Ο κύβος ερρίφθη. Η είσπραξη φόρων και προστίμων από τη λίστα Λαγκάρντ, αλλά και τις άλλες λίστες ξεκίνησε. Ήδη έχουν δεσμευτεί οι καταθετικοί λογαριασμοί 21 φορολογούμενων, καθώς και όλα τα περιουσιακά τους στοιχεία (κινητά και ακίνητα) και τραπεζικές θυρίδες.
Η δέσμευση έγινε με απόφαση των εισαγγελέων που ανήκουν στην ομάδα του υπουργού Επικρατείας κατά της Διαφθοράς και της Διαπλοκή κ. Παναγιώτη Νικολούδη και οι οποίοι ερευνούν όλους όσους βρίσκονται σε μία τουλάχιστον από τις λίστες.
Η ενέργεια, σύμφωνα με πληροφορίες, έγινε προληπτικά και πριν ακόμα ενημερωθεί ο φορολογούμενος για το αποτέλεσμα των ερευνών το οποίο σε όλες αυτές τις περιπτώσεις είναι πως έχει διαπράξει φοροδιαφυγή.
Με τον τρόπο αυτό επιδιώκεται να αποτραπεί οποιαδήποτε ανάληψη καταθέσεων και οποιαδήποτε μεταβίβαση περιουσιακών στοιχείων όταν ο φοροφυγάς, κατά τους ερευνητές, ενημερωνόταν για το αποτέλεσμα των ερευνών.
Η διαδικασία που ακολουθείται μετά τη δέσμευση των καταθέσεων και των περιουσιακών στοιχείων, είναι η ενημέρωση των φοροφυγάδων –σύμφωνα με τα πορίσματα της έρευνας- ενώ θα ακολουθήσει και η κλήτευση να πληρώσουν. Αν δεν το κάνουν, τότε υπάρχει και το επόμενο στάδιο που είναι η κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων.
Σε όσους ελπίζουν ότι θα ενταχθούν στο νομοσχέδιο για τα αδήλωτα εισοδήματα και να ξεμπλέξουν πληρώνοντας φόρο 15 ως 20% (ανάλογα με το συντελεστή που θα αποφασιστεί), η απάντηση είναι πως αυτές οι περιπτώσεις δεν θα συμπεριληφθούν στη ρύθμιση που θα γίνει με την ψήφιση του νόμου.
Πρόκειται για τις πρώτες πράξεις που γίνονται ύστερα από την ενοποίηση όλων των λιστών που έχει στα χέρια του ο κ. Νικολούδης.
Η ενοποίηση η οποία, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες έχει προχωρήσει σε πολύ μεγάλο βαθμό και προχωρά μα ταχύτητα έχει φανερώσει ότι πολλά άτομα της λίστας Λαγκάρντ βρίσκονται και σε άλλες λίστες, όπως για παράδειγμα της λίστας Λιχτενστάιν, της λίστας με τα ακίνητα στο Λονδίνο.
Όπως λένε παράγοντες με γνώση του θέματος ο κ.Νικολούδης είναι αποφασισμένος να προχωρήσει την έρευνα μέχρι και το τελευταίο όνομα και ότι η ομάδα του εργάζεται μεθοδικά με στόχο να μην υπάρχει καμία αμφισβήτηση των πορισμάτων στα οποία καταλήγει για κάθε περίπτωση.
Οι ίδιοι προσθέτουν ότι τα έσοδα που θα εισρεύσουν στα δημόσια ταμεία θα είναι πολύ μεγάλα και κάνουν λόγο για πολλά δισεκατομμύρια.
Τέλος, να επισημάνουμε ότι οι έρευνες της ομάδας Νικολούδη γίνονται για ξέπλυμα χρήματος και όχι φοροδιαφυγή, γιατί έτσι έχει τη δυνατότητα να ερευνήσει το παρελθόν και πέραν της δεκαετίας.


Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.