Την ίδια ώρα που ο Τόνι Νέγκρι καλεί τα κινήματα σε όλη την Ευρώπη να στηρίξουν την ελληνική κυβέρνηση στην αντιπαράθεση της με τη νεοφιλελεύθερη… αυτοκρατορία, ο Γιάννης Πανούσης καλεί τον έλληνα πρωθυπουργό να αποφασίσει με ποιους θα πάει και ποιους θα αφήσει, μία επιλογή μεταξύ του 4% των ξεσαλωμένων της, ας πούμε, οργανωμένης βάσης των υποστηρικτών της Αριστεράς που θέλει να κυβερνήσει, και του 32% των φιλήσυχων πολιτών, ένα πράγμα σαν τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, που ψήφισε «Αλέξη Τσίπρα» στις εκλογές του Γενάρη.

Αυτή η… προσφορά του Πανούση στη σύγχρονη πολιτική σκέψη έρχεται με πολλά χρόνια καθυστέρηση καθώς το θέμα της «επιλογής» το είχε θέσει ήδη από το 2003, και πολύ περισσότερο πολιτικά και σαφέστατα, η Μαρία Δαμανάκη με ένα φλογερό άρθρο της στο «Βήμα», όπου καλούσε την Αριστερά να επιλέξει ανάμεσα στην… ουμανιστική ευρωπαϊκή ελίτ και στα ξεσαλωμένα κινήματα κατά της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης. Με άλλα λόγια, ο Πανούσης όχι μόνο δεν πρωτοτυπεί, αλλά είναι αφόρητα βαρετός. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι ο Πανούσης είναι μέλος της ελληνικής κυβέρνησης που για κορμό της έχει την Αριστερά που θέλει να κυβερνήσει, σε αντίθεση με τη Δαμανάκη που δουλεύει για μία απάτη ΜΚΟ που έχουν στήσει κάτι πολυεθνικές.

Ο Πανούσης είναι βέβαιο ότι ανήκει σε ένα διαφορετικό πολιτικό σχέδιο από αυτό που τώρα δοκιμάζεται: Το πίτσι – πίτσι με τον Ψυχάρη, που το λες και διαπλοκή, η απόλυτη ταύτιση του με τις απόψεις του Σταύρου Θεοδωράκη για τα περισσότερα θέματα και η… αριστεροσύνη του, που είναι όμοια με αυτή της Ντόρας Μπακογιάννη, σχηματίζουν μία ξεκάθαρη εικόνα. Αλλά ας δεχτούμε ότι αυτή η κυβέρνηση έχει ανάγκη και από ανθρώπους με ειδικές γνώσεις, που σίγουρα έχει, ανεξάρτητα από το βαθμό της… αριστεροσύνης τους. Ο Πανούσης ποιες γνώσεις και ειδικές ικανότητες έχει;

Και άσε τα μπάχαλα, ας δούμε τι έγινε με εκείνη την περίεργη ιστορία με τη διαταγή να ανοίξουν ταυτόχρονα όλοι οι συνοριακοί σταθμοί και να αποσυρθούν οι αστυνομικές δυνάμεις από τα «κέντρα κράτησης»: Υψηλόβαθμος αξιωματικός της ΕΛΑΣ, που εδώ και χρόνια βρίσκεται κοντά στο ΣΥΡΙΖΑ, είχε προειδοποιήσει τον Πανούση ότι στο αρχηγείο βρίσκεται άνθρωπος του «Στόχου», δηλαδή του Σαμαρά, και ότι θα πρέπει άμεσα να απομακρυνθεί. Ο Πανούσης δεν έκανε τίποτα, προφανώς δεν εμπιστεύεται ανθρώπους που βρίσκονται κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ, και ο άνθρωπος του «Στόχου», δηλαδή του Σαμαρά, έβγαλε τη συγκεκριμένη διαταγή. Μιλάμε για ανικανότητα. Η Αριστερά που θέλει να κυβερνήσει δεν χρειάζεται τον Πανούση.

Ο alterthess ιανός
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.