Ροζακί, βικτώρια, μοσχάτο, ρεμπιέ, σουλτανίνα, ροδίτη, καμπερνέ και μαύρο σταφύλι χωρίς κουκούτσι, αλλά και γευστικό τσίπουρο και κρασί από τα σταφύλια της περιοχής θα έχουν την ευκαιρία να γευτούν οι επισκέπτες της γιορτής σταφυλιού και κρασιού, που συνδιοργανώνουν στις 21 , 22  και 23  Αυγούστου, στο Κάτω Σχολάρι, ο Δήμος Θέρμης η Δ.Ε.Π.Π.Α.Θ  και η τοπική κοινότητα.
Μια γιορτή που συμπληρώνει φέτος 37 χρόνια ,ξεκίνησε  το 1978, όταν άρχισε να ανθεί η αμπελουργία στην περιοχή με καλλιέργειες που έφταναν τα 7.500 στρέμματα αμπέλια διαφόρων ποικιλιών.
Ο θεσμός καθιερώθηκε, οι παραγωγοί επεκτάθηκαν και τα διάσημα σταφύλια της περιοχής άρχισαν να εξάγονται στο εξωτερικό. Σήμερα, παρά την μείωση της αγροτικής δραστηριότητας και τον περιορισμό της αμπελουργίας σε καλλιέργειες 3.500 στρεμμάτων, η γιορτή εξακολουθεί να αναβιώνει και να προσελκύει πολλούς επισκέπτες.
Και φέτος οι καλλιεργητές θα συμμετέχουν στην έκθεση ποιότητας, όπου θα εκτίθενται σταφύλια από κάθε ποικιλία που καλλιεργείται στο Κάτω Σχολάρι.
Παράλληλα, θα διανέμονται δωρεάν στους επισκέπτες σταφύλια και  κρασί , υπό τους ήχους των παραδοσιακών μουσικών οργάνων και συνοδεία  χορευτικών σχημάτων.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 ΣΑΒΒΑΤΟ 22 &ΚΥΡΙΑΚΗ 23  ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2015
Δημοτικό Σχολείο | Ώρα έναρξης 20.30 | Είσοδος ελεύθερη

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.