Μια παράσταση που είναι σπονδυλωτή  και αποτελείται από διηγήματα και μονόπρακτα του Τσέχωφ  ανεβάζει, την  Τετάρτη 21 Οκτωβρίου στο Θέατρο Κάππα  στις 19:30, η θεατρική ομάδα του ΔΗΠΠΑΚΥΘ, με ελεύθερη είσοδο. Αρκετά από αυτά τα μονόπρακτα είχαν διασκευαστεί για πρώτη φορά το 1973 από τον αμερικανό θεατρικό συγγραφέα Νηλ Σάιμον και είχαν συμπεριληφθεί στο έργο “The good doctor”.

Λίγα λόγια για το έργο ...

Στο σπίτι του θεατρικού συγγραφέα Α.Τ. επικρατεί απόλυτη ηρεμία… ξαφνικά οι αγαπημένοι του χαρακτήρες ξεπηδούν από τις σελίδες των έργων του και καταλαμβάνουν τον χώρο. Άνθρωποι με εμμονές και νευρώσεις, με όνειρα κι επιθυμίες, αντιμέτωποι με κρίση, οικονομική και ηθική, πλάσματα αστεία και συνάμα τρυφερά, βρίσκονται «αντιμέτωπα» με τον δημιουργό τους. Ποιά θα είναι η κατάληξη αυτής της συνάντησης; Αυτό το βράδυ όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά…

Ο Άντον Τσέχωφ, γιατρός και θεατρικός συγγραφέας, ξεκίνησε την επαγγελματική του πορεία γράφοντας σύντομες χιουμοριστικές ιστορίες σε ρώσικα περιοδικά κι εφημερίδες. Τα διηγήματα και τα μονόπρακτα του Τσέχωφ κατέχουν περίοπτη θέση πλάι στα σπουδαία θεατρικά του έργα. Ο ρώσος συγγραφέας συνδυάζει με μοναδικό τρόπο τη συγκίνηση και το χιούμορ και φωτίζει τις πιο σκοτεινές πτυχές της ανθρώπινης ψυχής.

Τα μονόπρακτα της παράστασης είναι: 
Αρμένικη βίζιτα
Καλά ξεμπερδέματα
Η οντισιόν
Το λαχείο
Ένα ανυπεράσπιστο πλάσμα
Ο θάνατος ενός υπαλλήλου
Απ’ έξω, απ’ έξω
Σεάνς
Η γκουβερνάντα
Κύκνειο άσμα
Απαγορεύεται το κάπνισμα

Διασκευή-σκηνοθεσία-σκηνικά-μουσική επιμέλεια: Κορνήλιος Ρουσάκης
Κοστούμια: Η Ομάδα
Βοηθός σκηνοθέτη: Ευαγγελία Μανιάτη.

Παίζουν (αλφαβητικά): Ειρήνη Αδαμάκου, Καίτη Αναγνώστου, Γιώργος Βαβούρας, Χρήστος Δελτσίδης, Τασούλα Ιωαννίδου, Βιργινία Καλλιοντζή, Σταύρος Καλόστος, Χρήστος Καπράλος, Δέσποινα Καραγιάννη, Φώτης Καψάλας, Μαρία Λευκοπούλου, Χαρά Μαζίδη, Ευαγγελία Μανιάτη, Μέλλω Νταβράνη, Βασιλική Παπασπύρου, Νίκη Σακκά.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.