Την Παρασκευή πήγα για μια προσωπική μου υπόθεση στην εισαγγελία. Έκανα αίτηση με την οποία ζητούσα να ορίσει ο εισαγγελέας δικάσιμο για την υπόθεσή μου. Στο πρωτόκολλο μού είπαν ότι δεν μπορούν να την παραλάβουν, με έστειλαν στον εισαγγελέα. Η εισαγγελέας μού είπε ότι δεν μπορεί από μόνη της να ορίσει δικάσιμο, χρειάζεται να προσλάβω δικηγόρο. Ο δικηγόρος μού ζήτησε 300 ευρώ για να αναλάβει την υπόθεσή μου, τα μισά για δικαστικά έξοδα και τα άλλα μισά για την παράστασή του.

Πήγα ξανά σήμερα στα δικαστήρια καταγγέλλοντας ως παράνομη και ανήθικη την αυτή νομική διαδικασία. Τους είπα και κατά πρόσωπο τα καταγγελθέντα, παρέλαβαν αμέσως το έγγραφο, μου έδωσαν αριθμό πρωτοκόλλου (βλ. συνημμένα), μου είπαν ότι έχω και δίκιο! Και πιο συγκεκριμένα ο υπάλληλος που το παρέλαβε είπε «έχετε δίκιο, αλλά αυτή είναι η διαδικασία». Κι αν είναι λάθος, τον ρωτώ; Απήντησε από μόνος του «όλοι μας όμως φταίμε»!!! Αν είναι λάθος πώς θα αλλάξει αν κανείς δεν εναντιωθεί;

Επειδή δεν θέλω να αναφερθώ στην υπόθεση θα αναφέρω μόνο τα αποσπάσματα της καταγγελίας μου, τα όποια δεν είναι προσωπικά:

«Σας ερωτώ, εγώ πρέπει να πληρώσω για να εκδικαστεί η υπόθεσή μου; Μα εγώ είμαι η αδικημένη! Το Ηθικό και το Δίκαιο είναι ο αδικημένος απλά να δηλώνει την παράνομη πράξη και η δικαιοσύνη να παρεμβαίνει από μόνη της. Κι αν θεωρείτε σωστό να πληρώνονται δικαστικά έξοδα (που κανονικά θα έπρεπε η δικαιοσύνη να είναι ένα λειτούργημα που παρέχεται δωρεάν στους πολίτες από την πολιτεία, όπως η υγεία), τότε τα δικαστικά έξοδα να τα απαιτήσετε από τον αντίδικό μου, γιατί εκείνος ευθύνεται για την αναγκαστική παρέμβασή της (δικαιοσύνης).
Επίσης, εγώ γιατί να χρειάζομαι δικηγόρο; Για να δηλώσει τα αυταπόδειχτα; Δεν χρειάζομαι κανέναν για να φανερώσει την αλήθεια. Αυτός που ψεύδεται χρειάζεται δικηγόρο, για να χρησιμοποιήσει παραθυράκια των νόμων, με σκοπό να μπουρδουκλώσει το δικαστήριο, ώστε να βγει λάδι.
(…..)
ΖΗΤΩ
Όπως αποδεχτείτε την συνημμένη αίτησή μου, και να οριστεί δικάσιμος για την υπόθεσή μου από τον εισαγγελέα, χωρίς να υποχρεωθώ να πληρώσω δικηγόρο για να εκδικαστεί, καθώς επίσης και στην περίπτωση που αναλογούν δικαστικά έξοδα να τα χρεωθεί ο αντίδικός μου, γιατί αυτός κάνει την παράνομη κι ανήθικη πράξη.»

Υ.Γ. Μίλησα με τρεις δικηγόρους, οι δύο δεν είπαν τίποτα κραυγαλέα μεμπτό, μόνο ότι ζω στον κόσμο μου, ότι δεν είναι η πραγματικότητα αυτή, ότι δεν γίνονται αυτά που ζητώ, έτσι λειτουργεί το σύστημα, και να προσγειωθώ. (Νομίζουν ότι ο Δον Κιχώτης πέθανε! Χα!)
Στον τρίτο θα αναφερθώ γιατί ήταν κραυγαλέα ανήθικος. Τον ρώτησα πώς μπορώ να κινήσω την διαδικασία χωρίς να πληρώσω (αυτό ρώτησα και τους τρεις). Μου είπε ότι για να δικαιωθώ στο δικαστήριο πρέπει να πληρώσω (αυτός μού είπε το ποσό), έχω την επιλογή να λάβω νομική βοήθεια από την πολιτεία, ΑΛΛΑ μού είπε θα χάσεις την υπόθεση, γιατί ο δικηγόρος δεν θα ασχοληθεί. Έκπληκτη τον ρώτησα «μα ένας που είναι φτωχός δεν μπορεί να βρει το δίκιο του;» Μου απαντά με περισσή θρασύτητα, χωρίς ίχνος ντροπής, αν σ’ εμένα ερχόταν πελάτης από την νομική βοήθεια δεν θα ασχολιόμουν! Αν δεν με πληρώνει ο πελάτης ΔΕΝ ΜΕ ΤΙΜΑ!!!!! Τι όφελος εγώ έχω; Τα χρήματά μου από την πολιτεία θα τα πάρω μετά από δύο χρόνια!!!
Κι έχω να πω στους τέτοιους δικηγόρους (γιατί έχω την αίσθηση ότι είναι όλοι τέτοιοι;), αν χρειαστεί να νοσηλευτείς και σε πάνε στο δημόσιο νοσοκομείο, μια υπηρεσία που είναι η πολιτεία υποχρεωμένη να σου παρέχει, ο γιατρός να σε αφήσει να ψοφήσεις γιατί δεν τον τίμησες πληρώνοντάς τον!
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.