Για δολοφονική επίθεση από την οποία επέζησε χάρις στην επέμβαση ενός ζευγαριού ηλικιωμένων κάνει λόγο ο γιατρός Δημήτρης Μακρέας στα «Χανιώτικα Νέα» που δέχτηκε απρόκλητη επίθεση το βράδυ της Τετάρτης στην Σπλάντζια, από άτομα που τον είδαν να περπατά με μετανάστη που είχαν τραμπουκίσει.

Ο γιατρός νοσηλεύεται στο Νοκομομείο Χανίων με κρανιοεγκεφαλική κάκωση και ένα αιμάτωμα, μώλωπες σε διάφορα σημεία του σώματος, κάταγμα κρόταφου. Έχει κάνει δύο αξονικές και θα κάνει και τρίτη.

Αναγνώρισε τρεις από τους νεαρούς που του επιτέθηκαν με βάση φωτογραφίες που του επιδείχθηκαν και σε βάρος των οποίων ασκήθηκε δίωξη.

«Ήμουν μαζί με τη γυναίκα μου στο στέκι μεταναστών, μετά τη συναυλία που είχαμε κάνει η μουσική ομάδα «Γιαρ Αμάν» στο Γυαλί Τζαμισί με τραγούδια από την κοινή παράδοση των λαών της Ελλάδαςκαι της Τουρκίας.

Φεύγοντας από εκεί κατέβηκα τη σκάλα και τότε μπήκε ένα φίλος μετανάστης σε κατάσταση μεγάλης αναστάτωσης καθώς όπως μας είπε πριν από λίγο τον είχε τραμπουκίσει μια ομάδα νεαρών.

Βγήκαμε μαζί από το στέκι και περπατήσαμε 10 μέτρα μέχρι τη γωνία Δασκαλογιάννη και Χατζ. Νταλιάνη.

Η Ομάδα των νεαρών ήταν σε μια απόσταση και με είδαν που ήμουν με τον μετανάστη, ο οποίος είναι φίλος μου και παίζει μουσική μαζί μας στο μουσικό σχήμα «Γιαρ Αμάν».

Και κάποιος άλλος κόσμος που βγήκε από το «Στέκι» τους φώναξε να φύγουν και εκείνοι τότε κινήθηκαν προς τα στενά της Σπλάντζιας. Προσωπικά δεν είχα καμία αντιπαράθεση μαζί τους, ούτε τους είπα, ούτε μου είπαν το οτιδήποτε. Το μόνο μου «έγκλημα» ήταν ότι ήμουν δίπλα στο παιδί που είχαν τραμπουκίσει» δηλώνει στα «Χ.Ν.» ο γιατρός.

Συνεχίζοντας την περιγραφή των γεγονότων σημειώνει πως «φεύγοντας μαζί με τη γυναίκα μου για να πάρουμε το αμάξι μας που ήταν πιο κάτω στη Δασκαλογιάννη, είδα ένα από αυτούς τους νεαρούς να μιλάει στο κινητό και να είναι στη μέση του δρόμου να με δείχνει και να λέει «ναι, ναι, αυτός είναι».

Μου λέει η γυναίκα μου «σε έδειξαν».

Δεν πέρασε από το μυαλό μου τι μπορεί να συμβεί και συνεχίσαμε να περπατάμε.

Μετά από 10 μέτρα μια ομάδα τριών ατόμων ανέβαινε τη Δασκαλογιάννη και φαίνονταν ότι είχαν κακή πρόθεση. Δεν μπόρεσα να κάνω κάτι! Λίγο πριν φτάσουν οι τρεις σε εμένα, έρχεται από πίσω ο τύπος που μιλούσε πριν στο τηλέφωνο και χωρίς να προηγηθεί τίποτα άλλο με κτυπάει με ένα ξύλινο στειλιάρι στο πίσω μέρος του κεφαλιού.

Τα έχασα, γύρισα και τον είδα να κρατάει το στειλιάρι και ταυτόχρονα μου επιτέθηκαν οι άλλοι 3 κλοτσώντας και γρονθοκοπώντας με. Έπεσα κάτω και συνέχισαν να με κτυπούν.

Ευτυχώς ένα ζευγάρι ηλικιωμένων άρχισαν να φωνάζουν και αυτοί σταμάτησαν.

Εκεί που μπόρεσα να σηκωθώ ήλθε ένας από αυτούς που τον αναγνώρισα επίσης στις φωτογραφίες που μου έδειξε η αστυνομία και μου έριξε μια μπουνιά στο πρόσωπο ρίχνοντας με στο έδαφος όπου καικτύπησε το κεφάλι μου στην άσφαλτο. Κατάλαβα ότι έχω κτυπήσει πάρα πολύ γιατί είχα μούδιασμα και πόνο σε όλο το σώμα».

Σύμφωνα με τον γιατρό πρόκειται για ξεκάθαρη δολοφονική επίθεση.

«Όταν έρχεται ένας τύπος από πίσω και σε κτυπάει με το ξύλο στο κεφάλι πως να το χαρακτηρίσεις; Έρχεται μια ομάδα ατόμων με τους οποίους δεν έχει ανταλλάξει λέξη και σε βαράνε με το στειλιάρι στο κεφάλι.

Είναι φανερό ότι είχαν έλθει στην πόλη να δείρουν, να κτυπήσουν, και εγώ ήμουν το -τυχαίο ελπίζω- θύμα τους, επειδή ήμουν δίπλα στον μετανάστη. Είμαι σοκαρισμένος. Τι έχουν αυτοί οι άνθρωποι στο μυαλό τους; Αυτό θέλουν να κάνουν στη ζωή τους ; Να είναι τραμπούκοι και δολοφόνοι να βρίσκουν έναν άνθρωπο και να τον σαπίζουν στο ξύλο.

Δεν το χωράει το μυαλό μου ότι 20-25 παιδιά βγαίνουν έξω και στήνουν παγανιά για να σκοτώσουν κόσμο. Ακόμα και την ώρα που με έδειξε ο τύπος δεν μπορούσα να φανταστώ ότι θα γίνουν τέτοια πράγματα».

Το τραγικό της υπόθεσης είναι κάποιοι από τους νέους που αναγνώρισε ο γιατρός είναι κάτοικοι Ακρωτηρίου Χανίων, όπου σε αγροτικό ιατρείο υπηρετεί εδώ και χρόνια ο Δ. Μακρέας και είναι ιδιαίτερα αγαπητός.

«Από ότι μου είπαν είναι και κάτοικοι Ακρωτηρίου. Τι να πω; Είναι τραγικό! Μπορεί να έχω περιθάλψει τους γονείς, τους παππούδες, τους συγγενείς τους!».

Σε δίκη τρεις, μιλούν για αντέγκληση

Οι τρεις νεαροί που αναγνώρισε ο γιατρός παραπέμφθηκαν να δικαστούν το μεσημέρι. Και οι τρεις οδηγήθηκαν το μεσημέρι της Πέμπτης στον Εισαγγελέα και κατηγορούνται για απρόκλητες σωματικές βλάβες σε βάρος του γιατρού.

Οι δικηγόροι των τριών κατηγορουμένων δεν θέλησαν να μιλήσουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες των «Χ.Ν.» οι τρεις φέρεται ότι υποστηρίζουν πως «υπήρξε μια αντέγκλησημε άτομο στην περιοχή της Σπλάντζιας και στη συνέχεια αφού επέστρεψαν στην περιοχή για να πάρουν το αυτοκίνητο τους δέχθηκαν επίθεση από μεγάλο αριθμό ατόμων και ότι υπήρξε συμπλοκή στην οποία τραυματίσθηκαν και οι ίδιοι. Μάλιστα προτίθενται να προχωρήσουν σε μηνύσεις σε βάρος ατόμων».

Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ Χανίων

«Απαιτούμε να διαλευκανθεί άμεσα και σε βάθος η άνανδρη επίθεση, χωρίς συμψηφισμούς και να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι αυτουργοί. Με αποτροπιασμό και αγανάκτηση καταγγέλλουμε την άνανδρη επίθεση αγέλης φασιστών εναντίον δημοκρατικού πολίτη χθες στα Χανιά» αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Χανίων. Παράλληλα επισημαίνεται ότι το περιστατικό συμβαίνει: « σε μια περίοδο όπου το φασιστικό μόρφωμα επιδιώκει να περιβληθεί το μανδύα της νομιμοφάνειας και της ηπιότητας εν όψει της δίκης των πρωταγωνιστών για ανάλογες εγκληματικές επιθέσεις. Η χθεσινή απρόκλητη εγκληματική δράση τους, όμως, αποκαλύπτει πολλά για το πραγματικό πρόσωπο των δυνάμεων του ακροδεξιού υποκόσμου. Γι αυτό και παραμένει πάντοτε ενεργή η ανάγκη επαγρύπνησης και ενωτικής δράσης», αναφέρει ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Χανίων.

Εν τω μεταξύ συγκέντρωση ενάντια στις φασιστικές επιθέσεις και τη ρατσιστική βία, διοργανώνει το Σάββατο 28 Μάρτη στις 12.00 στην πλατεία αγοράς το Κοινωνικό Στέκι-Στέκι Μεναστών.

«Καλούμε κάθε σωματείο, σύλλογος, φορέας, συλλογικότητα, πολιτική οργάνωση να καταδικάσουν τη δολοφονική επίθεση και να συμμετάσχουν στην συγκέντρωση του Σαββάτου» αναφέρεται στην ανακοίνωση από το Κοινωνικό Στέκι – Στέκι Μεταναστών.

Πηγή: Χανιώτικα Νέα
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.