλος  του  τοπικού  συλλόγου  είναι  συναινετικός  με  τη Διοίκηση  του  Δήμου!!!  
    Άλλωστε,  για  το  «ταγκό»  χρειάζονται  πάντα  δύο!!!


                                                    Το  Δ.Σ.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

7 comments:

  1. Μήπως η χορογραφία του ταγκό ,που συμπεριλαμβάνει πιρουέτες ,και τριπλά άξελ ,στήθηκε από τότε που οι δύο παρτενέρ ,σφιχταγκαλιασμένοι ακύρωναν με την βία τους διαγωνισμούς της καθαριότητας με αποτέλεσμα για δύο χρόνια ο δήμος να βρωμάει απ άκρη σ άκρη ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ωραίο άρθρο αλλά οι καταγγελίες πρέπει να είναι επώνυμες .... Όλα τα υπόλοιπα είναι αριστερές παπαρολογίες που έχουμε συνηθίσει να τις ακούμε τα τελευταία χρόνια ... Κάνατε την επανάσταση σας άντε τώρα τα κουβαδάκια σας και σε άλλη παραλία ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και εσύ που σχολιαζεις ανώνυμα το κανεις.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Στις ανώνυμες παπαρολογίες μόνο ανώνυμα αξίζει κανείς να απαντήσει ... Είπα μήπως και εμφανιστεί κανείς επώνυμα ... Αλλά τι λέω τώρα , έχουν όνομα τα σκουλήκια ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Είναι λυπηρό για ένα ζήτημα τόσο σοβαρό, να γράφονται σχόλια τόσο απαξιωτικά (ίσως και στα όρια του συκοφαντικού χαρακτηρισμού). Λυπάμαι αλλά αν συνεχίσουν τον ανώνυμο κατήφορό τους κάποιοι δεν θα βρουν φιλόξενο χώρο για κακόβουλους σχολιασμούς.
    Όσον αφορά τις ανώνυμες καταγγελίες δεν υπάρχουν τέτοιες στο κείμενο. Είναι δελτίο τύπου του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ & ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ¨"Σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου η Διοίκηση έβαλε το ζήτημα της ανάθεσης αποκομιδής των απορριμμάτων σε ιδιώτη για δύο χρόνια . Σε ερώτηση που έγινε από Δημοτικό Σύμβουλο η Διοίκηση απάντησε ότι έχει και την προφορική συναίνεση του τοπικού συλλόγου εργαζομένων."
    1. Από ποιόν δημοτικό σύμβουλο έγινε η ερώτηση ;
    2. Ποιος απάντησε στην ερώτηση ;
    3. Το δελτίο τύπου πρέπει να φέρει υπογραφή το Γραμματέα ή του Προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ & ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ το οποίο έπρεπε να αναφέρεται στο άρθρο ...
    4. Έχετε ζητήσει την άποψη του Σωματείου εργαζομένων του δήμου Θερμαϊκού σαν διαχειριστείς του Blog , κάτι που θα έπρεπε να γίνει για μια τόσο σοβαρή καταγγελία που όντος μπορεί να είναι στα όρια συκοφαντικής δυσφήμησης ;

    Όταν πάρουν όνομα όλα αυτά ευχαρίστως να απαντήσω επώνυμα ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πιστεύω ότι είναι άχαρος ο ρόλος του blogger να προσπαθεί να εξηγήσει τα αυτονόητα και μάλιστα σε "δειλούς" σχολιαστές που φροντίζουν να εκφέρουν άποψη χωρίς να αποκαλύπτουν το όνομά τους. Τέλος πάντων. Απαντήσεις και τέλος από εμένα (ως blogger):
    1 & 2. "Σε ερώτηση του δημοτικού συμβούλου κ. Κώστα Βογιατζή εάν το σωματείο των εργαζομένων συμφώνησε εγγράφως με αυτές τις θέσεις της διοίκησης για την ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας, ο δήμαρχος απάντησε ότι η συναίνεση ήταν προφορική". http://www.activistis.gr/2015/03/blog-post_478.html
    3. Το δελτίο τύπου ήρθε όπως δημοσιεύθηκε.
    4. Αλοίμονο αν τη διαφορετική πολιτική προσέγγιση σε μια εργασιακή συνδικαλιστική διαφωνία μεταξύ δύο πρωτοβάθμιων σωματείων εργαζομένων χρειάζεται να την διαχειριστεί ένα ιστολόγιο. Θεωρώ ότι είναι λυπηρό να μην μπορούν δύο σωματεία που εκπροσωπούν και εκφράζουν εργαζόμενους στον ίδιο φορέα να συζητούν απευθείας και να χρειάζονται διαμεσολαβητές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.