Ανοιχτές Πόρτες 2015
Με μεγάλη χαρά περιμένουμε και φέτος όλους τους φίλους του αμπελιού και του κρασιού, παλιούς και νέους, μικρούς και μεγάλους, στο Κτήμα μας για να γιορτάσουμε μαζί τις Ανοιχτές Πόρτες.
Το Σάββατο 9 και την Κυριακή 10 Μαΐου 2015, το Κτήμα Γεροβασιλείου ανοίγει τις πόρτες του για ξεναγήσεις, γευστικές δοκιμές και παράλληλες εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο από τις 11 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα.

Πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων: 
Σάββατο 09.05.15, 12:00
«Από Στόμα σε Στόμα, Γύρω-γύρω όλοι»


14 λαοί, 14 συνταγές, 20 άνθρωποι, σε 1 χωριό. Γλώσσες διαφορετικές, πολιτισμοί διαφορετικοί. Ανάγκη κοινή για συνεύρεση, για επικοινωνία για φιλία. Γύρω από ένα τραπέζι. Γύρω-γύρω όλοι! Η πολυπολιτισμική κουζίνα της Επανομής. Παρουσίαση της νέας έκδοσης.
Η δημοσιογράφος Μάγια Τσόκλη προλογίζει την έκδοση και μας τιμά με την παρουσία της!
Παράλληλα, οι κυρίες και οι κύριοι που συμμετέχουν στην έκδοση απλώνουν τραπεζομάντηλα στον κήπο του Κτήματος και μας σερβίρουν λιχουδιές από τις χώρες τους.
- Παρουσίαση του νέου γλυπτού της συλλογής Γεροβασιλείου του εικαστικού Κώστα Τσόκλη
Ένα ιδιαίτερο σταφύλι βρίσκεται εδώ και λίγες μέρες στον κήπο του Κτήματος. Δημιουργός του ο διεθνώς καταξιωμένος εικαστικός Κώστας Τσόκλης.

Κυριακή 10.05.15, 12:00
«Μαμά θα κάνω μπάντα», των BurgerProject
Η μουσικοθεατρική, διαδραστική παιδική παράσταση των πάντα δημιουργικών BurgerProjectταξιδεύει για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη και έρχεται στην Επανομή για να μυήσει μικρούς και μεγάλους στη μαγεία του ρυθμού και της μελωδίας μέσα από ένα διασκεδαστικό μουσικό ταξίδι.

Με τη γνωστή ενέργεια και το χιούμορ που τους διακρίνει επί σκηνής, οι Burger Project «χτίζουν» στα γρήγορα ένα μικρό μαγικό μουσικό κόσμο, παίζουν με τα παιδιά (και τους ενήλικες!), χορεύουν, ερμηνεύουν τραγούδια. Στο τέλος τα ντεσιμπέλ ανεβαίνουν και η ζωντανή μουσική και ο χορός ξεσηκώνουν τις διαθέσεις! www.burgerproject.gr    

Κατά τη διάρκεια του διημέρου
- Ο ραδιοφωνικός παραγωγός του ράδιο KOSMOSΓιάννης Δημητριάδης έρχεται από την Αθήνα και από το πιο πολύχρωμο ραδιόφωνο της Ελλάδας και πλημμυρίζει με μουσικές από όλο τον κόσμο τον κήπο του Κτήματος!
Bazaar βιβλίων για το αμπέλι, το κρασί, το φαγητό, τον πολιτισμό.
Κρασί από «σπίτι»...Γεροβασιλείου: απολαύστε το γεύμα σας σε μία από τις ταβέρνες της Επανομής με κρασί αγορασμένο από το Κτήμα!

Είσοδος ελεύθερη 


Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων  
Το Μουσείο Οίνου Γεροβασιλείου γιορτάζει και φέτος την Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων.
Σας προσκαλούμε τη Δευτέρα 18 Μαΐου 2015 από τις 10 το πρωί μέχρι τις το βράδυ για ξεναγήσεις με ελεύθερη είσοδο στη μοναδική συλλογή των ανοιχτηριών φιαλών κρασιού, στα εργαλεία αμπελοοινικής τέχνης, αλλά και στη νέα ενότητα σκευών κατανάλωσης κρασιού από την αρχαιότητα.
Η μέρα θα κλείσει με το νέο έργο σε πρώτη εκτέλεση του συνθέτη Δημήτρη Μαραμή με τίτλοΣυμπόσιον.
Το Συμπόσιον είναι ένας κύκλος τραγουδιών με θέμα το κρασί και τον έρωτα μέσα από διαφορετικές εποχές της ελληνικής ποίησης, από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Για πρώτη φορά προστίθεται στην ελληνική μουσική εργογραφία ένα έργο με τραγούδια αποκλειστικά για το κρασί και τις ανθρώπινες ηδονές, έτσι όπως εκφράστηκαν μέσα από την εξέλιξη της ελληνικής γλώσσας στην αδιάκοπη πορεία της στους αιώνες.


Ερμηνεύει ο Θοδωρής Βουτσικάκης. Συμμετέχει η ΜέλαΓεροφώτη. Στο πιάνο ο συνθέτης.
Έναρξη: 20.00

Είσοδος ελεύθερη
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.