Μετά από τον πρώτο τους δίσκο, Neda (2012) όπου αποτύπωσαν κατά κύριο λόγο μια εξερεύνηση τους στην οργανική-ορχηστρική μουσική , τώρα με τον καινούριο τους δίσκο, «To Τραγούδι της Νέδας» (2014) (Nomeolvides.Co Records 004) μπαίνουν στα βαθιά και ενώνουν τη μουσική με το λόγο, κολυμπάνε στα νερά των τραγουδιών.
Η Νέδα (ποτάμι της Πελοποννήσου, το μόνο με θηλυκό όνομα)  καθώς μεγαλώνει γίνεται ένα ποτάμι με φωνή, που τραγουδάει τη φύση, το γέλιο, τη ροή της ζωής. 
Οι «Νέδα» δημιουργήθηκαν την άνοιξη του 2012 μετά τη γνωριμία τους στο Μουσικό Εργαστήριο «Λαβύρινθος» Χουδετσίου, Κρήτης.
Με μια ευρεία εμπειρία τόσο στους χώρους της ελληνικής  παραδοσιακής και οθωμανικής κλασικής μουσικής όσο και στην ευρωπαϊκή παλαιά και κλασική μουσική, έχουν  συνεργαστεί με πολυάριθμα συγκροτήματα και καταξιωμένους καλλιτέχνες εντός και εκτός Ελλάδος όπως  : Ross Daly, Erkan Ogur, L’Ham de foc, Ευγένιο Βούλγαρη, Efrén Lόpez, LHam de Foc, Murat Aydemir, Derya Turkan, Nedyalko Nedyalkov κ.α.
Ισορροπώντας μεταξύ μουσικής παράδοσης και σύγχρονης δημιουργίας, οι Νέδα συνδυάζουν τις πλούσιες μουσικές τους εμπειρίες και επιρροές σε πρωτότυπες συνθέσεις και τραγούδια που περιέχουν ταυτόχρονα στοιχεία κλασικά και λαϊκά, τροπικά και τονικά, δημιουργώντας έναν ξεχωριστό μαγευτικό ήχο που συνδέει το ηχοτοπίο του Ελλαδικού χώρου τόσο με την Ανατολή όσο και την Ευρώπη.

Σάββατο 14 Μαρτίου 2015 | Ώρα  20:00
«Το τραγούδι της Νέδας»

Συναυλία - Παρουσίαση Νέου Δίσκου των Neda
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ  ΘΕΡΜΗΣ

Γενική Είσοδος 5 Ευρώ.

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.