Συνεχίζει να ξιφουλκεί κατά της προηγούμενης διοίκησης ο δήμαρχος κ. Μαυρομάτης για πράξεις ή παραλείψεις της. Αυτό αποκτά ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον αφού κανείς από τους προηγούμενους δεν του απαντά και ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης παραμένει πιστός στην αρχή του να λέει πως δεν αποτελεί η παράταξή του συνέχεια της παράταξης Αλεξανδρή (θέλοντας προφανώς να αποστασιοποιηθεί από τα όποια αρνητικά της περιόδου αυτής).
Τελευταία αναφορά στην διοίκηση Αλεξανδρή γίνεται με πρόσφατο δελτίο τύπου του Δήμου με το οποίο αναγγέλοντα πρόστιμα που επιβάλλονται σε περιπτώσεις υπαίθριας παράνομης διαφήμισης και αφορούν βεβαιωμένες παραβάσεις επαγγελματιών.
Στο δελτίο τύπου, προφανώς επιδιώκοντας να αποσείσει την δυσαρέσκεια των δημοτών που θα υποστούν τις ποινές που επιβάλλονται, αναφέρεται πως "η προηγούμενη διοίκηση του Δήμου για προφανείς μικροπολιτικούς λόγους κρατούσε στο συρτάρι αυτές τις υποθέσεις επί τρία ή τέσσερα χρόνια, ώστε να μη γίνει δυσάρεστη στους εμπλεκόμενους". Και επίσης ότι , "κατά τη διάρκεια της συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο οι περισσότεροι σύμβουλοι της παράταξης που διοικούσε εκείνη την περίοδο το Δήμο επέλεξαν να αποχωρήσουν από την αίθουσα, ώστε –όπως και τότε έτσι και σήμερα- να μην αναλάβουν τις ευθύνες τους".

Στην ουσία τώρα να σημειώσουμε πως κατ' εφαρμογή του ν.2946/2001 και συγκεκριμένα του άρθρου 8 έχουν αποσταλεί βεβαιωμένες παραβάσεις από το αστ. τμήμα Ν. Επιβατών και την Δημοτική Αστυνομία.
Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα της ποινικής πορείας του θέματος, η αρμοδιότητα του Δήμου περί επιβολής προστίμου, ως διοικητική ποινή, είναι υποχρεωτική. Κατά της απόφασης επιβολής προστίμου μπορεί να ασκηθεί προσφυγή, εντός 30 ημερών από την ημερομηνία επίδοσης της απόφασης, με αίτημα συμβιβαστικής επίλυσης της διαφοράς στην αρμόδια Επιτροπή Φορολογικών Διαφορών του Δήμου.

Ο δήμαρχος για την επιβολή των προστίμων δήλωσε:

"Η εφαρμογή της νομιμότητας είναι αυτονόητη επιλογή για τη δημοτική αρχή. Πέραν αυτού, στην προκειμένη περίπτωση υπάρχει αφενός θέμα τάξεως, υπό την έννοια ότι όλοι οι διαφημιζόμενοι θα πρέπει να έχουν ίσες δυνατότητες και ευκαιρίες για να προβάλλουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους. Αφετέρου πρόκειται για ζήτημα αισθητικής του αστικού τοπίου".


Σχόλιο ακτιβιστή: Με δεδομένο πως dura lex, sed lex να συμφωνήσουμε στην εφαρμογή της νομιμότητας αν και πολλές φορές οι συνέπειες εφαρμογής του εμπεριέχει στοιχεία βαρβαρότητας. Κι αυτό γιατί και οι υπαίθριες πινακίδες είναι χαζό να αποκλείονται από χώρους που βρίσκονται μπροστά στο κατάστημα του διαφημιζόμενου αλλά πολύ περισσότερο όταν υπάρχουν περιπτώσεις που είναι αναγκαίο να ενημερώνεται ο επισκέπτης μ' αυτές προκειμένου να φτάσει στον προορισμό του (φανταστείτε τουρίστα που θέλει να βρει νύχτα το ξενοδοχειακό κατάλυμά του). Και ακόμη θεωρούμε τελείως τρελό ....δυνητικά να ενυπάρχει κίνδυνος επιβολής προστίμου σε ανάρτηση πανό ή αφίσας που θα καλεί σε πολιτιστικές, ακτιβιστικές ή δράσεις αλληλεγγύης.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

1 comments:

  1. Πέραν των σχολίων σας, με τα οποία συμφωνώ απόλυτα, βάσει του ίδιου νόμου ο Δήμος υποχρεούται (διαφορετικά απειλείται πειθαρχική δίωξη για σοβαρή παράβαση καθήκοντος, βλ. αρ. 3) να καθορίσει χώρους, στους οποίους επιτρέπεται η διαφήμιση. Επιπλέον, την πράξη επιβολής προστίμου μπορείς να την προσβάλεις μόνο με αίτηση ακύρωσης στο Διοικητικό Εφετείο(χωρίς δηλαδή δυνατότητα συμβιβαστικής επίλυσης), κάτι που σημαίνει τεράστια δικαστικά έξοδα και με αμφίβολο αποτέλεσμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.