Με σκωπτική διάθεση απαντούν κυβερνητικές πηγές σε δημοσίευμα των Financial Times, σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα προετοιμάζεται για χρεοκοπία σε περίπτωση ναυαγίου των διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς. «Θα του απογοητεύσουμε ακόμα μια φορά, η Ελλάδα δεν προετοιμάζεται για καμιά χρεοκοπία-το ίδιο ισχύει και για τους δανειστές», σημειώνουν από το Μαξίμου.

Τη νέα αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης προκάλεσε δημοσίευμα των Financial Times, τη Δευτέρα, το οποίο, επικαλούμενο μάλιστα κυβερνητικές πηγές, ισχυρίζεται πως η Ελλάδα ετοιμάζεται να προχωρήσει σε ένα «δραματικό βήμα» και να κηρύξει πτώχευση, εκτός και αν καταλήξουν σε συμφωνία οι διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές, έως τα τέλη του Απριλίου.

Η εφημερίδα υποστηρίζει επίσης πως, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η κυβέρνηση αποφάσισε να παρακρατήσει ποσό ύψους 2,5 δισ. ευρώ, που πρέπει να καταβληθεί τον Μάιο και τον Ιούνιο στο ΔΝΤ, εάν δεν επιτευχθεί συμφωνία.

«Η 24η Απριλίου θα αποδειχθεί μια ακόμα ημερομηνία που δεν θα συμβεί το «τέλος του κόσμου», λένε κυβερνητικές πηγές. «Έχουν προηγηθεί η 25η Ιανουαρίου (εκλογές), η 28η Φεβρουαρίου (ημερομηνία λήξης της συμφωνίας Σαμαρά), η 9η Απριλίου (δόση προς ΔΝΤ)», θυμίζουν οι ίδιες πηγές, τονίζοντας πως οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς με στόχο μια αμοιβαία επωφελή λύση.

«Αυτό που φαίνεται να ενοχλεί είναι ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να βάλει τέλος στις πολιτικές λιτότητας βάζοντας ψηλά στην ευρωπαϊκή ατζέντα το ζήτημα της ανάπτυξης», σημειώνουν από το Μαξίζου, καταλήγοντας: «Περιμένουμε με ενδιαφέρον το άρθρο των FT της 25ης Απριλίου!» 

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.