Αποφυλακίζονται ο αρχηγός και υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος και Νίκος Παππάς. Αυτό γίνεται λόγω παρέλευσης του 18μήνου της κράτησής τους (στις 29 Μαρτίου) χωρίς να έχουν δικαστεί. Με πρόταση των εισαγγελέων Εφετών Ιωάννη Προβατάρη και Δημήτρη Ασπρογέρακα μετατρέπονται οι προσωρινές κρατήσεις σε κατ' οίκον περιορισμό.

Έτσι η κατάλληλα μεγεθυμένη επικοινωνιακή σπέκουλα φυλάκιση των Χρυσαυγιτών με την κατηγορία της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης καταρρέει και αποκαλύπτει το εσκεμμένο της κυβέρνησης των Σαμαροβενιζέλων. Όλες οι κατηγορίες που αποδόθηκαν και κύρια εδράζονται στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα αλλά και στις δεκάδες επιθέσεις και κακοποιήσεις σε μετανάστες, με την αποφυλάκιση των κρατουμένων (θα ακολουθήσουν και των άλλων ομοιδεατών τους) φαίνεται πως δεν κατορθώθηκε να μετουσιωθούν σε επίσημο κατηγορητήριο και να στηθεί το αναγκαίο δικαστήριο που θα καταδίκαζε τις ενέργειές τους.

Η ελληνική δικαιοσύνη και η ελληνική εκτελεστική εξουσία αποδεικνύεται πως και σ' αυτή την υπόθεση πιασμένες χέρι - χέρι έχουν εθέσει για άλλη μια φορά το ελληνικό κράτος ανεπανόρθωτα.


Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την αποφυλάκιση
Με ανακοίνωσή του το τμήμα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του για το θέμα αναφέρει πως :

"Τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ, όσο και οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στο αντιφασιστικό κίνημα και την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του ανθρώπου, είχαν επισημάνει έγκαιρα τον κίνδυνο να αποφυλακιστούν οι βασικοί κατηγορούμενοι για τη δολοφονική δράση της Χρυσής Αυγής, λόγω παρέλευσης του 18μηνου, χωρίς να έχει οριστεί καν συγκεκριμένη ημερομηνία για τη διεξαγωγή της δίκης.

Η σημερινή πρόταση των αρμόδιων εισαγγελέων, η προσωρινή κράτηση των μελών ηγετικής ομάδας της οργάνωσης να αντικατασταθεί με περιοριστικά μέτρα,επιβεβαιώνει τον κίνδυνο αυτό.

Η εξέλιξη αυτή, το γεγονός δηλαδή ότι οι ηγέτες μιας νεοναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης θα αποφυλακιστούν πριν καν ξεκινήσει η δίκη τους, συνιστά πρωτοτυπία για υποθέσεις ανάλογης σοβαρότητας.

Η θλιβερή αυτή πρωτοτυπία δείχνει και πόσο «σοβαροί» είναι οι ισχυρισμοί των υπόδικων νεοναζί, σύμφωνα με τους οποίους η δίωξή τους είναι αποτέλεσμα κυβερνητικών παρεμβάσεων στη Δικαιοσύνη.

Σε κάθε περίπτωση, η ποινική λογοδοσία των δραστών εγκληματικών ενεργειών είναι αναπόφευκτη.

Στην κατεύθυνση αυτή δε, ανοίγεται ένα νέο πεδίο παρέμβασης για το αντιφασιστικό κίνημα".
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.