Επίδειξη κρατικής καταστολής είχαμε από τις αστυνομικές δυνάμεις στην σημερινή πορεία στον Κάκκαβο. Η πορεία έγινε ενάντια στην εξόρυξη χρυσού και διοργανώθηκε με κύριο σύνθημα «Όχι στην αναμονή, στην αναβολή, στα λόγια, στις υποσχέσεις, στην αδράνεια, στις διώξεις, στην αναβολή, στα ψεύτικα διλήμματα, στην καταστολή, στο φόβο». 
Μέλη του κινήματος ενάντια στην εξόρυξη χρυσού από την Χαλκιδική και τη Θεσσαλονίκη αλλά και μέλη κινημάτων από όλον τον κόσμο συγκεντρώθηκαν στον Κάκκαβο προκειμένου να διαδηλώσουν. Άλλη γνώμη όμως είχαν οι αστυνομικές δυνάμεις που προχώρησαν σε εκτεταμμένη χρήση δακρυγόνων εναντίον των συγκεντρωμένων. 

Παράλληλα, η αστυνομία κυνήγησε τους διαδηλωτές έως το σημείο που ήταν σταθμευμένα τα οχήματα τους, κάνοντας παράλληλα αλόγιστη χρήση χημικών.
Ένα λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν διαδηλωτές πριν αποχωρήσει, ακινητοποιήθηκε από τις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες προσήγαγαν και τα 70 περίπου άτομα που επέβαιναν σε αυτό. Επιπλέον. υπήρξαν και άλλες 4 προσαγωγές.
Οι 74 προσαχθέντες βρίσκονται στην αστυνομική διεύθυνση Πολυγύρου, ενώ κατευθύνονται εκεί δεκάδες διαδηλωτές για να ζητήσουν την άμεση απελευθέρωσή τους.


Οι φωτο από το alterthess.gr
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.