«Το στοίχημα για την Ελλάδα είναι, με Τσίπρα πρωθυπουργό, μια κυβέρνηση που να θέλει και να μπορεί να τρέξει και να υλοποιήσει αυτή τη δύσκολη πρόταση με συνέπεια, με αποτελεσματικότητα, με εντιμότητα», δήλωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δημήτρης Παπαδημούλης αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο κυβέρνησης εθνικής ενότητας.
Ο κ. Παπαδημούλης, μιλώντας στο Μega, κατά τ΄αλλα, τάχθηκε υπέρ της«ανασύνθεσης της κυβέρνησης», την οποία χαρακτήρισε εκ των πραγμάτων αναγκαία «από την στιγμή που δυο υπουργοί της κυβέρνησης έδωσαν αρνητική ψήφο στο αίτημα εξουσιοδότησης», αναφερόμενος σε Λαφαζάνη και Στρατούλη.
Υπάρχει ένα θέμα που λύνεται με δυο τρόπους, είπε ο κ. Παπαδημούλης. Είτε με παραίτηση είτε με αντικατάστασή τους. «Περιμένω πρωτοβουλίες του πρωθυπουργού αρνούμαι να ισχυριστώ ότι δεν συμβαίνει και τίποτα»,σημείωσε χαρακτηριστικά.
Για τους βουλευτές που δεν θα ψηφίσουν τα μέτρα, αναγνώρισε επίσης ότι υπάρχει θέμα.
«Υπάρχουν και συλλογικά μας όργανα και στο κόμμα και στην ΚΟ και οι κανονισμοί που λειτουργούμε», σημείωσε και δήλωσε «οπαδός της αναζήτησης συναινετικών λύσεων».
«Στηρίζουμε όλοι αυτό που κατά πλειοψηφία αποφασίζουμε, πολύ περισσότερο που τώρα παίζεται η τύχη του λαού και της χώρας» τόνισε.
Για την πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου ανέφερε ότι «ολοφάνερα υπάρχει τέτοιο πρόβλημα» και «περιμένω να δω τις πρωτοβουλίες του πρωθυπουργού και τις θέσεις και προτάσεις των συλλογικών οργάνων του κόμματος, είναι όμως διαφορετικής τάξης γιατί είναι και διαφορετική η θεσμική ιδιότητα και ο ρόλος της προέδρου της Βουλής».
Στην ίδια γραμμή με χθεσινή τοποθέτηση στο ίδιο κανάλι MEGA και ο έτερος συντηρητικός υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ  Γιώργος Σταθάκης. Ξεκάθαρα πήρε θέση υπέρ της απομάκρυνσης των διαφωνούντων στην υποταγή της χώρας μας όπως αυτή πέρασε με τα 251 ναί σε όποια συμφωνία, με εξουσιοδότηση για την υπογραφή συμφωνίας από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο. Και φυσικά τάχτηκε με την άποψη ότι η Ζωή (ενοχλεί αφόρητα φαίνεται τους αριστερούς πρόθυμους του ΣΥΡΙΖΑ) θα έπρεπε να παραιτηθεί, όπως θα έκανε κι ο ίδιος σε ανάλογη περίπτωση.
Οι πρόθυμοι και πολύ κοντά ευρισκόμενοι στο σύστημα κκ Σταθάκης και Παπαδημούλης δρουν ως "κριοί" εμπροσθοφυλακής και επίθεσης για να ξεκαθαριστεί ο δρόμος προς υποχωρήσεις στους δανειστές αλλά και ίσως στο διαπλεκόμενο επικοινωνιακό σύστημα ετοιμάζοντας την κοινή γνώμη για μια κυβέρνηση στυλ Παπαδήμου. Για κάτι παρόμοιο μας πληροφορούσε χθες ο δημοσιογράφος που καλύπτει το ρεπορτάζ ΣΥΡΙΖΑ στο MEGA καθώς σύμφωνα με πληροφορίες που είχε "έβλεπε" : Μετά την ενδεχόμενη συμφωνία με τους θεσμούς μια από τις δύο λύσεις που σκέφτεται το Μαξίμου είναι κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.