Δεν είναι η πρώτη φορά που οι ειδικοί επικαλούνται την ευεργετική επίδραση των οργασμών στην ανθρώπινη υγεία. Σύμφωνα, με τον ιστότοπο Healthista, ο οργασμοί είναι απαραίτητοι για τη σωματική αλλά και τη ψυχική μας υγεία.

Σύμφωνα με ενημερωτικό φυλλάδιο που διανεμήθηκε σε φοιτητές στη Βρετανία από τον NHS, την εθνική υπηρεσία υγείας της χώρας, το συχνό σεξ αλλά και ο αυνανισμός παίζουν εξίσου σημαντικό ρόλο στη διασφάλιση της υγείας όσο και η ανάγκη πρόσληψης πέντε μερίδων φρούτων και λαχανικών κάθε μέρα.

Όπως διαπιστώθηκε τον περασμένο χρόνο από ερευνητές, το μόνο πράγμα που διεγείρει τον γυναικείο εγκέφαλο περισσότερο από έναν οργασμό, είναι οι επιληπτικές κρίσεις. Η Nan Wise, μία 54χρονη υποψήφια διδάκτωρ, διέγειρε τον εαυτό της – για χάρη της διατριβής της, όπως δήλωσε – και με τη βοήθεια ενός MRI scanner εντόπισε 80 περιοχές ευχαρίστησης που «φωτίζονταν» κατά τη διάρκεια του οργασμού. Τα πρώτα αισθήματα ευχαρίστησης εμφανίζονται στον αισθητικό φλοιό, την περιοχή που συνδέεται με τα γεννητικά όργανα, στη συνέχεια, όμως, εξαπλώνονται γρήγορα μέσω του μεταιχμιακού συστήματος, το οποίο εμπλέκεται στη μνήμη και το συναίσθημα και, τελικά, όταν φτάνει ο οργασμός, προκαλείται η μεγαλύτερη διέγερση στον υποθάλαμο, η οποία οδηγεί στην απελευθέρωση της οξυτοκίνης, της ορμόνης που δημιουργεί το αίσθημα του δεσίματος και της αγάπης.

Σύμφωνα με τον δρ David Linden, Αμερικανό νευρολόγο και συγγραφέα του βιβλίου «Η Πυξίδα της Ευχαρίστησης» (The Compass of Pleasure), πολύ λίγα πράγματα μπορούν να συναγωνιστούν το αίσθημα του οργασμού, με τα πιο κοντινά να είναι το αίσθημα του προκαλεί η χρήση κοκαΐνης αλλά και το κερδίζει κανείς τεράστια χρηματικά ποσά.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια του οργασμού απελευθερώνεται από τον εγκέφαλο ένα κοκτέιλ από ενδορφίνες, συμπεριλαμβανομένης και της σεροτονίνης, του βασικού συστατικού στο Prozac, ένα από τα πιο δημοφιλή αντικαταθλιπτικά φάρμακα. Με τον οργασμό απελευθερώνεται, επίσης, προλακτίνη, μία άλλη ορμόνη με ηρεμιστική επίδραση. Βρετανοί ερευνητές διαπίστωσαν ότι ο οργασμός μπορεί να μειώσει την αρτηριακή πίεση και το άγχος για ένα διάστημα μέχρι και δύο εβδομάδων μετά το συμβάν.

Στοιχεία δείχνουν, επίσης, ότι οι οργασμοί προστατεύουν έναντι του κρυολογήματος και της γρίπης. Συγκεκριμένα, 1-2 οργασμοί την εβδομάδα συνδέονται με υψηλότερα ποσοστά ανοσοσφαιρίνης Α ή IgA, ενός αντισώματος που υπάρχει στο σάλιο και στις επενδύσεις της μύτης και παίζει σημαντικό ρόλο στη δυνατότητα του ανοσοποιητικού συστήματος να καταπολά τα μικρόβια.

Πολλοί δερματολόγοι υποστηρίζουν, επίσης, ότι ο οργασμός είναι ευεργετικός για το δέρμα, καθώς προκαλεί αυξημένη κυκλοφορία του αίματος και κάνει τα αιμοφόρα αγγεία του δέρματος να ανοίξουν, γεγονός που προσδίδει λάμψη στο πρόσωπο.

Έρευνες δείχνουν, επίσης, ότι οι οργασμοί ανακουφίζουν από τις ημικρανίες και τους πονοκεφάλους, ενώ αυξάνουν, γενικά, και την ανεκτικότητα στον πόνο.

Ακόμη, ισραηλινή μελέτη έδειξε ότι οι γυναίκες με υψηλότερα ποσοστά καρδιακών παθήσεων βίωναν λιγότερους οργασμούς σε σχέση με τις γυναίκες που είχαν πιο συχνούς οργασμούς, αλλά και το αντίστροφο.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με ορισμένους επιστήμονες, όταν μια γυναίκα φτάνει σε οργασμό αυξάνονται οι πιθανότητες σύλληψης λόγω των ρυθμικών συσπάσεων που προκαλούνται στη μήτρα, διευκολύνοντας τη διέλευση του σπέρματος.

πηγή
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.