Η ντροπή σου, χιλιόχρονε ραγιά, κι από τα σίδερά σου πιο βαριά!
Γενιές κλαουρίζεις: «Αύριο θα φωτίσει ήλιος διπλός την κατάμαυρη χτίση».
Αν λαχταράς τον ήλιο, ανασηκώσου και με δαυλό άναψέ τονε δικό σου.
Κ. Βάρναλης


του Κυριάκου Στεφανίδη

Αν είναι δυνατόν! Οι πολιτικοί που μας κυβέρνησαν από το 2001 ως το 2009 και έβαλαν το κράτος μέσα, σήμερα χωρίς ντροπή τολμούν να κάνουν κριτική στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτοί που στο παραπάνω διάστημα είτε ως κυβέρνηση είτε ως αντιπολίτευση ξόδεψαν 827 δις ευρώ και εισέπραξαν 695 (δημιούργησαν δηλαδή έλλειμμα 132 δις), παραπλανώντας - με αυτές τις υπερβάσεις - και τον λαό και τους Ευρωπαίους. Όχι μόνο δεν προνόησαν, ως όφειλαν, την επικείμενη καταστροφή, αλλά συνέχισαν, μέχρι πριν από λίγους μήνες, αυτήν την ανεύθυνη πολιτική, υπογράφοντας αβέβαια μνημόνια. Έδωσαν λαβή στους Ευρωπαίους για να μας κατηγορούν ως αναξιόπιστους λόγω της αναβλητικότητας στη υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων. Μεταρρυθμίσεις, που έπρεπε εδώ και πάρα πολλά χρόνια να είχαν υλοποιηθεί, χωρίς υποδείξεις από κανέναν. Αυτοί που με τον αχαλίνωτο λαϊκισμό δημιούργησαν ένα τεράστιο και αντιπαραγωγικό κράτος. Μια χώρα μη ανταγωνιστική σε ένα παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον και μη ελκυστική σε επενδύσεις.

Αλλά και η σημερινή κυβέρνηση έχει πολιτικές ευθύνες. Δεν ασχολείται με τα αίτια που οδήγησαν στην καταστροφή, αλλά με το αποτέλεσμα της καταστροφής δηλαδή με τα μνημόνια. Δίνουμε ασπιρίνες για ένα απόστημα, αντί να το θεραπεύσουμε. Για να βγούμε από τα μνημόνια θα πρέπει να έχουμε ανάπτυξη στην χώρα μας. Αυτό είναι μονόδρομος. Και ανάπτυξη δεν έρχεται με την γιγάντωση του κράτους, την αποθάρρυνση των επενδυτών και την παρατεταμένη αβεβαιότητα για το αύριο. Έχει ευθύνη για τη ταπείνωση που δεχόμαστε ως χώρα από τους «βαρβάρους» δανειστές μας. Σαν «μπουνταλάδες» αποκτήσαμε ανοχή και αντοχή σε κάθε ηλιθιότητα που ξεστομίζει ο κάθε τζιτζιφιόγκος από οποιονδήποτε «θεσμό» ή οποιαδήποτε «Ευρωπαϊκή» χώρα.

Θεωρώ ότι πρέπει να πάρουμε γρήγορα αποφάσεις για το μέλλον μας. Είτε μένουμε με αξιοπρέπεια στο ευρώ, με δικό μας σχέδιο και οργάνωση, φυσικά χωρίς μνημόνια, είτε αν δεν συμφωνήσουν οι «εταίροι», να πάμε στην δραχμή μας άμεσα. Είναι σίγουρο ότι αν είχαμε βγει από το ευρώ από το 2009 σήμερα θα είχαμε επιστρέψει στην ανάπτυξη με υψηλούς ρυθμούς. Είναι σίγουρο ότι όσο καθυστερούμε η κατάστασή μας επιδεινώνεται. Η ευέλικτη δραχμούλα θα μας δώσει την δυνατότητα να είμαστε πιο ανταγωνιστικοί και πιο ελκυστικοί σε επενδυτές, θα τονώσει την τοπική βιομηχανία (γιατί πλέον θα συμφέρει να φτιάξουμε ξανά εργοστάσια για να κατασκευάζουμε ψυγεία, πλυντήρια, χαλιά, κλπ) και θα μπορούν οι αγρότες μας να καλλιεργούν προϊόντα τα οποία μέχρι σήμερα τα εισάγαμε από το εξωτερικό. Για μερικά χρόνια ας μην πιούμε ουίσκι, ας μη καπνίσουμε Malboro, ας περιορίσουμε τις μετακινήσεις μας, ας ζεσταθούμε με τα ξύλα και ας βολευτούμε με το παλιό μας αυτοκινητάκι και το κινητό μας. Ας βάλουμε επιτέλους το Ελληνικό δαιμόνιο να δουλέψει ξανά. Ας εκμεταλλευτούμε το ήλιο και την θάλασσα και την γη μας για να γίνουμε αυτάρκεις σε αγροτικά προϊόντα και ενέργεια. Ας φτιάξουμε την Ελλάδα μας, μια χώρα που να την σέβονται οι «εταίροι» και να την φοβούνται οι εχθροί μας.

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

1 comments:

  1. Μέχρι τα μισά καλά τα πήγες, μετά απλοϊκές φαντασιώσεις. Πολλοί πιστεύουν ότι η μετάπτωση στη δραχμή θα είναι η πτώση σε χαντάκι μισού μέτρου, απ΄όπου με λίγη προσπάθεια (κυρίως χαμηλοαμοιβόμενων χειρονακτών) θα ξαναβγούμε. Το βάθος του γκρεμού δεν το δια νοείστε, ...δέστε τους Σύριους για παράδειγμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.