Μπορεί οι δήμοι να βρίσκονται σε κατάσταση χρηματοδοτικής ανεπάρκειας (μετά τη μνημονιακή περικοπή των ΚΑΠ κατά 60%) αλλά φαίνεται πως για κάποιες αμφίβολης χρησιμότητας σκοπούς καταφέρνουν να βρίσκουν χρήματα να διαθέσουν. 
Σκάνδαλο χαρακτηρίζει το δελτίο τύπου της Κίνησης Ενεργών Πολιτών του Δήμου Πυλαίας Χορτιάτη την απόφαση της διοίκησης του Δήμου να διαθέσει 91.800 € για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας.
Το δελτίο τύπου:

Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πυλαίας Χορτιάτη η νεκρή εταιρία της ΚΙΣΣΟΣ κατάφερε να πάρει  παράταση ζωής μέσω της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου.
Η ΑΤΕ ΚΙΣΣΟΣ ΕΜΟ δεν έχει εδώ και περισσότερα από 15 χρόνια καμιά δραστηριότητα και επιχειρείται με αυτή την αύξηση να παραμείνει ζωντανή. Σε μια εποχή που οι οικονομικοί πόροι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης έχουν περικοπεί κατά 65% ελέω μνημονίου, σε μια εποχή που ο Δήμος Πυλαίας Χορτιάτη αδυνατεί να ανταποκριθεί με επάρκεια σε δομές αλληλεγγύης, σε έργα υποδομής και  οι Δημότες πληρώνουν ακριβά τις όποιες υπηρεσίες προσφέρει ο Δήμος, διαθέτει 91800 ευρώ για την αύξηση που πάνε σε ένα βαρέλι χωρίς πάτο. Αντίστοιχα ο συνεταιρισμός Μηχανικών εισφέρει 88200 ευρώ αλλά σε είδος. Εισφέρει οικόπεδα που δεν έχουν πλέον καμιά αξία αντί για μετρητά.
Αυτή η απόφαση της διοίκησης του Δήμου Πυλαίας Χορτιάτη αποτελεί σκάνδαλο και καλούμε τη διοίκηση να αναθεωρήσει την απόφασή της.

Για τη Δημοτική κίνηση “Δίκτυο Ενεργών Πολιτών”

Απόστολος Αντωνούδης Δημοτικός Σύμβουλος
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.