Ερίζουν Μαυρομάτης και Συμπολιτεία σχετικά με το ποιος "έπεισε" την διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ να δημοπρατήσει το κάμπινγκ της Αγίας Τριάδας ως κάμπινγκ.

Φυσικά εδράζουν τη "βεβαιότητά" τους αμφότεροι στις υποσχέσεις που έλαβαν από τις νυν και πρώην διοικήσεις του ΤΑΙΠΕΔ.

Να σημειώσουμε πως το ΤΑΙΠΕΔ, σύμφωνα με το μνημόνιο Τσίπρα που ψήφισε πρόσφατα η Βουλή, θα έχει ρόλο συμβούλου στη σύσταση του νέου Ταμείου που θα δημιουργηθεί και αφετέρου θα συνεχίσει να προχωράει το πρόγραμμα "αξιοποίησης" των περιουσιακών στοιχείων που έχει ήδη. Υπενθυμίζεται πως το νέο Ταμείο πρέπει να προικοδοτηθεί με επιπλέον περιουσιακά στοιχεία του Δημοσίου, ώστε σε ορίζοντα 30ετίας να δημιουργηθεί ένα αποθεματικό ύψους 50 δισ. ευρώ. Από τα 50 δισ. ευρώ προβλέπεται ότι το 50% θα χρησιμοποιηθεί ως εγγύηση των τραπεζών, ενώ το υπόλοιπο 50% θα χρηματοδοτήσει με 12,5 δισ. ευρώ αναπτυξιακές δράσεις και με άλλα 12,5 δισ. ευρώ την αποπληρωμή δημόσιου χρέους.

 Εμείς παρατηρούμε (όπως φαίνεται και από τις πρόσφατες φωτογραφίες από το κάμπινγκ) ότι οι λεηλασίες και η εγκατάλειψη  επιτείνονται τον τελευταίο χρόνο, προς όφελος των διαφόρων επιτήδειων που εκμεταλλεύονται το χώρο και το παραθαλάσσιο μέτωπό του παντοιοτρόπως.


Ας δούμε όμως τα δελτία τύπου:

Η Συμπολιτεία Θερμαϊκού για το κάμπινγκ Αγίας Τριάδας

Από τη δημοτική παράταξη Συμπολιτεία Θερμαϊκού εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση σχετικά με το κάμπινγκ Αγίας Τριάδας:
Στις αρχές του 2014, είχε ανακοινωθεί από το ΤΑΙΠΕΔ , διαδικασία πώλησης του χώρου όπου λειτουργούσε το κάμπινγκ του ΕΟΤ Αγίας Τριάδας, με σκοπό την ανέγερση πολυτελών εξοχικών κατοικιών. Η μελέτη περιβαλλοντικών όρων που κατατέθηκε τότε, είχε κατά τη γνώμη μας πολλά ζητήματα, που έπρεπε να επανεξεταστούν.
Η νεοδημιούργητη τότε δημοτική παράταξη «Συμπολιτεία Θερμαϊκού», εκδήλωσε από την πρώτη στιγμή την έντονη αντίθεσή της στην τσιμεντοποίηση του εκπληκτικού αυτού χώρου, καθώς πίστευε και πιστεύει, ότι :
-          Η κατάσταση στην οποία οδηγήθηκε το κάμπινγκ της Αγίας Τριάδας  (σταμάτημα λειτουργίας,  ανυπαρξία συντήρησης και  μετατροπή του σε σκουπιδότοπο)ήταν μια πολιτική πράξη συνειδητή και μεθοδευμένη, όπως το ίδιο συνέβη με όλα τα δημόσια κάμπινγκ και ΞΕΝΙΑ της χώρας.
-          Η όποια πρόταση αξιοποίησης του χώρου, πρέπει να γίνει σε συνεννόηση και με τη σύμφωνη γνώμη  του Δήμου Θερμαϊκού και να ενταχτεί στο σχεδιασμό του (δίκτυα υποδομών, ύδρευση, αποχέτευση κλπ).
-          Η πρόταση μας ήταν, η επαναλειτουργία του χώρου αποκλειστικά και μόνο ως κάμπινγκ, μετά από μελέτη βιωσιμότητας, με την απασχόληση δημοτών.
 Στις αρχές του φετινού καλοκαιριού, ο επικεφαλής της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού», Σπύρος Κουζινοπουλος , επισκέφτηκε τη νέα διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ για να διερευνήσει τις προθέσεις της, για όλους τους χώρους που βρίσκονται στην ευθύνη του Ταμείου (κάμπινγκ Αγ Τριάδας, κάμπινγκ Επανομής, χώρος ναυτοπροσκόπων κλπ). Και αφού παρουσίασε τις σχετικές θέσεις  της Συμπολιτείας, έλαβε ως απάντηση τη διαβεβαίωση ότι το ΤΑΙΠΕΔ, πρόκειται να προχωρήσει στη διαδικασία δημοπράτησης, με μακροχρόνια μίσθωση του χώρου της Αγίας Τριάδας, με χρήση  αποκλειστικά και μόνο για κάμπινγκ. Παράλληλα δηλώθηκε ότι το ΤΑΙΠΕΔ διαθέτει εκτάσεις στην περιοχή μας, που δεν είναι στην φάση αξιοποίησης και μπορεί να παραχωρηθούν στο Δήμο Θερμαϊκού, για την κάλυψη κοινωφελών αναγκών. Για τη συνάντηση αυτή ενημερώθηκε προ ημερησίας διάταξης το δημοτικό συμβούλιο Θερμαϊκού, που εξέφρασε την ευαρέσκειά του για την πρωτοβουλία αυτή του επικεφαλής της Συμπολιτείας.
Κατόπιν όλων αυτών, η Συμπολιτεία Θερμαϊκού θέλει να δηλώσει τα εξής :
-          Kατ αρχάς, θεωρούμε ότι έχουμε μια θετική εξέλιξη, με την αποτροπή οικοδόμησης της περιοχής του κάμπινγκ, που επιτεύχθηκε χάρη στις κινητοποιήσεις πρωτίστως της παράταξής μας, η οποία με σειρά κινητοποιήσεων απέτρεψε την καταστροφή του υπέροχου αυτού χώρου. Καθώς μία τέτοια εξέλιξη, πέρα από τα υπόλοιπα ζητήματα, θα δημιουργούσε και μια μεγάλη περιβαλλοντική ζημιά όχι μόνο στα όρια του δήμου Θερμαϊκού, αλλά ευρύτερα στην περιοχή της Θεσσαλονίκης.
-          Δεύτερο, πιστεύουμε ότι το δημοτικό συμβούλιο, πρέπει να εκμεταλλευτεί αυτή τη θετική εξέλιξη, να επισκεφτεί ο Δήμαρχος Θερμαϊκού με αντιπροσωπεία του δημοτικού συμβουλίου,(στην οποία θα μετέχει και εκπρόσωπος της Συμπολιτείας) τη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ, και να συζητήσει συνολικά το θέμα. Να προτείνει, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα την παρουσίαση ενός συνολικού σχεδίου για όλα τα ακίνητα , με τον πιο ρεαλιστικό τρόπο. Να αξιοποιήσει την ένσταση που είχε καταθέσει η προηγούμενη δημοτική αρχή, αξιοποιώντας ότι θετικό υπήρχε σε αυτή).
-          Τέλος, να καταβληθεί προσπάθεια, προκειμένου η λειτουργία του κάμπινγκ, να συνδεθεί με χώρους αθλητισμού και πολιτισμού, όπως συναυλιακό χώρο κλπ.
Με την ευκαιρία, η Συμπολιτεία Θερμαϊκού θέλει να διαβεβαιώσει σε όλους τους τόνους τους συνδημότες μας ότι δεν θα πάψει να νοιάζεται και να αγωνίζεται για τη διασφάλιση του δημόσιου συμφέροντος, όπως με συνέπεια το έκανε αυτό τον ενάμιση χρόνο ύπαρξης και δράσης της.
                                   Για τη Συμπολιτεία Θερμαϊκού
                                               Σπύρος Κουζινόπουλος


Απάντηση σε ανακοίνωση της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού»

Με ανακοίνωσή του ο κ. Σπύρος Κουζινόπουλος, επικεφαλής της παράταξης του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Θερμαϊκού «Συμπολιτεία Θερμαϊκού», εμφανίζεται να «πανηγυρίζει», διότι –όπως λέει- σε επίσκεψη του στις αρχές του καλοκαιριού στη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ έλαβε «τη διαβεβαίωση ότι το ΤΑΙΠΕΔ, πρόκειται να προχωρήσει στη διαδικασία δημοπράτησης, με μακροχρόνια μίσθωση του χώρου της Αγίας Τριάδας, με χρήση αποκλειστικά και μόνο για κάμπινγκ».

Προς αποκατάσταση της αλήθειας σημειώνουμε τα ακόλουθα: Λίγες μόνο ημέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων της σημερινής διοίκησης του δήμου Θερμαϊκού, στις αρχές Σεπτεμβρίου 2014, ο δήμαρχος Γιάννης Μαυρομάτης επισκέφθηκε την τότε διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ, της εξήγησε τη σημασία του κάμπινγκ για την οικονομία της περιοχής και την έπεισε να αλλάξει την αρχική της απόφαση, που ήταν η πώληση των 120 στρεμμάτων για την κατασκευή τουριστικών κατοικιών. Έτσι η επόμενη προκήρυξη του ΤΑΙΠΕΔ θα αφορά την εκμίσθωση του κάμπινγκ, το οποίο θα συνεχίσει να λειτουργεί προσελκύοντας τουρίστες, παράγοντας πλούτο για την περιοχή και στηρίζοντας την ανάπτυξη, όπως συνέβαινε επί δεκαετίες.

Ο Γιάννης Μαυρομάτης ενημέρωσε για τη θετική αυτή εξέλιξη το Δημοτικό Συμβούλιο(Απόφαση υπ΄αριθμ.17/2014/12-9-2014) και ζήτησε την συμπαράσταση των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, οι οποίες όλες ανεξαιρέτως με διάφορες δικαιολογίες και ενστάσεις επί της ουσίας,καταψηφίζοντας αποφάσεις , αρνήθηκαν τότε να στηρίξουν μια εξέλιξη, για την οποία προεκλογικά όλοι είχαν συμφωνήσει. Εκδόθηκε, μάλιστα, και σχετική ανακοίνωση, στην οποία η διοίκηση του δήμου εξηγούσε στους πολίτες όσα έγιναν τόσο στο ΤΑΙΠΕΔ, όσο και στο Δημοτικό Συμβούλιο. Ως εκ τούτου είναι σαφές ότι η συμπεριφορά του κ. Κουζινόπουλου γύρω από το θέμα δεν αφορά την ουσία, αλλά μόνο το αν θα πιστωθεί ο ίδιος και η παράταξή του, μια υπόθεση, για την οποία άλλοι έτρεξαν και άλλοι –πολλούς μήνες πριν- διευθέτησαν. Ας είναι! Τον καλωσορίζουμε σε όσους πιστεύουν σθεναρά στην τουριστική αξία του κάμπινγκ της Αγίας Τριάδας για την περιοχή μας, χωρίς αστερίσκους.

Από το Γραφείο Δημάρχου


Και ανταπάντηση της Συμπολιτείας με ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  25/8/2015

Ποιοι αγωνίστηκαν για το κάμπινγκ Αγίας Τριάδας

Με ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη «Συμπολιτεία Θερμαϊκού» αναφέρεται στους υποτιθέμενους «αγώνες» του δημάρχου Θερμαϊκού για την υπεράσπιση του κάμπινγκ της Αγίας Τριάδας από την καταστροφή που το απειλούσε, αλλά και στο ειρωνικό δελτίο τύπου του κ. Μαυρομάτη με το οποίο προσπάθησε να απαξιώσει την επίσκεψη του επικεφαλής της παράταξης, Σ. Κουζινόπουλου στον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ και τις διαβεβαιώσεις που έλαβε για τη χρήση του κάμπινγκ και την παραχώρηση οικοπέδων στο δήμο Θερμαϊκού για κοινωνικούς σκοπούς.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της «Συμπολιτείας» έχει ως εξής:

«Ενοχλείται σφόδρα η διοίκηση του δήμου Θερμαϊκού για τη συνεπή δραστηριότητα της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού» στο δημοτικό συμβούλιο και τη σθεναρή στάση της στην υπεράσπιση της δημοτικής και δημόσιας περιουσίας. Ιδιαίτερη όμως είναι η ενόχλησή της για την ενέργεια του επικεφαλής της παράταξής μας, Σπύρου Κουζινόπουλου να επισκεφθεί προ διμήνου τη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ στην Αθήνα και να διασφαλίσει από τον πρόεδρό του, κ.Στέργιο Πιτσιόρλα, δύο πολύ σημαντικά πράγματα: Ότι η έκταση του κάμπινγκ της Αγίας Τριάδας θα ενοικιαστεί για να λειτουργήσει αποκλειστικά και μόνο ως κάμπινγκ, χωρίς αλλοίωση του υπέροχου φυσικού περιβάλλοντος. Και ότι θα παραχωρηθούν στο δήμο Θερμαϊκού διάφορα μικρά οικόπεδα που διαθέτει το ΤΑΙΠΕΔ στην περιοχή για να γίνουν σχολεία, παιδικές χαρές και χώροι πράσινου.

Όταν ο επικεφαλής της «Συμπολιτείας» τα ανακοίνωσε όλα αυτά στο δημοτικό συμβούλιο, ο δήμαρχος κ.Μαυρομάτης που επικρότησε αρχικά τις ενέργειες του κ.Κουζινόπουλου, δεσμεύτηκε ότι τις επόμενες ημέρες θα συγκροτούσε επιτροπή με επικεφαλής τον ίδιο, που θα επισκέπτονταν στην Αθήνα τη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ, για την υλοποίηση των υποσχέσεών της.

Πέρασαν έκτοτε δύο μήνες και η επιτροπή, ακόμη να συγκροτηθεί. Προφανώς ο κ. Μαυρομάτης δεν ήθελε να του κλέψουν άλλοι τη δόξα των … «αγώνων» του για το κάμπινγκ της Αγίας Τριάδας. Και όχι μόνο αυτό, αλλά προχώρησε χτες στην έκδοση δελτίου τύπου με το οποίο επιτίθεται φραστικά κατά του επικεφαλής της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού» και με περίσσια δόση ειρωνείας τον... «καλωσορίζει σε όσους πιστεύουν σθεναρά στην τουριστική αξία του κάμπινγκ της Αγίας Τριάδας».

Επειδή μάλλον ο δήμαρχος Θερμαϊκού διαθέτει ασθενική και κοντή μνήμη, πιστεύοντας ότι και οι δημότες, ξεχνούν εύκολα με το πέρασμα του χρόνου τις κάθε τόσο αλλαγές θέσεων, θα του θυμίσουμε την εξέλιξη των γεγονότων σχετικά με το κάμπινγκ της Αγίας Τριάδας, αλλά και το ποιος αγωνίστηκε πραγματικά για να μην καταστραφεί αυτός ο υπέροχος χώρος των 132 στρεμμάτων.

Βγαίνει «στο σφυρί» το κάμπινγκ

Στις αρχές του 2014, το ΤΑΙΠΕΔ ανακοίνωσε ότι, μαζί με άλλα ακίνητα ιδιοκτησίας του, «βγάζει στο σφυρί» το χώρο του κάμπινγκ Αγίας Τριάδας, προκειμένου εκεί να κατασκευαστεί εκεί «ένα συγκρότημα κατοικιών που θα περιλαμβάνει κύριες και παραθεριστικές κατοικίες, καθώς και υποστήριξη από εμπορικά καταστήματα», όπως έλεγε η σχετική προκήρυξη. Μάλιστα στις 25-3-2014 είχε κατατεθεί και δεσμευτική προσφορά από ιδιοκτήτη ξενοδοχειακής μονάδας της περιοχής που εποφθαλμιούσε το χώρο.

Η δημοτική παράταξη «Συμπολιτεία Θερμαϊκού» που τότε είχε μόλις δημιουργηθεί, ξεκίνησε ένα σκληρό αγώνα για να μην καταστραφεί, να μην αφανισθεί το απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς κάμπινγκ της Αγίας Τριάδας, με τα χιλιάδες υπεραιωνόβια δέντρα. Αλλά να αξιοποιηθεί αποκλειστικά και μόνο ως κάμπινγκ, με παράλληλη δημιουργία χώρων πολιτιστικής και αθλητικής δραστηριότητας και το πέρασμά του στο Δήμο Θερμαϊκού.

Το θέμα της προστασίας του κάμπινγκ, η παράταξή μας το έθεσε στο επίκεντρο των δραστηριοτήτων της με μία σειρά αγωνιστικών κινητοποιήσεων μεταξύ των οποίων:

1. Με την ανοιχτή εκδήλωση, την Πρωτομαγιά του 2014, εντός του χώρου του κάμπινγκ, με τη συμμετοχή εκατοντάδων πολιτών του Θερμαϊκού

2. Με τη διανομή ενημερωτικού υλικού, τις αφίσες και τα πανό σε όλο το πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης.


3. Με την παρουσίαση ολοκληρωμένου φακέλου και τεχνικής μελέτης με πληθώρα επιχειρημάτων κατά της απόφασης του ΤΑΙΠΕΔ

4. Με την πρόσκληση που απεύθυνε προς όλες τις δημοτικές παρατάξεις, καλώντας τες να πάρουν θέση κατά της εκποίησης του κάμπινγκ από το ΤΑΙΠΕΔ.

5. Με το ομόφωνο ψήφισμα που έλαβε στις 25 Ιουνίου 2014 το δημοτικό συμβούλιο Θερμαϊκού, μετά από κατάθεση πρότασης της «Συμπολιτείας» και ομιλία εκεί του επικεφαλής της, κατά της καταστροφής και με αίτημα η όποια αξιοποίηση να γίνει μέσω του δήμου Θερμαϊκού στον οποίο πρέπει να περιέλθει ο χώρος.

6. Με την επίσης ομόφωνη απόφαση που έλαβε στις 10 Ιουλίου 2014 η Μητροπολιτική Επιτροπή Θεσσαλονίκης, μετά από έγγραφο αίτημα της «Συμπολιτείας», απορρίπτοντας την μελέτη περιβαλλοντολογικών επιπτώσεων του ΤΑΙΠΕΔ για την καταστροφή του κάμπινγκ.

7. Τέλος, με τη διήμερη συναυλία-εκδήλωση διαμαρτυρίας στο χώρο του κάμπινγκ, που οργάνωσε η «Συμπολιτεία Θερμαϊκού», μαζί με την «Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία» και άλλους φορείς της περιοχής το Σαββατοκύριακο 19 και 20 Ιουλίου 2014, και όπου συμμετείχαν πάνω από 6.000 άτομα.

Κατόπιν όλων αυτών, η τότε διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ, βλέποντας ότι δεν θα
μπορούσε να περάσει το σχέδιο για την τσιμεντοποίηση του κάμπινγκ,
αποφάσισε στο τέλος του καλοκαιριού να αλλάξει τον αρχικό της σχεδιασμό. Και
αντί για εκποίηση του χώρου και κατασκευή πολυτελών κατοικιών, να εκμισθώσει
το χώρο μακροχρόνια, για την επαναλειτουργία του ως κάμπινγκ. Τη θέση αυτή,
επανέλαβε και ο νέος ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ κ.Πιτσιόρλας, όταν τον
επισκέφθηκε στις 28 Ιουνίου ο επικεφαλής της «Συμπολιτείας».


Η στάση του κ.Μαυρομάτη


Με το χτεσινό δελτίο τύπου, ο δήμαρχος Θερμαϊκού διατυπώνει εκ νέου τον αναληθή ισχυρισμό ότι ο ίδιος «λίγες, μόλις ημέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ο δήμαρχος Θερμαϊκού Γιάννης Μαυρομάτης ανέτρεψε την αρχική απόφαση του ΤΑΙΠΕΔ να πουλήσει τα 120 στρέμματα του κάμπινγκ της Αγίας Τριάδας με σκοπό την κατασκευή κατοικιών». Και ότι «η νέα δημοτική αρχή είχε δεσμευθεί προεκλογικά και συνέχισε και μετά την ανάληψη της διοίκησης, ότι θα ανατρέψει την απόφαση του ΤΑΙΠΕΔ».

Ποια όμως είναι η πραγματική αλήθεια που τη διαστρέφει σήμερα η διοίκηση του δήμου Θερμαϊκού; Και ποια ήταν η «δέσμευση προεκλογικά»;

Ο κ. Μαυρομάτης, από την πρώτη στιγμή που έγιναν γνωστές οι προθέσεις για την τσιμεντοποίηση του κάμπινγκ, αποστασιοποιήθηκε από το θέμα. Και όχι μόνο εμμέσως δικαιολογούσε την απόφαση της τότε διοίκησης του ΤΑΙΠΕΔ για την καταστροφή του χώρου, αλλά συχνά-πυκνά έκανε και επιθέσεις κατά της «Συμπολιτείας» και του επικεφαλής της, εγκαλώντας τους για ... «ηρωικά κούφια λόγια», για «παραπλάνηση των πολιτών», για «απόλυτο ερασιτεχνισμό» και «επιπολαιότητα». Προβάλλοντας το έωλο επιχείρημα ότι «ο δήμος δεν πρέπει να διεκδικήσει το χώρο του κάμπινγκ Αγίας Τριάδας γιατί δεν του ανήκει», άρα δηλαδή να ξεπουληθεί, όπως σχεδίαζε τότε το ΤΑΙΠΕΔ.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του κ. Μαυρομάτη, ο δήμος Θερμαϊκού δεν δικαιούνταν να παρέμβει στα σχέδια του ΤΑΙΠΕΔ, καθώς «η έκταση του κάμπινγκ ουδέποτε υπήρξε δημοτική. Ανήκε στην εταιρία Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα και πλέον, έχει περάσει οριστικά και αμετάκλητα στο ΤΑΙΠΕΔ που σκοπεύει να αξιοποιήσει την έκταση, να την πουλήσει ή να την παραχωρήσει». Και ότι ο δήμος «εμπλέκονταν μόνο στο τμήμα εκείνο της έκτασης που αφορούσε τη διαμόρφωση κοινόχρηστων και κοινωφελών χώρων».

Εύκολα λοιπόν μπορεί κανείς να βγάλει συμπεράσματα για τη στάση και τις «προσπάθειες» του νυν δημάρχου Θερμαϊκού στο ζήτημα του κάμπινγκ. Και μόνο στο τέλος του περσινού καλοκαιριού, όταν πληροφορήθηκε ότι πάγωσε, μετά τις κινητοποιήσεις της «Συμπολιτείας», το θέμα της τσιμεντοποίησης του κάμπινγκ, επισκέφθηκε ο κ.Μαυρομάτης την τότε διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ, για να ανακοινώσει στη συνέχεια, στις 12-9-2014 στο δημοτικό συμβούλιο, θριαμβολογώντας, ότι ήταν αυτός που «την έπεισε να αλλάξει την αρχική της απόφαση, που ήταν η πώληση των 120 στρεμμάτων για την κατασκευή τουριστικών κατοικιών».

Δεν θέλουμε να κλέψουμε τη «δόξα» του δημάρχου Θερμαϊκού. Αφού τόσο πολύ το θέλει, να του αναγνωρίσουμε ότι χάρη στις δικές του… «προσπάθειές» δεν καταστράφηκε ο χώρος. Μόνο υπερβολές, ανακρίβειες και παραμύθια δεν μπορούμε να ακούμε. Και κυρίως ότι «η συμπεριφορά του κ. Κουζινόπουλου γύρω από το θέμα δεν αφορά την ουσία, αλλά μόνο το αν θα πιστωθεί ο ίδιος και η παράταξή του, μια υπόθεση, για την οποία άλλοι έτρεξαν και άλλοι –πολλούς μήνες πριν- διευθέτησαν». Το ποιος «έτρεξε» και πόσο, και ποιος προσπάθησε να παραστήσει τον εκ των υστέρων και εκ του ασφαλούς ήρωα, το γνωρίζουν πολύ καλά οι δημότες του Θερμαϊκού.

Με την ευκαιρία, θέλουμε να θυμίσουμε στον κ. Γιάννη Μαυρομάτη, δύο δεσμεύσεις που είχε αναλάβει δημόσια και, τις οποίες τώρα εμφανίζεται να λησμονεί, όπως και πολλά άλλα θέματα:

-Η πρώτη, στο δημοτικό συμβούλιο Θερμαϊκού της 25-6-2014 «για τη δημιουργία Διαπαραταξιακής επιτροπής, η οποία μετά και από διαβούλευση με τους κατοίκους της περιοχής, θα επεξεργαστεί ολοκληρωμένη πρόταση για την αξιοποίηση του χώρου του κάμπινγκ από το δήμο Θερμαϊκού».

-Και η δεύτερη, στις 10-7-2014 στη Μητροπολιτική Επιτροπή Θεσσαλονίκης, όταν δεσμεύτηκε ότι η νέα δημοτική αρχή, «θα προβεί σε τροποποίηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου της περιοχής, ώστε να προβλέπεται πως ο συγκεκριμένος χώρος θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο ως κάμπινγκ από το δήμο».

Καταλήγοντας πρέπει να πούμε ότι τα προβλήματα του δήμου Θερμαϊκού είναι τόσα πολλά και τόσο επείγοντα, που δεν επιτρέπουν σε κανένα ούτε να σκιαμαχεί, ούτε να τα κρύβει πίσω από την κουρτίνα και πολύ περισσότερο να μειώνει και να απαξιώνει θετικές πρωτοβουλίες που αποσκοπούν στην εξυπηρέτηση του δήμου και των δημοτών. Οι κινήσεις της «Συμπολιτείας» και η συνεπής στάση της στο θέμα αυτό, αναγνωρίζονται πλέον από όλους, πλην ελαχίστων. Και στο κάτω-κάτω της γραφής όλοι και όλα κρίνονται. Ιδιαίτερα οι διοικούντες το δήμο Θερμαϊκού και το ανύπαρκτο έργο τους.

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.